whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, weekendsesshin, verwachtingen, zeebeoefening, retraite, stilte


Weekendsesshin over ‘Verwachtingen’Het thema van de weekendsesshin van 15 t/m 17 juli is ‘Verwachtingen’. Een uitgelezen mogelijkheid om je meditatie-ervaring te verrijken en je zenbeoefening te verdiepen.
Onder begeleiding van ervaren zenleraren Anne Peters en Walter Jacobs kun je in interactie met de stilte, de natuur op de Veluwe, de mede-sesshindeelnemers en jezelf onderzoeken hoe verwachtingen in jouw leven een rol spelen en hebben gespeeld. En hoe je in het vervolg meer bewust om kunt gaan met de grote invloed van je verwachtingen.

’Sesshin’ is het Japanse woord voor ‘retraite’ en wordt wel vertaald met ‘eenheid van hart’. Het weekend brengen we samen voornamelijk in stilte door. Het programma bestaat uit zazen, kinhin (loopmeditatie) en samu (werken met aandacht). Tijdens de avondmeditatie op vrijdag en zaterdag is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud, op zaterdag- en zondagmorgen is er een teisho (lezing) met als thema ‘Verwachtingen’.

De weekendsesshin begint vrijdag 15 juli om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondag 17 juli om 14.00 uur, na de lunch.
Locatie: Centrum Oostraven, Epe (op de Veluwe)

Voor vragen kun je contact opnemen met Anne Peters: anne@zen.nl / 06-53758613

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.zen.nl/weekendsesshin