Wekelijkse lessen voor gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Alkmaar ook het hele jaar door lessen en trainingen. Instromen is elke week mogelijk voor iedereen met (zen)meditatie-ervaring. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.

Thema's

Leer voelen wat je wilt voelen

boek leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes In deze cursus leer je meer grip te krijgen op je emoties en gevoelens. Zen kan helpen om beter met emoties en gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. In de cursus ontwikkelen we een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden.

In de cursus leer je:
  • Het onderscheid ervaren tussen emoties en gevoelens.
  • Meer contact maken met je lichaam.
  • Reflecteren: Wat kun je leren van emoties?
  • Wat het onderscheid is tussen actueel en niet-actueel voelen.
  • Werken met de wijsheid van het lichaam.

Alle dagen zen

boek alle dagen zen Charlotte Joko Beck Vanuit haar geen-onzin-zen geeft de Amerikaanse zen-lerares Joko Beck krachtige aanwijzingen om alle mentale omwegen te vermijden. Haarscherp ontleedt zij gevoelens van woede, angst, hoop, liefde, relaties en idealen. Geleidelijk aan krijg je inzicht in je emoties, gevoelens en onderliggende gedachten en drijfveren. Daardoor voel je steeds beter wat echt belangrijk voor je is en kun je je daar steeds meer op focussen. Het boek geeft hele duidelijke handvaten om zoals Joko Beck dat zegt 'te kunnen oefenen met ons leven en met wie wij zijn'. En zo krijgen we steeds meer voldoening in ons leven.

Lesrooster vanaf 14 februari                      
  Gevorderden
Dinsdag* 18.30-20.00 (alle dagen zen)
Vrijdag* 9.00-10.30 (leer voelen)

*Instromen is iedere maand mogelijk

Inschrijving

Instromen in een doorgaande groep kan op elk moment. Ervaring met (zen)meditatie wordt wel verondersteld. Neem contact op als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand na je eerste les.

Ja! Ik schrijf me graag in voor een gevorderden groep op:

Dinsdag 18.30-20.00 uur (vol, neem contact op met alkmaar@zen.nl voor overleg)
Vrijdag van 9.00 tot 10.30
Houd me op de hoogte van de planning van deze cursus.

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.