Leraren | Zen.nl
 


Zen.nl Breda leraren


Dymphie Eeftens (1958) is naast locatie-manager van Zen.nl Breda zenleraar, -coach, -opleider en mindfulnesstrainer. Bij deze vormen van begeleiding naar een leven met meer rust, balans en geluk staan persoonlijke en relationele ontwikkeling centraal. Tot 2015 combineerde ze haar leraarschap met werkzaamheden in het bank- en verzekeringswezen. Nu brengt ze de zenfilosofie dagelijks zowel in haar werk als privé met veel vreugde voltijds in de praktijk.
e-mail: dymphie@zen.nl
Dymphie Eeftens zenleraar zencoach Zen.nl Breda
 

Jan Brok (1950) is afgestudeerd als theoloog en was in diversie functies werkzaam in het HBO, WO en parochiepastoraat. Jan mediteert sinds 2015 en is als zenleraar en zencoach actief in Breda en Tilburg. Zijn interesses liggen op het raakvlak van seculiere spiritualiteit, zen en christendom.
e-mail: janbrok@zen.nl
Jan Brok leraar Zen.nl Tilburg
 

Marianne van Dongen (1956) is naast zenleraar ook boekbinder. In januari 2014 is zij gestart met de introductiecursus van Zen.nl Breda en dat voelde meteen als thuiskomen. Dit gevoel wil ze graag delen, dus begon ze in 2015 met de opleiding tot zenleraar. Marianne heeft veel leservaring opgedaan in het beeldend onderwijs. Ze haalt veel voldoening uit het werken met aandacht en liefde en weet hiermee vele zencursisten te inspireren.
e-mail: marianne@zen.nl
Marianne van Dongen zenleraar
 

Walter Jacobs (1969) is in 2009 begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Inmiddels werkt hij een aantal jaren als zenleraar, -coach en -opleider bij verschillende Zen.nl locaties. Daarvoor heeft hij gewerkt bij diverse organisaties in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur.
Geregeld ondergaat Walter zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Hij is opgeleid door Tom van der Heijden, sinds 2014 is Rients zijn zencoach. De belangrijkste zenleraren van Walter zijn zijn vrouw en drie kinderen.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Esther van der Leij (1980) begon in 2015 met zenmeditatie en merkte al heel snel de positieve effecten van het mediteren, waardoor het een vaste plek in haar leven kreeg. Ze gunt iedereen het inzicht dat ze kreeg tijdens het leren mediteren en deze ervaring wil ze graag delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom is ze in 2016 gestart met de opleiding tot zenleraar en deed ze in 2019 examen. Naast het parttime lesgeven bij Zen.nl is ze moeder van een zoon en werkt ze als Functioneel Beheerder bij een grote zorgverzekeraar.
e-mail: esther@zen.nl
Esther van der Leij zenleraar
 

RenĂ© Miezenbeek (1974) startte in 2013 met zenmeditatie, nadat hij twee keer bijna een burn-out had gehad. Al bij de eerste kennismaking voelde hij zich thuiskomen. Hoewel de beoefening van zen niet gemakkelijk bleek te zijn, bracht het hem snel balans en rust. In 2015 besloot RenĂ©, op zoek naar meer verdieping, te starten met de opleiding tot zenleraar bij Etienne Jacobs en geeft, naast zijn werk als business controller, inmiddels les bij Zen.nl Breda.
e-mail: rene@zen.nl
Rene Miezenbeek zenleraar Zen.nl Breda
 

Ineke Verkuijl (1959) mediteert bij Zen.nl sinds 2014 en ronde enkele jaren geleden de opleiding tot zencoach/zenleraar af. Voorheen was Ineke werkzaam in het onderwijs. Spirituele groei is voor haar een belangrijke rode draad in haar leven. Zij heeft persoonlijk ervaren dat het leven soms rake klappen kan uitdelen, maar dat zenmeditatie ook dan een basis van rust, balans, helderheid en geluk biedt. Die zenvolle basis met anderen delen is wat ze het liefste doet.
e-mail: ineke@zen.nl
Ineke Verkuijl zenleraar Zen.nl Breda Hooge Zwaluwe
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl