Zaltbommelzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Gevorderden cursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen.

Elke cursusbijeenkomst omvat twee periodes zazen, kinhin, een zen-inleiding en thee. Er is wekelijks gelegenheid voor persoonlijk onderhoud en koanstudie.
Wat de wekelijkse deelname aan de meditatiegroep volgens de deelnemers interessant maakt is dat je behalve het samen mediteren ook in alle rust over allerlei onderwerpen een verdiepend en inzicht gevend gesprek met elkaar kunt voeren. We hebben het bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een lastige collega, over hoe om te gaan met jaloezie, met angst of een overmaat aan enthousiasme. Of we hebben het over de inzichten van een zenmeester die we uit een boek halen wat we op dat moment gebruiken als leidraad. Ook maatschappelijke thema's komen soms voorbij. Samen leren en groeien staat voorop, iedereen haalt weer iets anders uit de inleidingen en het gesprek wat dan vaak ontstaat en dat maakt het boeiend en leerzaam.

Als je kiest voor deelname aan de gevorderdencursus heb je niet alleen de mogelijkheid om deel te nemen aan de wekelijkse lessen maar ook aan alle meditatie-inloopochtenden en -avonden die we wekelijks en maandelijks bij Zen.nl Zaltbommel organiseren (zie ook stille zondagen). Hiermee bieden we je nog meer mogelijkheden je zentraining te verdiepen.

Als je kiest voor een gevorderdencursus bestaat je lidmaatschap uit de volgende onderdelen:

  • De wekelijkse les van een uur en drie kwartier
  • De wekelijkse meditatie-inloopavond op woensdag (duur: één uur)
  • De maandelijkse meditatie-inloopochtend op zondag (duur: twee uur)
  • Nieuw: als je aan de gevorderdenlessen deelneemt mag je daarnaast ook deelnemen aan één of meerdere lessen van de introductiecursus of deze zelfs nog een keer helemaal volgen.

Thema voorjaar 2020

Dit ene moment

boek dit ene moment Margrit Irgang De oude mythen en legenden van alle culturen en religies leven voort in de diepe lagen van ons bewustzijn. Margrit Irgang brengt in dit boek (zen)boeddhistische en verhalen opnieuw tot leven tegen de achtergrond van het moderne bestaan. Hieruit kan zich een levenskunst ontwikkelen met als centrum de tegenwoordigheid in ieder ogenblik - dit ene moment!

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

Gevorderdencursus, woensdag 20.00-21.45 uur (Docent: Jeroen Hordijk)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Tarief:

Particulier  € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik wil graag nadere informatie over zencoaching
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

De lessen gaan tijdens de zomervakantie door.

Op populaire tijdstippen ontstaan regelmatig wachtlijsten.
Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.