Zen.nl Amersfoort leraren


Yvonne Joshin Visser (1965) is fulltime zenleraar, zencoach en opleider bij Zen.nl. Zij maakte in 2001 kennis met zenmeditatie bij Daido Maas en vanaf 2007 wordt zij opgeleid door Rients Ritskes. Sinds 2009 leidt zij Zen.nl Amersfoort. Zij was bijna 25 jaar werkzaam als psychiater en volgde een opleiding tot non-duaal coach. Binnen Zen.nl Nederland maakt ze deel uit van de onderwijscommissie, verzorgt ze de coachingsvaardigheidstraining binnen de opleiding tot zencoach en geeft o.a. de workshop over ego: Wie ben ik? De oprechtheid en nuchterheid van zen vormen haar grootste inspiratie.
Yvonne werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: yvonne@zen.nl
Yvonne Visser zenleraar opleider zencoach Zen.nl Amersfoort
 

Evert Jan Kinogādian Kema (1965) is zenleraar en locatiemanager bij Zen.nl Amersfoort en Zen.nl Leusden. Hij startte zijn opleiding bij DaiDo Maas en is nu al weer jaren in opleiding bij Rients Ritskes. In 2009 richtte hij samen met Yvonne Visser Zen.nl Amersfoort en in 2016 Zen.nl Leusden op. Ooit was hij werkzaam in de ICT en heeft heel bewust gekozen voor de afwisseling van het zenleraarschap, locatiemanagement, werken als vrijwilliger in landgoed Den Treek nabij Amersfoort en gids Shinrin-yoku (Japans bosbaden). De schoonheid en veranderingen in de natuur ziet hij als zijn grootste inspiratiebron en die passie geeft hij graag door aan zijn cursisten.
e-mail: evertjan@zen.nl
Evert Jan Kema zenleraar Zen.nl Amersfoort en Leusden
 

Coby Bolle (1955) heeft sinds 2014 haar thuisbasis bij Zen.nl gevonden en volgt er de opleiding tot zenleraar. Ze werkt al ruim 20 jaar als gz-psycholoog en CGT-therapeut in de psychiatrie. In haar werk maakt ze gebruik van zengerelateerde technieken als Mindfulness en ACT. Het zoeken naar en werken aan de verbinding tussen spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in haar leven.
e-mail: coby@zen.nl
Coby Bolle zenleraar Zen.nl Amersfoort en Leusden
 

Inge van den Bosch (1966) doet sinds 2007 aan zenmeditatie en is sindsdien gegrepen door de kracht van de stilte. Sinds 2022 is zij zenleraar en nu volgt ze de opleiding tot zencoach. Haar wortels liggen in de christelijke spiritualiteit, waarbij zen haar heeft geholpen meer diepgang en inzicht in te krijgen in haar eigen roots. Zij werkt als verpleegkundig bij de huisarts waar ze mensen begeleidt op weg naar een gezondere leefstijl. De rust, energie en het geluk wat mediteren haar brengt geeft zij graag door aan anderen.
e-mail: inge@zen.nl
Inge van den Bosch zenleraar Zen.nl Amersfoort
 

Karin Nijenhuis is jurist en gepromoveerd sociaal geograaf en in het dagelijks leven docent en trainer/coach bij het Afrika-Studiecentrum Leiden van de Universiteit Leiden. In haar vrije tijd zingt ze bij een zangtheater, een vocaal kwintet en ook solo, en komt ze graag op adem in de natuur. Sinds 2014 mediteert ze bij Zen.nl en ze is opgeleid tot zenleraar en zencoach door Yvonne Joshin Visser. Zen heeft haar geleerd om met andere ogen naar dingen te kijken, inclusief eigen gedachten, emoties en overtuigingen. Die steeds een beetje meer loslaten, geeft veel ruimte en vrijheid – en daar word je gelukkiger van.
e-mail: karin@zen.nl
Karin Nijenhuis zenleraar Zen.nl Amersfoort
 

Anya Wiersma (1972) volgt de zenlerarenopleiding sinds 2012 en is naast docent bij Zen.nl Amersfoort, Leusden en Haarlem ook wandelcoach en gids shinrin-yoku. (Japans bosbaden)
Al tijdens haar studie maakte ze kennis met meditatie en de effecten zijn haar bijgebleven. Mediteren geeft basisrust, die ook doorwerkt op andere gebieden. Binnen zen is Anya vooral geïnteresseerd in de boeddhistische leegte - sunyata- en het potentieel daarvan. Daarnaast gelooft ze in de kracht van bomen en de helende werking van de natuur; dit zijn basiselementen voor de workshops shinrin-yoku die zij geeft voor Zen.nl Amersfoort.
Liefdevol en respectvol omgaan met alle levende wezens op aarde is een essentieel uitgangspunt van waaruit zij leeft. Dat is mede de reden dat zij voorzitter is van de stichting meerbomenplanten.nl
e-mail: anya@zen.nl
Anya Wiersma zenleraar coach
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl