pompoen

Zen.nl Amersfoort

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij Zen.nl Amersfoort geven wij zenmeditatie-trainingen en meditatiecursussen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Cursussen
De introductiecursus

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

Gratis proeflessen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De gevorderden

De gevorderden groepen bouwen voort op de vaardigheden die je geleerd hebt in de introductiecursus en helpen je de rust van het mediteren te integreren in de hectiek van het dagelijks leven.

Activiteiten

Zen.nl Amerfoort organiseert regelmatig leuke en interessante activiteiten. Er zijn workshops, wandelingen en activiteiten waar je als cursist van Zen.nl Amersfoort kosteloos aan deel kunt nemen.

Stille ochtend

Bij Zen.nl Amersfoort is er elke vrijdagochtend de mogelijkheid om samen de dag te beginnen met zenmeditatie*. Voor leden van Zen.nl is deelname kosteloos en aanmelden niet nodig.

Weekendsesshin

In maart organiseert Zen.nl Amersfoort een weekendsesshin. 'Sesshin' is het Japanse woord voor retraite. Het weekend wordt zoveel mogelijk in stilte doorgebracht. Het is een uitgelezen kans om, samen met een groep, je meditatie te verdiepen.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.