Wekelijkse introductiecursus van september 2018 t/m januari 2019

Het allerbelangrijkste onderdeel van de introductiecursus zenmeditatie is dat je leert hoe je mediteert en hoe je dit thuis kunt inpassen in je leven. We gaan er in de introductiecursus vanuit dat je nog geen ervaring hebt met zenmeditatie. We bouwen de cursus rustig op en we introduceren de meditatie stap voor stap. De eerste drie lessen werkt de docent samen met jou en de anderen van de groep toe naar een vaste lesopbouw:

  • inleiding over een thema
  • zitmeditatie
  • loopmeditatie
  • zitmeditatie
  • gezamenlijk thee drinken
In het eerste deel van de les is er veel ruimte om samen een gesprek te hebben over het thema en daar vragen over te stellen, in het tweede deel van de les ligt de nadruk op het mediteren zelf.

In de eerste lessen kijken we naar je persoonlijke doelstelling. Dan wordt vaak duidelijk dat de meesten meedoen, omdat ze graag meer rust willen in hun leven (zie ook 'Waarom zen?'). Veel thema's van de lessen gaan over hoe je meer rust en innerlijke vrede kunt vinden en hoe zenmeditatie daar voor jou een bijdrage aan kan leveren. Onderwerpen die langskomen zijn o.a. omgaan met (digitale) stress, eenvoudiger keuzes maken en het leren aandacht te geven aan zaken die jij belangrijk vindt.

Ook ga je ontdekken hoe gedachten en emoties invloed uitoefenen op je leven en leer je daar beter mee omgaan. Daarnaast kijken we ook samen met jou naar wat het 'ego' is en hoe je ermee kunt werken in je dagelijkse leven. De cursus is een mooie mix tussen enerzijds het delen van nieuwe kennis en inzichten en anderzijds het opdoen van nieuwe ervaringen. Dit zorgt ervoor dat de meeste deelnemers de introductiecursus als zeer leerzaam en inspirerend ervaren.

Als je kiest voor een introductiecursus bestaat je lidmaatschap uit de volgende onderdelen:
  • De wekelijkse les van een uur en drie kwartier
  • De wekelijkse meditatie-inloopavond op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur (zie ook: stille avond)

Klik hier voor een pdf met de cursus onderwerpen.

Lesrooster september

  Introductie Docent
Woensdagavond 20.00 - 21.45 uur Jeroen Hordijk

Later instromen mogelijk, ook met de eerste les als proefles

Tijdens de eerste maand van elke cursus is het mogelijk tot en met de derde les in te stromen. Mocht je dit willen dan verzoeken we je vriendelijk dit kenbaar te maken in het vakje ‘Opmerkingen’ van de inschrijving. We bieden dan ook de mogelijkheid om de theorie van de gemiste les(sen) in te halen.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de introductiecursus op:

woensdag 20.00 - 21.45 uur, start 5 september


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Overige informatie

Ik wil graag nadere informatie over zencoaching
Ik wil graag nadere informatie over de zenlerarenopleiding
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.