Zen.nl enso logo Zen.nl Nederland
Vind rust, verleg je grenzen
024-6636420De cursussen van Zen.nl

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl het hele jaar door lessen en trainingen. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.


Kennismaken met zen in zes weken

Tijdens de zesweekse kennismakingscursus die op veel locaties van Zen.nl wordt aangeboden, leer je goed mediteren en komen alle belangrijke praktisch aspecten ervan aan de orde. De lessen worden gegeven aan de hand van het boek 'Leer denken wat je wilt denken' van zenmeester Ritskes. Door ook thuis regelmatig te mediteren zul je de eerste effecten van meditatie op je leven al ervaren en goed kunnen ervaren of mediteren echt iets is wat bij je past. Op basis daarvan kun je besluiten verder deel te nemen aan de introductiecursus.


Introductiecursus

De introductiecursus geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van zenmeditatie gedegen eigen te maken. Er komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, waaronder: omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling en geluk. We leggen de relatie met het dagelijks leven en staan stil bij de praktische toepassing van zen. Verder wordt er aandacht besteed aan de gebruiken van de gevorderdengroepen, zoals koan-studie. De introductiecursus duurt (inclusief de kennismakingscursus) 4 of 5 maanden, afhankelijk van wanneer deze start. Na de introductiecursus kun je doorstromen naar een gevorderdencursus.


Effecten volgens cursisten:

"Meer concentratie, zelfvertrouwen en geluk; verbetering van mijn assertiviteit." (Martijn) 
"Sneller tot rust komen, beter met stress omgaan, meer naar buiten gericht." (Titia) 
"Meer gemoedsrust en geduld, verbetering slaap en focus." (Marjonne) 
"Meer in balans, beter slapen en meer genieten van kleine dingen." (Rob)


Bij jou in de buurt

Zen.nl heeft 39 locaties verspreid door heel Nederland. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.