Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Gevorderdencursus meditatie

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. In de lessen gaan we dieper in op de verschillende zenthema's. Inspiratie halen we uit een aantal zenboeken en elkaars ervaringen. Meditatiebeoefening staat centraal. Ervaring met meditatie is gewenst.

Elke cursusbijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zeninleiding en theeceremonie. Er is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Voor cursisten die een introductiecursus achter de rug hebben worden halfgevorderdencursussen gegeven, waarin het tweede boek van Rients Ritskes, 'Leer Voelen Wat je Wilt Voelen', centraal staat, maar ook andere auteurs zoals Joko Beck worden behandeld.

Voor cursisten die een halfgevorderdencursus achter de rug hebben worden doorgaande lessen op gevorderd niveau gegeven.

Emoties, voelen en gevoelens

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden. We baseren ons op het boek “Leer voelen wat je wilt voelen” van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’.

Alledaagse Wonderen, zen leven en beoefenen, Charlotte Joko Beck

Charlotte Joko Beck is een van de meest invloedrijke zenleraren uit de VS. Zij combineert de zenbeoefening en -filosofie met moderne westerse psychologische inzichten. Zo komen in haar boeken onze dagelijkse emoties, onze kernovertuigingen en onze relaties aan de orde. Na haar dood stelde haar dochter het boek ‘Alledaagse wonderen, zen leven en beoefenen’ samen uit haar inleidingen en lezingen. Grappig-ironisch en herkenbaar beschrijft zij hierin hoe we dagelijks kansen in ons leven krijgen om denken te verruilen voor ervaren, dwangmatigheid voor vertrouwen en verdriet voor vrede. De nuchterheid en het diep doorvoelde zen-inzicht van Charlotte Joko Beck is heerlijk inspirerend.


Als je deelneemt aan de (half)gevorderdencursus is deelname aan de Stille ochtend bij het lidmaatschap inbegrepen. Hiermee bieden we je een extra mogelijkheid je zentraining te verdiepen.

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

maandagavond 19.30-21.30 uur, Emoties, voelen en gevoelens, start 2 september
dinsdagavond 19.45-21.45 uur, Emoties, voelen en gevoelens, start 3 september
dinsdagavond 19.45-21.45 uur, Alledaagse wonderen, start 3 september
woensdagochtend 11.00-13.00 uur, Emoties, voelen en gevoelens, start 4 september
woensdagavond 19.30-21.30 uur, Emoties, voelen en gevoelens, start 4 september
donderdagochtend 10.00-12.00 uur, Alledaagse wonderen, start 5 september
donderdagavond 19.30-21.30 uur, Alledaagse wonderen, start 5 september

Tarief:

Particulier € 69,- per maand
Voltijdstudent € 42,50 per maand
Bedrijf € 95,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Zie ook: prijzen en kortingen.

Overige informatie

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Zen.nl Delft
Ik wil graag meer informatie over zencoaching

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.
Zen.nl Rients Ritskes meditatie mediteren leren Delft