pompoen

leeg stukje

Gevorderdencursus meditatie

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. In de lessen gaan we dieper in op de verschillende zenthema's. Inspiratie halen we uit een aantal zenboeken en elkaars ervaringen. Meditatiebeoefening staat centraal. Ervaring met meditatie is gewenst.

Elke cursusbijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zeninleiding en theeceremonie. Er is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Voor cursisten die een introductiecursus achter de rug hebben worden halfgevorderdencursussen gegeven, waarin het tweede boek van Rients Ritskes, 'Leer Voelen Wat je Wilt Voelen', centraal staat, maar ook andere auteurs zoals Joko Beck worden behandeld.

Voor cursisten die een halfgevorderdencursus achter de rug hebben worden doorgaande lessen op gevorderd niveau gegeven.

Emoties, voelen en gevoelens

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden. We baseren ons op het boek “Leer voelen wat je wilt voelen” van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’.

Over dialoog

Goede gesprekken vormen de basis van ons geluk en succes, maar ondanks alle moderne communicatiemiddelen lijkt het steeds moeilijker elkaar te verstaan. Er wordt langs elkaar heen gepraat en de verdeeldheid in de maatschappij neemt toe. De dialoogtechnieken van de filosoof/ natuurkundige David Bohm verbinden mensen, verdiepen relaties en doen nieuwe creatieve oplossingen ontstaan. In deze cursus zullen we het boek van David Bohm, ‘Over dialoog’ gebruiken om ons te oefenen in helder denken en communiceren. Zijn technieken bestaan uit ingrediënten uit de zenfilosofie, waarin focus en aandacht de kernbegrippen zijn. Het gaat in de dialoog niet om overtuigen, maar om het echt horen van iedereen en het delen van inzicht. Hierdoor verlopen ontmoetingen beter en komen nieuwe inzichten eerder in beeld.


Als je deelneemt aan de (half)gevorderdencursus is deelname aan de Stille ochtend bij het lidmaatschap inbegrepen. Hiermee bieden we je een extra mogelijkheid je zentraining te verdiepen.

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

dinsdagavond 20.00-22.00 uur, over dialoog (start 7 september 2021, docent Henriët)
donderdagochtend 10.00-12.00 uur, over dialoog, (start 9 september 2021, docent Dirk)
donderdagavond 19.30-21.30 uur, over dialoog, (start 9 september 2021, docent Dirk)

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Overige informatie

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Zen.nl Delft
Ik wil graag meer informatie over zencoaching
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.
Zen.nl Rients Ritskes meditatie mediteren leren Delft