pompoen

leeg stukje

Cursus mediteren Arnhem: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus mediteren in Arnhem leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Meditatiecursussen in Arnhem
De introductiecursus mediteren in Arnhem

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Arnhem. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

Gratis proeflessen mediteren

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De gevorderdencursus in Arnhem

Hoe kan zen helpen helderheid te scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Dat onderzoeken we in 2020. Deze cursus is als een soort reisgids door je eigen bewustzijn en gevoelswereld en is bedoeld voor iedereen die hierin de weg beter wil leren kennen. Wat betekenen voelen, gevoelens en emoties? De definities die we behandelen zijn even eenvoudig als vernieuwend. De bekende nuchtere en duidelijk manier van lesgeven, onderbouwd met veel praktische voorbeelden en adviezen, zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt in de wereld van emotie en gevoel. De vraag die centraal staat is: Wat voel je?

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.