Zen.nl logo

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van meditatie in je leven in te bouwen. En je zenbeoefening toe te passen in de dagelijkse praktijk. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl het hele jaar door wekelijkse groepslessen aan.

De wekelijkse bijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zen-inleiding en theeceremonie. Er is wekelijks gelegenheid voor persoonlijk onderhoud en koanstudie.

Als je deelneemt aan de gevorderdencursus is deelname aan de stille zondag bij het lidmaatschap inbegrepen. Hiermee bieden we je maandelijks de mogelijkheid je zentraining te verdiepen. Kijk voor meer informatie op de stille zondag pagina.

Thema zomer 2019, van 8 juli t/m 31 augustus

verlichting voor luie mensen Verlichting voor luie mensen
Wat is verlichting? Kun je dat bereiken? Moet je daarvoor iets doen? En word je daar dan ook heel moe van? Gelukkig niet! Er is niets wat je hoeft te doen. Je hoeft geen techniek te leren, je hoeft niet te mediteren, je hoeft er niet voor naar India, je hoeft niet vegetarisch te eten en je hoeft niet eens op je ademhaling te letten. Verlichting heeft te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht. Dit schrijft Paul Smit.
Wat dat inzicht is? …………. daar besteden wij in onze lessen deze zomer samen aandacht aan. Leden van zen.nl Breda die deze zomer deelnemen ontvangen het boekje gratis.

Gevorderdencursus
Maandagavond20.00-21.45
Dinsdagavond20.00-21.45
Woensdagochtend9.30-11.15
Zaterdagochtend10.00-11.45

Thema najaar 2019

temmen van de os Nico Tydeman Het temmen van de os
De os, symbool van de menselijke geest, dwaalt meestal maar wat rond en volgt zijn verlangens, stemmingen, angsten, herinneringen, bezorgdheden en problemen.
Stap voor stap wordt aangegeven hoe deze os getemd en getransformeerd kan worden in het direct ervaren van het hier en nu. Dan kan werkelijke vrijheid worden beleefd.

boek leer voelen wat je wil voelen Rients Ritskes Leer voelen wat je wilt voelen
Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden.

Lesrooster gevorderdencursus
  Gevorderdencursus Docent
Maandagavond 20.00-21.45 Dymphie
Dinsdagavond 20.00-21.45 Etiënne
Woensdagochtend 9.30-11.15 Etiënne
Donderdagavond 20.00-21.45 Marianne
Zaterdagochtend 10.00-11.45 Dymphie

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

Maandag 20.00-21.45 uur, thema: Het temmen van de os.
Dinsdag 20.00-21.45 uur, thema: Het temmen van de os.
Woensdag 9.30-11.15 uur, thema: Het temmen van de os.
Donderdag 20.00-21.45 uur, thema: Leer voelen wat je wilt voelen (v.a. 2 september bij voldoende deelnemers).
Zaterdag 10.00-11.45 uur, thema: Het temmen van de os.

Er is wekelijks les. Tijdens de schoolvakanties is Zen.nl dicht met uitzondering van de zomervakantie waarin we één of twee weken gesloten zijn.


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Verder wil ik graag informatie ontvangen over:

De opleiding tot zenleraar en -coach
De mogelijkheden van zencoaching
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.