amersfoort
pompoen

Zen.nl Amersfoort leraren


Yvonne Joshin Visser (1965) is fulltime zenleraar, zencoach en opleider bij Zen.nl. Zij maakte in 2001 kennis met zenmeditatie bij Daido Maas en vanaf 2007 wordt zij opgeleid door Rients Ritskes. Sinds 2009 leidt zij Zen.nl Amersfoort. Zij was bijna 25 jaar werkzaam als psychiater en volgde een opleiding tot non-duaal coach. Binnen Zen.nl Nederland maakt ze deel uit van de onderwijscommissie, verzorgt ze de coachingsvaardigheidstraining binnen de opleiding tot zencoach en geeft o.a. de workshop over ego: Wie ben ik? De oprechtheid en nuchterheid van zen vormen haar grootste inspiratie.
e-mail: yvonne@zen.nl
Yvonne Visser zenleraar opleider zencoach Zen.nl Amersfoort
 

Evert Jan Kema (1965) is zenleraar en vestigingsmanager bij Zen.nl Amersfoort en Zen.nl Leusden. Hij startte zijn opleiding bij DaiDo Maas en is nu al weer jaren in opleiding bij Rients Ritskes. In 2009 richtte hij samen met Yvonne Visser Zen.nl Amersfoort en in 2016 Zen.nl Leusden op. Ooit was hij werkzaam in de ICT en heeft heel bewust gekozen voor de afwisseling van het zenleraarschap, vestigingsmanagement, werken als vrijwilliger in landgoed Den Treek nabij Amersfoort en zenvolle fotografie. De schoonheid en veranderingen in de natuur ziet hij als zijn grootste inspiratiebron en die passie geeft hij graag door aan zijn cursisten.
e-mail: evertjan@zen.nl
Evert Jan Kema zenleraar Zen.nl Amersfoort en Leusden
 

Coby Bolle (1955) heeft sinds 2014 haar thuisbasis bij Zen.nl gevonden en volgt er de opleiding tot zenleraar. Ze werkt al ruim 20 jaar als gz-psycholoog en CGT-therapeut in de psychiatrie. In haar werk maakt ze gebruik van zengerelateerde technieken als Mindfulness en ACT. Het zoeken naar en werken aan de verbinding tussen spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in haar leven.
e-mail: coby@zen.nl
Coby Bolle zenleraar Zen.nl Amersfoort en Leusden
 

Inge van den Bosch (1966) doet sinds 2007 aan zenmeditatie en is sindsdien gegrepen door de kracht van de stilte. Ze volgt haar opleiding tot zenleraar bij Yvonne Visser. Haar wortels liggen in de christelijke spiritualiteit, waarbij zen haar heeft geholpen meer diepgang en inzicht in te krijgen in haar eigen roots. Zij werkt als verpleegkundig bij de huisarts waar ze mensen begeleidt op weg naar een gezondere leefstijl. De rust, energie en het geluk wat mediteren haar brengt geeft zij graag door aan anderen.
e-mail: inge@zen.nl
Inge van den Bosch zenleraar Zen.nl Amersfoort
 

Gert Bremer (1951) is gepensioneerd musicus en zanger en was 11 jaar monnik in de abdij van Zundert. Daar kwam hij ook in aanraking met zen. Meister Eckhart, Willigis Jäger en Jef Boeckmans inspireerden hem om zijn grenzen verder te verleggen. Terug in maatschappij besloot hij in 2017 de opleiding tot zenleraar te gaan volgen. Zen is een mooie ontmoetingsplek tussen oost en west en geeft het leven zin.
e-mail: gertb@zen.nl
Gert Bremer zenleraar
 

Anya Wiersma (1972) volgt de zenlerarenopleiding sinds 2012 en is werkzaam als budgetconsulent (inkomensbeheer en schuldhulpverlening). Al tijdens haar studie maakte ze kennis met meditatie en de effecten zijn haar bijgebleven. Mediteren geeft basisrust, die ook doorwerkt op andere gebieden. Binnen zen is Anya vooral geïnteresseerd in de thema's "communicatie" en "verbinding" en heeft ze recent twee jaargangen in de Boeddhistische psychologie gevolgd. Daarnaast is ze sinds kort wandelcoach.
e-mail: anya@zen.nl
Anya Wiersma zenleraar coach
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl