Zen.nl Arnhem leraren


Arjen Hilhorst (1975) is eigenaar van Zen.nl Arnhem. Hier is Arjen fulltime zenleraar, coach en opleider. Ook verzorgt hij zentrainingen en workshops bij bedrijven en non-profit organisaties.
Arjen is afgestudeerd in commerciële economie en werkzaam geweest in o.a. accountmanagement en bedrijfsvoering.
Zijn opleiding binnen Zen.nl heeft hij genoten van diverse opleiders waaronder Rients Ritskes. Arjen: ‘Ik heb de mooiste baan van de wereld en geniet er van om op praktische en nuchtere wijze mensen te faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling door de effecten van meditatie.’
e-mail: arjen@zen.nl
Arjen Hilhorst zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Brenda Bergman (1965) is na een proefles zenmeditatie in 2017 bij Zen.nl Arnhem niet meer weggegaan. Als gevorderd cursist en gecoacht door Jasper Zandvliet besloot ze de opleiding tot zenleraar te gaan doen en inmiddels is ze ook de opleiding tot zencoach gestart. Het dagelijkse mediteren en de wekelijkse lessen geven haar rust en diepgang in het leven en een betere focus gedurende de dag. Ze werkt sinds 1989 als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis en geeft nu ook les bij Zen.nl Arnhem.
e-mail: brenda@zen.nl
Brenda Bergman zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Raoul Blankestijn (1991) mediteert sinds 2020 en volgt de opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Volgens Raoul daagt zen ons steeds weer uit om dichter bij onze eigen waarheid te komen en om het goede in onszelf en in anderen te zien. Zelf ervaart hij door de beoefening van zen vooral ook meer geluk. Naast dat Raoul zenleraar is bij Zen.nl Arnhem werkt hij als software ontwikkelaar in de energiesector waar hij een bijdrage levert aan het realiseren van de energietransitie.
e-mail: raoulblankestijn@zen.nl
Raoul Blankestijn zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Esther van den Enk (1974) begon in 2019 met mediteren bij Zen.nl Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar bij Jeroen Verstappen en Arjen Hilhorst. Ze werkt 25 jaar in het Human Resources vak en doet vrijwilligerswerk als gezinsondersteuner. Ze krijgt energie van werken met mensen. Zen is voor haar de manier om het idee van een leven lang leren echt in de praktijk vorm te kunnen geven en als zenleraar hoopt ze haar plezier in het leven lang leren met anderen te delen. Esther geeft les bij Zen.nl Arnhem.
e-mail: esthere@zen.nl
Esther van den Enk zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Kaia Hannolainen (1979) mediteert sinds 2019 bij Zen.nl Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar en -coach bij Arjen Hilhorst. Ze geniet ervan om door zen het leven als continue leren te ervaren. Behalve zenleraar is ze ook yogadocent. Haar 3 kleine kinderen geven haar dagelijks uitdagende leermomenten waardoor zenbeoefening een hele praktische vorm krijgt. Ze is afgestudeerd in economie en heeft 20 jaar in internationale bedrijven in risk management en human resources gewerkt. Ze geeft les bij Zen.nl Arnhem.
e-mail: kaia@zen.nl
Kaia Hannolainen zenleraar Zen.nl Arnhem
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas, vanaf 2014 was hij in opleiding bij Rients Ritskes en sinds 2017 is zijn opleider Floor Rikken. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij voor Zen.nl Nederland en is hij coach/opleider en zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en Zen.nl Arnhem.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen zenleraar coach opleider Zen.nl Nijmegen Arnhem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl