Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Amsterdam leraren


Arthur Nieuwendijk (1964) studeerde filosofie, sanskrit en logica in Amsterdam. In 1997 is hij gepromoveerd op de vraag naar de geldigheid van logische principes. Door de praktische beoefening van zen heeft hij geleerd hoe je de kennis en ervaringen die je in je leven opdoet kunt omzetten in een doorleefd, persoonlijk inzicht. Door zen is hij, volgens zijn vrouw en drie kinderen, ook veel vrolijker geworden. Hij heeft een grote drive om ook anderen te introduceren en te begeleiden op het pad van zen op weg naar een leven met meer rust, balans en geluk. In 2016 is hij tot Osho benoemd. Arthur leidt Zen.nl Amsterdam.
Arthur werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: arthur@zen.nl
Arthur Nieuwendijk zenleraar zencoach Zen.nl Amsterdam
 

Mirjam Jansen (1969) mediteert sinds 2018 bij Zen.nl Amsterdam. Haar opleider is Arthur Nieuwendijk. Zij wordt opgeleid tot zenleraar en zencoach.
Mirjam is moeder van 2 puberzonen en werkt als schoolleider in het basisonderwijs. Zen heeft haar geholpen om meer rust en ontspanning te vinden in haar dagelijkse bezigheden. De eenvoud en praktische toepassing ervan spreken haar bijzonder aan.
e-mail: mirjam@zen.nl
Mirjam Jansen zenleraar Zen.nl Amsterdam
 

Simone Postma (1974) zet zich al 25 jaar beroepsmatig in voor het welzijn van anderen. Zij studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde daar ook de voortgezette opleiding Social Work. Zij werkte in een opvanghuis voor mishandelde vrouwen en hun kinderen en bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Nu werkt zij als communicatieadviseur bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Ook geeft zij al jarenlang yogales en mindfulnesstrainingen. In 2019 volgde zij de introductiecursus bij Zen.nl in Amsterdam. Het was alsof ze thuiskwam. Zen geeft haar de rust en ruimte te zijn met wat is. Dat geeft haar het vertrouwen dat, wat er ook op haar pad komt, zij het aankan.
e-mail: simone@zen.nl
Simone Postma zenleraar Zen.nl Amsterdam
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl