Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Amersfoort leraren


Yvonne Joshin Visser (1965) is fulltime zenleraar, zencoach en opleider bij Zen.nl. Zij maakte in 2001 kennis met zenmeditatie bij Daido Maas en vanaf 2007 wordt zij opgeleid door Rients Ritskes. Sinds 2009 leidt zij Zen.nl Amersfoort. Zij was bijna 25 jaar werkzaam als psychiater en volgde een opleiding tot non-duaal coach. Binnen Zen.nl Nederland maakt ze deel uit van de onderwijscommissie, verzorgt ze de coachingsvaardigheidstraining binnen de opleiding tot zencoach en geeft o.a. de workshop over ego: Wie ben ik? De oprechtheid en nuchterheid van zen vormen haar grootste inspiratie.
Yvonne werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: yvonne@zen.nl
Yvonne Visser zenleraar opleider zencoach Zen.nl Amersfoort
 

Djujan Bijstra (1964) beoefende verschillende meditatievormen, deed een opleiding tot yogaleraar en doet sinds 2020 zenmeditatie bij Zen.nl. De zenfilosofie spreekt hem heel erg aan, gezien de diepgang enerzijds en de nadruk op praktische toepasbaarheid anderzijds. In het dagelijks leven werkt Djujan als Service Designer en ontwerpt goed bruikbare digitale diensten. Tevens is hij coach en ‘people manager’ binnen het ontwerpbureau Informaat waar hij werkt. In zijn vrije tijd maakt hij graag muziek; hij speelt gitaar en piano en zingt. Belangrijke waarden voor hem zijn: persoonlijke ontwikkeling, rust en creativiteit.
e-mail: djujan@zen.nl
Djujan Bijstra zenleraar Zen.nl Amersfoort
 

Coby Bolle (1955) heeft sinds 2014 haar thuisbasis bij Zen.nl gevonden en volgt er de opleiding tot zenleraar. Ze werkt al ruim 20 jaar als gz-psycholoog en CGT-therapeut in de psychiatrie. In haar werk maakt ze gebruik van zengerelateerde technieken als Mindfulness en ACT. Het zoeken naar en werken aan de verbinding tussen spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in haar leven.
e-mail: coby@zen.nl
Coby Bolle zenleraar Zen.nl Amersfoort en Leusden
 

Inge van den Bosch (1966) doet sinds 2007 aan zenmeditatie en is sindsdien gegrepen door de kracht van de stilte. Sinds 2022 is zij zenleraar en nu volgt ze de opleiding tot zencoach. Haar wortels liggen in de christelijke spiritualiteit, waarbij zen haar heeft geholpen meer diepgang en inzicht in te krijgen in haar eigen roots. Zij werkt als verpleegkundig bij de huisarts waar ze mensen begeleidt op weg naar een gezondere leefstijl. De rust, energie en het geluk wat mediteren haar brengt geeft zij graag door aan anderen.
e-mail: inge@zen.nl
Inge van den Bosch zenleraar Zen.nl Amersfoort
 

Annemarie van Duren (1968) is in het voorjaar van 2012 gestart met mediteren bij Zen.nl. Ze leerde beter slapen en vond de rust die ze zocht. Na 10 jaar mediteren en een aantal sesshins gedaan te hebben, is zij in 2022 begonnen aan de opleiding tot zenleraar. Hiermee wil zij weer een stap zetten in haar persoonlijke ontwikkeling en ook haar ervaringen delen. Ze werkt als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij een GGZ-instelling, waar zij onder andere de familie-coaching doet. Ook in haar werk maakt zij steeds vaker gebruik van haar kennis en ervaringen die ze binnen zen heeft opgedaan.
In haar vrije tijd maakt ze graag een wandeling, loopt hard, speelt in een orkest en is vrijwilliger in het bos.
e-mail: annemarievanduren@zen.nl
Annemarie van Duren zenleraar
 

Renate Kwakkel-Folkers (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl. Vanaf de proefles voelde zij zich er thuis. Ze deed de zenlerarenopleiding onder leiding van Tara Kirchner. Renate is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt als logopedist in de eerste lijn. Het mediteren en het zencoaching-traject hebben haar, zowel privé als in haar werk veel gebracht en inzicht gegeven.
Renate: 'Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer verbinding en geluk je ervaart. Dat wil ik met mijn begeleiding graag delen, om mensen zo ook meer rust, balans en geluk te laten vinden in zichzelf.'

e-mail: renate@zen.nl
Renate Kwakkel-Folkers zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Magda de Muijnck (1966) is in 2016 begonnen met zenmeditatie en opgeleid tot zenleraar door Daido Maas. Na een carrière in de retail heeft zij besloten in 2018 om het roer om te gooien en zich verder te ontwikkelen tot zenleraar en coach. De vier jaar studie Jungiaanse psychologie is een prachtige aanvulling geweest op de zenfilosofie. Tegenwoordig runt Magda samen met haar man Gerard Zen.nl Hilversum. De dagelijkse meditatie is voor haar dé manier om te dealen met de moeilijke dingen in het leven en de hectiek van alledag. Het iedere keer weer terug kunnen gaan naar de adem geeft rust en stabiliteit, iets wat ze iedereen gunt.
e-mail: magda@zen.nl
Magda de Muijnck zenleraar en locatiemanager Zen.nl Hilversum
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl