logo Zen.nl kaart like ons op facebook
Zen.nl Nederland
Zen.nl Delft

Gevorderdencursus meditatie

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. In de lessen gaan we dieper in op de verschillende zenthema's. Inspiratie halen we uit een aantal zenboeken en elkaars ervaringen. Meditatiebeoefening staat centraal. Ervaring met meditatie is gewenst.

Elke cursusbijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zeninleiding en theeceremonie. Er is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Voor cursisten die een introductiecursus achter de rug hebben worden halfgevorderdencursussen gegeven, waarin het tweede boek van Rients Ritskes, 'Leer Voelen Wat je Wilt Voelen', centraal staat, maar ook andere auteurs zoals Joko Beck worden behandeld.

Voor cursisten die een halfgevorderdencursus achter de rug hebben worden doorgaande lessen op gevorderd niveau gegeven. In het komende half jaar maken we een verdiepingsslag met het creƫren van openheid. Het thema heet:

Ons dagelijks leven met Joko Beck

Half september starten we voor alle gevorderde zencursisten en ex-cursisten een nieuwe reeks lessen over zen en het dagelijks leven met Joko Beck als inspiratiebron. Als geen ander heeft de Amerikaanse zenlerares Joko Beck ons dagelijks leven centraal gezet in haar 'geen-onzin-zen'. In 'Alle Dagen Zen' en 'Niets Bijzonders', gaat zij heel direct in op de kernproblemen van ons leven en laat ze ons zien hoe wij door alle beschermende omhulsels heen kunnen kijken. We komen uiteindelijk telkens weer uit bij dat wat we kunnen leren van dit ene moment, het hier en nu.

Joko Beck maakt het ons niet altijd makkelijk en de boodschap komt soms ongemeen hard binnen, maar de manier waarop zij de zo herkenbare worstelingen in ons leven helpt doorzien is uitermate bemoedigend!


Als je deelneemt aan de (half)gevorderdencursus is deelname aan de Stille zondag bij het lidmaatschap inbegrepen. Hiermee bieden we je een extra mogelijkheid je zentraining te verdiepen.

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

halfgevorderden maandagavond 19.30 uur (start 3 september), docent Dirk Polder
gevorderden, dinsdagavond 20.00 uur (start 4 september), docent Henriët van Rossum
gevorderden, donderdagavond 19.30 uur (start 6 september), docent Dirk Polder


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Overige informatie

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Zen.nl Delft
Ik wil graag meer informatie over zencoaching
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:

Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.
Zen.nl Rients Ritskes meditatie mediteren leren Delft