Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Arnhem: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Arnhem leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Arnhem

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Arnhem

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Arnhem. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Arnhem

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Arnhem. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Arnhem

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Arnhem?


Arjen Hilhorst (1975) is eigenaar van Zen.nl Arnhem. Hier is Arjen fulltime zenleraar, coach en opleider. Ook verzorgt hij zentrainingen en workshops bij bedrijven en non-profit organisaties.
Arjen is afgestudeerd in commerciële economie en werkzaam geweest in o.a. accountmanagement en bedrijfsvoering.
Zijn opleiding binnen Zen.nl heeft hij genoten van diverse opleiders waaronder Rients Ritskes. Arjen: ‘Ik heb de mooiste baan van de wereld en geniet er van om op praktische en nuchtere wijze mensen te faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling door de effecten van meditatie.’
e-mail: arjen@zen.nl
Arjen Hilhorst zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Raoul Blankestijn (1991) mediteert sinds 2020 en volgt de opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Volgens Raoul daagt zen ons steeds weer uit om dichter bij onze eigen waarheid te komen en om het goede in onszelf en in anderen te zien. Zelf ervaart hij door de beoefening van zen vooral ook meer geluk. Naast dat Raoul zenleraar is bij Zen.nl Arnhem werkt hij als software ontwikkelaar in de energiesector waar hij een bijdrage levert aan het realiseren van de energietransitie.
e-mail: raoulblankestijn@zen.nl
Raoul Blankestijn zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Kaia Hannolainen (1979) mediteert sinds 2019 bij Zen.nl Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar en -coach bij Arjen Hilhorst. Ze geniet ervan om door zen het leven als continue leren te ervaren. Behalve zenleraar is ze ook yogadocent. Haar 3 kleine kinderen geven haar dagelijks uitdagende leermomenten waardoor zenbeoefening een hele praktische vorm krijgt. Ze is afgestudeerd in economie en heeft 20 jaar in internationale bedrijven in risk management en human resources gewerkt. Ze geeft les bij Zen.nl Arnhem.
e-mail: kaia@zen.nl
Kaia Hannolainen zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Pinel Schrijver (1977) mediteert sinds 2019 en is in opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Ze is afgestudeerd in neuro- & revalidatiepsychologie en werkzaam in de gezondheidszorg als vasculair diagnostisch laborant. De relatie tussen hersenen en gedrag, lichaam en geest hebben haar blijvende interesse, zen biedt haar de mogelijkheid dit verder uit te diepen. De innerlijke rust en tevredenheid die ze door zenmeditatie ervaart gunt ze iedereen. Het geeft haar voldoening er te zijn voor anderen en ze te kunnen inspireren hun eigen pad te bewandelen. Een andere missie van Pinel is om de zorg meer zenvol te maken.
e-mail: pinel@zen.nl
Pinel Schrijver zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Carine van de Tuijn (1968) vindt haar passie in de zorg en haalt haar voldoening uit het er echt zijn voor haar omgeving. Dat komt tot uiting door haar werk in de gehandicapten- en ouderenzorg en in haar vrije tijd zorgt zij samen met haar man voor hun schapen en fruitgaard. Sinds enkele jaren mediteert zij bij Zen.nl in Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Haar missie als zenleraar is de positieve invloed van het mediteren, die zij zelf in het dagelijks leven ervaart, te delen met anderen.
e-mail: carine@zen.nl
Carine van de Tuijn zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas, vanaf 2014 was hij in opleiding bij Rients Ritskes en sinds 2017 is zijn opleider Floor Rikken. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij voor Zen.nl Nederland en is hij coach/opleider en zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en Zen.nl Arnhem.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen zenleraar coach opleider Zen.nl Nijmegen Arnhem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl