Zen.nl logo

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Breda leraren


Dymphie Eeftens (1958) is naast locatie-manager van Zen.nl Breda zenleraar, -coach, -opleider en mindfulnesstrainer. Bij deze vormen van begeleiding naar een leven met meer rust, balans en geluk staan persoonlijke en relationele ontwikkeling centraal. Tot 2015 combineerde ze haar leraarschap met werkzaamheden in het bank- en verzekeringswezen. Nu brengt ze de zenfilosofie dagelijks zowel in haar werk als privé met veel vreugde voltijds in de praktijk.
e-mail: dymphie@zen.nl
Dymphie Eeftens
 

Etiënne Jacobs (1972) is zenleraar en -coach. In 2012 heeft hij Zen.nl Breda opgericht. Daarnaast werkt hij als HBO docent voor Avans Hogeschool. Hij studeerde econometrie in Tilburg en was werkzaam als adviseur en manager bij o.a. KPMG en Rabobank. Sinds zijn deelname aan diverse yoga- en meditatieretraites in India en Nepal in 2006 mediteert hij dagelijks. Sinds 2009 deelt hij met veel plezier zijn meditatie- en levenservaringen als leraar en coach binnen Zen.nl.
e-mail: etienne@zen.nl
Etiënne Jacobs
 

Eelco Horvers (1978) is getrouwd en heeft twee kinderen en mediteert al meer dan 5 jaar bij Zen.nl. Hij combineert zen met zijn werk als projectleider en hij ervaart het als waardevolle toevoeging op het vaderschap. De toegankelijkheid van zen inspireert hem om zijn lessen en ontdekkingen toe te passen in zijn werk en privéleven. Dat is waar zen voor hem om draait; de toepasbaarheid in het alledaagse. Het zenleraarschap geeft hem dan ook veel voldoening en verdieping.
e-mail: eelcohorvers@zen.nl
Eelco Horvers
 

Marianne van Dongen (1956) is naast zenleraar ook boekbinder. In januari 2014 is zij gestart met de introductiecursus van Zen.nl Breda en dat voelde meteen als thuiskomen. Dit gevoel wil ze graag delen, dus begon ze in 2015 met de opleiding tot zenleraar. Marianne heeft veel leservaring opgedaan in het beeldend onderwijs. Ze haalt veel voldoening uit het werken met aandacht en liefde en weet hiermee vele zencursisten te inspireren.
e-mail: marianne@zen.nl
Marianne van Dongen
 

René Miezenbeek (1974) startte in 2013 met zenmeditatie, nadat hij twee keer bijna een burn-out had gehad. Al bij de eerste kennismaking voelde hij zich thuiskomen. Hoewel de beoefening van zen niet gemakkelijk bleek te zijn, bracht het hem snel balans en rust. In 2015 besloot René, op zoek naar meer verdieping, te starten met de opleiding tot zenleraar bij Etienne Jacobs en geeft, naast zijn werk als business controller, inmiddels les bij zen.nl Breda.
e-mail: rene@zen.nl
Rene Miezenbeek
 

Gerard Kusters (1956) is bestuurder, directeur van een specialistisch onderwijsinstituut. Geïnspireerd door spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling is hij na heel veel zoeken uiteindelijk terecht gekomen bij zen. Zen ervaart hij als een universele, zuivere en natuurlijke vorm van aandacht. Aandacht om zo in ieder moment de schoonheid van het mens zijn en het leven te ontdekken. Het lesgeven is voor hem een bron van inspiratie. Gerard verzorgt introductiecursussen bij Zen.nl Breda.
e-mail: gerardk@zen.nl
Gerard Kusters
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes