omdat aandacht werkt omdat aandacht werkt

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Delft: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Delft leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Delft

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Delft

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Delft. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Delft

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Delft. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Delft

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Delft?


Henriët van Rossum (1965) is zenleraar, -coach, -opleider, shiatsutherapeut, beleidsadviseur en locatiemanager van Zen.nl Delft. Zij mediteert sinds 1997 en werd opgeleid tot zenleraar door Raoul Destrée. Wat haar fascineert, is de eenheid tussen lichaam en geest. Haar uitgangspunt is dat ieder mens uniek is en heel-wording kan ervaren door in stilte, met aandacht en zachtheid contact te maken met zichzelf en de omgeving. Zenmeditatie en zencoaching helpen enorm hierbij, is haar eigen ervaring.
e-mail: henriet@zen.nl
Heriët van Rossum zenleraar Zen.nl Delft
 

Helma Pohl is beleidscoördinator Justitie- en Veiligheid. Ze mediteert vanaf 2016 bij Zen.nl Delft, waar ze onder leiding van Dirk en Henriët de opleiding tot zenleraar volgde. Het richting kunnen geven aan je eigen leven en het ervaren van de eenheid en samenhang met en van alles - mensen – dieren – natuur – en al het andere - zijn enkele van de vele boeiende inzichten die zenmeditatie haar biedt. Zen is daarmee voor haar een waardevolle manier om het leven vorm te geven.
e-mail: helma@zen.nl
Helma Pohl zenleraar Zen.nl Delft
 

Dirk Polder is zenleraar, -coach en opleider en oprichter van Zen.nl Delft. Hij studeerde tuin- en landschapsinrichting en werkte vele jaren in managementfuncties in het natuur- en landschapsbeleid. Hij mediteert vanaf 2000 en deed zijn opleiding tot zenleraar bij Raoul Destrée. Zijn motto is: 'Hoe mensen zich tot de natuur en de wereld verhouden heeft alles te maken met hoe zij zich tot zichzelf verhouden; zen is een geweldige trainingsmiddel om dit helder te maken'.
e-mail: dirk@zen.nl
Dirk Polder zenleraar zencoach Zen.nl Delft
 

Angelika Voss (1961) begon in 2017 met mediteren en volgt sinds 2020 de opleiding tot zencoach en zenleraar bij Dirk Polder en Henriët van Rossum. Angelika heeft een achtergrond in houtwetenschappen, biomassa en energietransitie. Na een burn-out heeft door zenmeditatie weer de rust en ruimte gevonden om zichzelf te zijn en kan ze weer vertrouwen op haar innerlijke kompas. De ruimte voor persoonlijke ontwikkeling die Angelika in zen ervaart wil ze graag ook haar cursisten bieden. Ze geeft les en coacht bij Zen.nl in Delft.
e-mail: angelika@zen.nl
Angelika Voss zenleraar Zen.nl Delft
 

Otto Weiler (1964) is in 2020 begonnen met mediteren en startte ook al in dat jaar met de opleiding tot zenleraar o.l.v. Dirk Polder en Henrïet van Rossum. "Wat ik leerde was helemaal wat ik nodig had: wegwijs worden in mijn eigen gedachten en gevoelens, op zoek naar wat mij drijft, naar evenwicht, eigenheid en naar wat mijn bijdrage kan zijn aan de wereld om me heen. De opleiding tot zenleraar bracht me eerst vooral persoonlijke verdieping en biedt me nu ook de kans om het als zenleraar weer over te dragen aan anderen: iets wat ik heel graag doe. Ik draag graag bij aan de missie van Zen.nl: zoveel mogelijk mensen te helpen op weg naar duurzaam geluk."
e-mail: ottoweiler@zen.nl
Otto Weiler zenleraar Zen.nl Delft
 

Erwin Wesseling (1968) verdiept zich sinds 2000 in o.a. tai-chi en heeft het gevoel van verbondenheid met mens en natuur herontdekt. In 2012 begon hij met mediteren bij Zen.nl. Zenmeditatie is voor hem een vorm van zelfreflectie, die veel nieuwe perspectieven geeft. Dat geeft vervolgens meer gevoel van vrijheid en draagt bij aan levensgeluk. Als zenleraar kijkt hij met verwondering naar stappen die cursisten daardoor zetten. Samen met zijn vrouw Anke Welten en met Hanneke Dijkman startte hij in 2016 Zen.nl Dordrecht. Hij volgt de zenlerarenopleiding bij Dirk Polder.
e-mail: erwin@zen.nl
Erwin Wesseling zenleraar Zen.nl Dordrecht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl