zen meditatie cursus centrum

leeg stukje
Meer bomen planten Delft

1600 bomen geplant - zenbos Delft gaat groeien!!

Op de zaterdagen 13 en 20 maart zijn alle 1600 geplande bomen van het zenbos in Delft de grond in gegaan. Met hulp van circa 90 vrijwillige planters hebben we 2 stukken weiland van elk 11 x 26 meter omgetoverd tot opgaand bos, met zo'n 15 verschillende boomsoorten zoals els, wilg, es, linde, berk, veldesdoorn, meidoorn, sleedoorn, wegedoorn, hondsroos, katwilg enz.
grond voorbereiden Vanwege de corona maatregelen hadden we het planten verdeeld over 2 dagen en daarin in blokken van 2 uur. Op deze manier waren er weinig mensen tegelijkertijd aan het werk en was het houden van afstand heel makkelijk. Voorafgaand aan het planten hebben we de grasmat stuk gefreesd en de grond los gemaakt. Dankzij de compost die wij van het ondergronds wormenhotel van de Menno ter Braaklaan als geschenk mochten ontvangen hebben we de bomen een goede start kunnen geven. bomen worden geplant En zo kwamen hier drie volstrekt unieke projecten bij elkaar: het Stiltegoed van Josje Duijndam, het Wormenhotel van de Menno ter Braaklaan en het zenbos van Zen.nl Delft. Meditatie en natuurbeleving, CO2 reductie, biodiversiteit en hergebruik van ons afval, alles komt op deze plek bij elkaar!

Met dank aan alle donateurs, vrijwilligers en supporters!

Meer bomen worden geplant

Vervolg

Inmiddels zijn we in gesprek over de volgende fase van het zenbos. We denken er aan om de volgende twee boselementen te gaan ontwikkelen in de vorm van een voedselbos. Uiteindelijk kunnen we in het Stiltegoed 5 of 6 boselementen tot stand brengen. Doneren daarvoor is natuurlijk nodig en erg welkom. Dat kan op NL 92 TRIO 0320 1374 73 t.n.v. de Stichting Meer Bomen Planten ovv Zenbos Delft.
plannen overzicht plannen overzicht