whatsapp
 


Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de aanvraag van financiële ondersteuning bij de Stichting Vrienden van Zen.nl. Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten via vrienden@zen.nl

Waarvoor en waar kun je financiële ondersteuning aanvragen?
Je kunt financiële ondersteuning aanvragen voor het volgen van een cursus of een sesshin (weekend of week) bij een Zen.nl locatie waar ze je kennen.

Hoeveel bedraagt de ondersteuning?
Wij vergoeden maximaal 80% van de kosten van een cursus of een sesshin.

Kan ik ook minder ontvangen?
Ja. Omdat wij zoveel mogelijk mensen willen steunen en afhankelijk zijn van giften, vertrouwen wij er op dat als je zelf meer kunt bijdragen, je dit aan ons doorgeeft.

Hoe dien ik een aanvraag in voor ondersteuning?
1. Je vult het aanvraagformulier in
2. Je stuurt per e-mail jouw motivatie (persoonlijk en financieel)
3. Je vraagt je zenleraar/locatiemanager ons een aanbeveling te sturen

Waarom moet ik het aanvraagformulier invullen?
Met het invullen van het formulier kunnen we beoordelen of je in aanmerking komt voor ondersteuning. En je geeft ons toestemming je gegevens te bewaren.

Wat schrijf ik in mijn motivatie?
In je motivatie schrijf je waarom je de cursus wilt volgen of een sesshin wilt bijwonen en je legt uit waarom je het bedrag niet of gedeeltelijk kan betalen.

Waarom willen jullie informatie over mijn financiële situatie?
Hiermee vertel je ons waarom je het niet kunt betalen en hoeveel je nodig hebt. Een ander draagt immers bij om een beurs voor jou mogelijk te maken. Wij willen zorgvuldig met deze giften omgaan.

Wat staat er in de aanbeveling van de zenleraar?
In deze aanbeveling vertelt de zenleraar of locatiemanager waarom hij/zij jouw aanvraag steunt en waarom nu. Tevens vermeldt jouw leraar hoe lang de cursus duurt.

Wat gebeurt er als ik alles heb opgestuurd naar de secretaris?
We proberen je aanvraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Soms hebben we nog aanvullende vragen. De secretaris brengt jou en de leraar uiteindelijk per email op de hoogte van de beslissing.

Hoe lang ontvang ik ondersteuning van de SVVZ?
Je ontvangt een beurs voor een afgesproken periode, meestal is dat de duur van een cursus. Er is de mogelijkheid tot verlenging. Een vergoeding voor een sesshin wordt één keer per jaar gegeven.

Hoe ontvang ik de financiele ondersteuning?
De toegekende beurs maken wij over aan de ons bekende Zen.nl locatie die het met jou verrekent.

Wat als ik door wil gaan met mediteren en nog ondersteuning nodig heb?
Dan kun je een verzoek tot verlenging indienen samen met een motivatie en aanbeveling van je zenleraar. Dat kan per email gericht aan vrienden@zen.nl

Ik stop met de cursus, wat nu?
Als je stopt, geef dit a.u.b. zo snel mogelijk aan ons en je zenleraar door. Wij vragen de 'ongebruikte' beurs terug en kunnen daarmee weer een ander ondersteunen.