Gevorderdencursus | Zen.nl
 


Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen en te onderhouden. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Breda ook het hele jaar door lessen en trainingen.
Na de introductiecursus kun je doorstromen naar een van de doorgaande groepen.

Als je deelneemt aan de gevorderdencursus is deelname aan de stille zondag bij het lidmaatschap inbegrepen. Hiermee bieden we je maandelijks de mogelijkheid je zentraining te verdiepen. Kijk voor meer informatie op de stille zondag pagina.

Programma tot 12 juni 2023

Het geschenk

boek het geschenk Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

Dr. Edith Eger heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Met haar boek helpt zij ons om onze slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit. Wij laten ons in onze lessen hier graag door inspireren. Vanaf 1 oktober bij alle groepen m.u.v. vrijdagochtend.

Verlangen naar verbinding

boek verlangen naar verbinding Een quote uit verlangen naar verbinding: 'Je zult altijd overal bij horen, als je maar jezelf blijft/bent en op een echte manier over jezelf en datgene wat je doet praat. De behoefte er bij te horen is het aangeboren menselijke verlangen om deel uit te maken van een groter geheel. We proberen daar vaak aan te voldoen door ons aan te passen en te streven naar goedkeuring, maar dat staat ons gevoel van er bij te horen juist vaak in de weg. We horen er pas echt bij, wanneer we ons authentieke, imperfecte zelf laten zien, en dat betekent dat ons gevoel erbij te horen nooit groter kan zijn dan de mate waarin we onszelf accepteren.'

Ons gevoel om er bij te horen kan nooit groter zijn dan de mate waarin we onszelf accepteren. Echt iets om verder over door te denken. Hoe is dit voor mij? Hoe staat het er voor met mijn zelfacceptatie en het gevoel om ergens bij te willen horen. En hoe is dit voor jou? *Dit gaan we samen onderzoeken in de studieklas die op vrijdagochtend 7 oktober o.l.v. Esther van der Leij van start gaat.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

Maandagavond 20.00-21.45 uur (Dymphie Eeftens)
Dinsdagavond 20.00-21.45 uur (Dymphie Eeftens)
Woensdagochtend 9.30-11.15 uur (Walter Jacobs)
Donderdagochtend 9.30-11.15 uur (Walter Jacobs)
Vrijdagochtend 9.30-11.15 uur (Esther van der Leij)*
Zaterdagochtend 10.00-11.45 uur (Marianne van dongen)

Deze bijeenkomsten zijn in onze meditatieruimte (zendo).

Er is wekelijks les. Tijdens de schoolvakanties is Zen.nl dicht met uitzondering van de zomervakantie waarin we twee weken gesloten zijn.

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.