Zutphen
zen meditatie cursus centrum

de keuze Edith Eva Eger

Verdiepingsgroep
DE KEUZE
Leven in vrijheid
Edith Eva Eger


De eerste keer een verdiepingsgroep 'De Keuze' van Edith Eva Eger in 2020, is life changing gebleken. We starten in 2021 de volgende ronde voor mensen met meditatie ervaring, bijv. (oud)cursisten van Zen.nl, die meer verdieping willen aangaan met zichzelf in een kleine setting (met 1,5 m). Het gaat om verruimen van je meditatieproces, meer vanuit hart en ziel leven en dieper ontdekken van je oerbubbel 'niet-goed-genoeg'. De vorm is helder geworden tijdens de eerste keer. We beginnen met een begeleide meditatie, we hebben een midden, bieden reflectie, een korte pauze in stilte, dan even bewegen, verder samen zijn in dialoog met zen in de praktijk voorbeelden die ons raken, waar het boek ons heeft meegenomen en we sluiten af met een stilte meditatie.

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten met maximaal 8 deelnemers en wordt gepland in 2021. De kosten zijn &euro139,- exclusief het boek. Wil je meedoen? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Wat maakt dat Kees, gevorderdencursist bij Zen.nl Zutphen, 'ja' heeft gezegd tegen assisteren bij de eerste verdiepingsgroep: 'De Keuze'.

"Het thema van de Keuze intrigeert me en roept de neiging op om er met een boogje omheen te lopen. Het voelt als niet willen roeren in de modder. Ik moest er daarom wel even over nadenken voordat ik echt-ja kon zeggen. Zen heeft mij genoeg vertrouwen gegeven dat juist in de modder mooie dingen schuil gaan. Genoeg vertrouwen om de onzekere sprong te wagen en te zien waarmee en met wie ik straks weer boven kom," aldus Kees Lemke.

We halen inspiratie uit het prachtige tevens aangrijpende levensverhaal en boek 'De Keuze' van Edith Eva Eger. Dr. Edith Eger deelt haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen. Haar boodschap: lijden overkomt iedereen, maar elk mens heeft een keuze hoe hij/zij daarop reageert.

Achteraf zegt Kees: "Het was geen gemakkelijke keuze om aan 'De Keuze" mee te gaan doen. Daarmee begon het al voordat het begonnen was. In de sfeer van Zen wil dat, zoals ik inmiddels wel geleerd heb, zeggen; stribbelen omdat er werk aan de winkel is. En dat was het. Het was geen leesclub en geen therapiegroep, maar de wonderlijke werking van Zen. Door de vertrouwde omgeving van Tara haar/onze Zendo was het voor mij en de mede-zen-genoten regelmatig een binnenbocht naar wat Rients de 'grote bubbels' noemt. Louterend. Zowel wat betreft het ervaren en delen van verborgen pijn als het ont-dekken van de ondanks alles heel gebleven ziel.

En dan ook nog eens, zoals de hart soetra zegt, 'samen naar de overkant'."

De verdiepingsgroep wordt begeleid door Tara.

het midden van Kees
Het midden van Kees

Inschrijven:

Ja! Ik schrijf mij graag in voor de verdiepingsgroep 'De Keuze'


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving