Zenyoga

Zenyoga geeft de verbinding van lichaam en geest weer; Yin en Yang in balans. De balans van de mannelijke en vrouwelijk energie, je eigen grenzen maar ook je onbegrensde mogelijkheden leren kennen. Zenyoga voor een flexibel lichaam in samenspel met flexibele geest. Yin (Your Inner Nature) is onlosmakelijk verbonden met yang. Omdat we vaak in ons dagelijks leven al vrij actief zijn, de spieren veel meer gespannen dan nodig en er behoefte is aan meer zen (minder bubbels), richten we ons bij Zenyoga op de milde kant, door met mededogen de lichamelijke sensaties waar te nemen. Bij deze yogavorm spreken we een diepere laag aan, namelijk het bindweefsel. Bindweefsel heeft meer tijd nodig om te versoepelen, waardoor we langer, zo ontspannen mogelijk, in de houding verblijven. De 'resting (herstel)poses' tussendoor bevorderen ons zelfherstellend vermogen. Het lijkt wellicht gemakkelijk, maar kan als heel intens worden ervaren.
Heb je een 'overschot' aan yange uitdagingen, verlang je naar veerkracht, durf je uit je gewoonte-energie te komen, dan is dit de uitnodiging om een keer met een losse les uit te proberen. Zenyoga om je oprecht thuis te voelen in je lijf en leven. Je bent van harte welkom.

Praktisch:

  • Graag een badlaken of yogadeken meenemen voor op de mat.
  • De groepen bestaan maximaal uit 6 personen. Matten zijn aanwezig.
  • Geadviseerd wordt na de yoga (warm) water of kruidenthee te drinken, voor de doorstroming, zodat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Dit staat klaar.
  • Een losse les kost €11,- en een maand lidmaatschap kost €42,-.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de Zenyoga op:

maandag 18.00-19.10 uur
donderdag 9.15-10.25 uur


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving