Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Assen leraren


Arno Dokan Groote (1977) is sinds zijn 20ste bezig met meditatie en spiritualiteit. Hij verdiepte zich in verschillende levensbeschouwelijke stromingen. En studeerde theologie. In zijn zoektocht hebben twee vragen hem altijd vergezeld: ‘Wie ben je?’ en ‘Wat wil je?’
Vanaf 2015 heeft hij zich verbonden met Zen.nl en werd opgeleid door zenmeester Jan de Ruiter. Gedurende die periode gaf hij les in Zen.nl Groningen en werd hij opleider binnen Zen.nl. In 2023 deed hij Jukai en startte in 2024 zijn eigen Zen.nl vestiging in Assen. Hij werkt daarnaast als begeleider in de sociale psychiatrie.
De eenvoud en praktische discipline van zen spreken hem bijzonder aan.
e-mail: arno@zen.nl
Arno Groote zenleraar
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl