Zen.nl logo

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Wekelijkse lessen voor gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Amsterdam ook het hele jaar door lessen en trainingen. Instromen is elke week mogelijk voor iedereen met (zen)meditatie-ervaring. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.


Thema's

Zen en creativiteit: soepel leven in een krankzinnige wereld

Creativiteit speelt een rol in kunst; maar vooral ook in je persoonlijke leven, want aan je eigen leven geef je dagelijks vorm en inhoud. Vanuit een zen perspectief onderzoeken we creativiteit als de scheppende levenskracht in de meest brede zin van het woord. Er kunnen veel belemmeringen zijn die het stromen van onze creativiteit weerhouden. Vaak dienen deze barrières zich aan als tegenpolen die vaak samengaan, maar waartussen het lastig balanceren is, zoals: angst voor het onbekende en angst voor het gewone, het leven te serieus nemen en het leven niet serieus genoeg nemen, en te veel hechten aan jezelf en te weinig hechten aan jezelf. Aan de hand van verschillende klassieke en hedendaagse bronnen, waaronder The artist way van Julia Cameron en The Zen of you and me van Diana Hamilton, onderzoeken we manieren om deze dualiteiten te overstijgen om zo een soepel en vitaal leven te leiden in vaak uitdagende - soms zelf krankzinnige - wereld.

Emoties, voelen en gevoelens

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden. We baseren ons op het boek “Leer voelen wat je wilt voelen” van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’.


Inschrijving

Instromen als gevorderde cursist kan altijd als je voldoende meditatie ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand.

Ja! Ik schrijf me graag in voor een gevorderden groep op:

Thema 'Zen en creativiteit'
Maandag 20.30-22.00 uur (Dorien)
Woensdag 9.00-10.30 uur (Dorien)
Woensdag 20.30-22.00 uur (Arthur)
Vrijdag 09.00-10.30 uur (Arthur)
Zaterdag 09.30-11.00 uur (Arthur)

Thema ‘Emoties, voelen en gevoelens'
Donderdag 20.30-22.00 uur (start 14 februari) (Claudia)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.