Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Delft leraren


Henriët van Rossum (1965) is zenleraar, -coach, -opleider, shiatsutherapeut, beleidsadviseur en locatiemanager van Zen.nl Delft. Zij mediteert sinds 1997 en werd opgeleid tot zenleraar door Raoul Destrée. Wat haar fascineert, is de eenheid tussen lichaam en geest. Haar uitgangspunt is dat ieder mens uniek is en heel-wording kan ervaren door in stilte, met aandacht en zachtheid contact te maken met zichzelf en de omgeving. Zenmeditatie en zencoaching helpen enorm hierbij, is haar eigen ervaring.
e-mail: henriet@zen.nl
Heriët van Rossum zenleraar Zen.nl Delft
 

Helma Pohl is beleidscoördinator Justitie- en Veiligheid. Ze mediteert vanaf 2016 bij Zen.nl Delft, waar ze onder leiding van Dirk en Henriët de opleiding tot zenleraar volgde. Het richting kunnen geven aan je eigen leven en het ervaren van de eenheid en samenhang met en van alles - mensen – dieren – natuur – en al het andere - zijn enkele van de vele boeiende inzichten die zenmeditatie haar biedt. Zen is daarmee voor haar een waardevolle manier om het leven vorm te geven.
e-mail: helma@zen.nl
Helma Pohl zenleraar Zen.nl Delft
 

Dirk Polder is zenleraar, -coach en opleider en oprichter van Zen.nl Delft. Hij studeerde tuin- en landschapsinrichting en werkte vele jaren in managementfuncties in het natuur- en landschapsbeleid. Hij mediteert vanaf 2000 en deed zijn opleiding tot zenleraar bij Raoul Destrée. Zijn motto is: 'Hoe mensen zich tot de natuur en de wereld verhouden heeft alles te maken met hoe zij zich tot zichzelf verhouden; zen is een geweldige trainingsmiddel om dit helder te maken'.
e-mail: dirk@zen.nl
Dirk Polder zenleraar zencoach Zen.nl Delft
 

Angelika Voss (1961) begon in 2017 met mediteren en volgt sinds 2020 de opleiding tot zencoach en zenleraar bij Dirk Polder en Henriët van Rossum. Angelika heeft een achtergrond in houtwetenschappen, biomassa en energietransitie. Na een burn-out heeft door zenmeditatie weer de rust en ruimte gevonden om zichzelf te zijn en kan ze weer vertrouwen op haar innerlijke kompas. De ruimte voor persoonlijke ontwikkeling die Angelika in zen ervaart wil ze graag ook haar cursisten bieden. Ze geeft les en coacht bij Zen.nl in Delft.
e-mail: angelika@zen.nl
Angelika Voss zenleraar Zen.nl Delft
 

Otto Weiler (1964) is in 2020 begonnen met mediteren en startte ook al in dat jaar met de opleiding tot zenleraar o.l.v. Dirk Polder en Henrïet van Rossum. "Wat ik leerde was helemaal wat ik nodig had: wegwijs worden in mijn eigen gedachten en gevoelens, op zoek naar wat mij drijft, naar evenwicht, eigenheid en naar wat mijn bijdrage kan zijn aan de wereld om me heen. De opleiding tot zenleraar bracht me eerst vooral persoonlijke verdieping en biedt me nu ook de kans om het als zenleraar weer over te dragen aan anderen: iets wat ik heel graag doe. Ik draag graag bij aan de missie van Zen.nl: zoveel mogelijk mensen te helpen op weg naar duurzaam geluk."
e-mail: ottoweiler@zen.nl
Otto Weiler zenleraar Zen.nl Delft
 

Erwin Wesseling (1968) verdiept zich sinds 2000 in o.a. tai-chi en heeft het gevoel van verbondenheid met mens en natuur herontdekt. In 2012 begon hij met mediteren bij Zen.nl. Zenmeditatie is voor hem een vorm van zelfreflectie, die veel nieuwe perspectieven geeft. Dat geeft vervolgens meer gevoel van vrijheid en draagt bij aan levensgeluk. Als zenleraar kijkt hij met verwondering naar stappen die cursisten daardoor zetten. Samen met zijn vrouw Anke Welten en met Hanneke Dijkman startte hij in 2016 Zen.nl Dordrecht. Hij volgt de zenlerarenopleiding bij Dirk Polder.
e-mail: erwin@zen.nl
Erwin Wesseling zenleraar Zen.nl Dordrecht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl