logo Zen.nl kaart like ons op facebook
Zen.nl Nederland
Zen.nl Delft

Zen.nl Delft leraren


Dirk Polder is zenleraar, -coach en opleider en oprichter van Zen.nl Delft. Hij studeerde tuin- en landschapsinrichting en werkte vele jaren in managementfuncties in het natuur- en landschapsbeleid. Hij mediteert vanaf 2000 en deed zijn opleiding tot zenleraar bij Raoul Destrée. Zijn motto is: 'Hoe mensen zich tot de natuur en de wereld verhouden heeft alles te maken met hoe zij zich tot zichzelf verhouden; zen is een geweldige trainingsmiddel om dit helder te maken'.
e-mail: dirk@zen.nl
Dirk Polder
 

Henriët van Rossum (1965) is politicoloog en werkzaam als senior beleidsadviseur sportbeleid. Daarnaast staat zij als contrabassist en elektrische basgitarist regelmatig op podia in diverse jazz- en pop/rockbands. Zij beoefent vanaf 1997 zenmeditatie onder begeleiding van Raoul Destrée. Sinds april 2011 volgt zij de opleiding tot zenleraar. Zij bestudeert de invloed van zen op creativiteit en de werking van aandachtig bewegen op lichaam en geest.
e-mail: henriet@zen.nl
Heriët van Rossum
 

Renée Mulder ( 1959) mediteert sinds 2009 bij Zen.nl en startte in 2011 de opleiding tot zenleraar bij Yvonne Visser.
Eerder werkte ze in de jeugdhulpverlening en gaf 10 jaar lang cursussen in zelfverdediging voor vrouwen en meisjes. Sinds 1997 werkt Renée in het basisonderwijs. In Amersfoort en Delft gaf zij speciale zen kindercursussen.
De kracht van zen zit volgens haar in de eenvoud van het doen. In augustus 2018 is zij Zen.nl Voorschoten gestart en geeft les in Het Knooppunt aldaar.
e-mail: renee@zen.nl
Renée Mulder
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes