den boschzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen.

Elke cursusbijeenkomst omvat twee periodes zazen, kinhin, een zen-inleiding en thee. Er is wekelijks gelegenheid voor persoonlijk onderhoud en koanstudie.
Wat de wekelijkse deelname aan de meditatiegroep volgens de deelnemers interessant maakt is dat je behalve het samen mediteren ook in alle rust over allerlei onderwerpen een verdiepend en inzicht gevend gesprek met elkaar kunt voeren. We hebben het bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een lastige collega, over hoe om te gaan met jaloezie, met angst of een overmaat aan enthousiasme. Of we hebben het over de inzichten van een zenmeester die we uit een boek halen wat we op dat moment gebruiken als leidraad. Ook maatschappelijke thema’s komen soms voorbij. Samen leren en groeien staat voorop, iedereen haalt weer iets anders uit de inleidingen en het gesprek wat dan vaak ontstaat en dat maakt het boeiend en leerzaam.

Als je kiest voor deelname aan de gevorderdencursus heb je niet alleen de mogelijkheid om deel te nemen aan de wekelijkse lessen maar ook aan alle meditatie-inloopochtenden en -avonden die we wekelijks en maandelijks bij Zen.nl Den Bosch organiseren (zie ook stille zondagen). Hiermee bieden we je nog meer mogelijkheden je zentraining te verdiepen.

Als je kiest voor een gevorderdencursus bestaat je lidmaatschap uit de volgende onderdelen:
  • De wekelijkse les van een uur en drie kwartier
  • De wekelijkse meditatie-inloopavond op vrijdag (duur: één uur)
  • De maandelijkse meditatie-inloopochtend op zondag (duur: twee uur)
  • De zendoweek (vier keer per jaar, duur: een hele week op de ochtend)
  • Nieuw: als je aan de gevorderdenlessen deelneemt mag je daarnaast ook deelnemen aan één of meerdere lessen van de introductiecursus of deze zelfs nog een keer helemaal volgen.

Thema en boek met ingang van oktober 2019: 'Niets bijzonders - Zen in het dagelijks leven' van Joko Beck

boek niets bijzonders Joko Beck Met ingang van oktober 2019 zullen we het boek van Joko Beck 'Niets bijzonders - Zen in het dagelijks leven' gebruiken als leidraad voor de lessen. 'In dit boek zet Joko Beck op eenvoudige maar treffende wijze via haar lezingen en gesprekken met mensen uiteen hoe wij ons vastklampen aan het ego. Onderwerpen als Strijd, Opoffering, Scheiding en Verbondenheid, Verandering, Gewaarzijn, Vrijheid en Verwondering komen in verschillende hoofdstukken aan bod. Hierbij kan er een helder inzicht komen in onze verborgen motieven, emotionele reacties en patronen, waardoor we uit onze ego-kooi kunnen worden bevrijd. Dan kunnen we eindelijk ons laten meevoeren met de stroom van het leven. NIETS BIJZONDERS brengt je voortdurend terug naar de essentie van het bestaan, het aanwezig zijn in het hier en nu.'

Thema voor de zomermaanden juli en augustus 2020: het boek ‘Ik heb de tijd’ van zenmonnik Paul Loomans

In de maanden juli en augustus staat het boek van Paul Loomans ‘Ik heb de tijd’ op het programma. Paul Loomans is zenmonnik en coach. Hij begeleidt mensen om vanuit aandacht te leven en stimuleert instellingen en bedrijven om een gezonde manier van werken te hanteren. Daarbij hanteert hij een zelf ontwikkelde methode op basis van inzichten uit de zen. Wie heeft er nog tijd? Vertrouw op je gevoel bij de keuzes die je maakt. Stress komt niet alleen van buitenaf, maar vooral van binnenuit. De methode Tijdsurfen bestaat uit zeven 'natuurlijke aanwijzingen'. Je leert hoe je op je gevoel kunt vertrouwen bij de keuze van wat je gaat doen. Je doet daardoor de dingen niet alleen geïnspireerd, maar ook heel effectief. Je gaat een ongedwongen vorm van aandacht ervaren bij alles wat je doet. Maar bovenal ontstaat er een innerlijke rust die je telkens opnieuw laat voelen: ik heb de tijd. Het boek heeft in 2013 de prijs voor het beste spirituele boek gewonnen.
ik heb de tijd Paul Loomans

Rekening houdend met de huidige situatie gaan we er nu van uit dat we per september de gevorderdenlessen de ene week in het meditatiecentrum geven en de andere week online (om en om met de introductiegroep). Zo is er altijd maar één groep tegelijkertijd aanwezig.

Lesrooster

  Gevorderdencursus Docent
Maandagavond 20.00-21.45 Nanna Rodrigues de Miranda
Dinsdagavond 20.00-21.45 Marlies Weijzen
Woensdagochtend 9.30-11.15 Nico van Spanje
Woensdagavond 20.00-21.45 Tom van der Heijden
Donderdagavond 20.00-21.45 Walter Jacobs
Vrijdagochtend 09.30-11.15 Susanne Schellekens
Zaterdagochtend 09.30-11.15 Nico van Spanje


Ja, ik schrijf me graag in voor:

Doorgaande groep. Instroom mogelijk op:

Gevorderdencursus, maandag 20.00-21.45 uur. (Docent: Nanna Rodrigues de Miranda). Wachtlijst*
Gevorderdencursus, dinsdag 20.00-21.45 uur. (Docent: Marlies Weijzen). Wachtlijst*
Gevorderdencursus, woensdag 9.30-11.15 uur. (Docent: Nico van Spanje). Wachtlijst*
Gevorderdencursus, woensdag 20.00-21.45 uur. (Docent: Tom van der Heijden). Wachtlijst*
Gevorderdencursus, donderdag 20.00-21.45 uur. (Docent: Walter Jacobs). Nog een paar plekjes vrij
Gevorderdencursus, vrijdag 09.30-11.15 uur. (Docent: Susanne Schellekens). Nieuwe cursus – start 3 juli 2020
Gevorderdencursus, zaterdag 09.30-11.15 uur. (Docent: Nico van Spanje). Wachtlijst*

* I.v.m. de beperkende maatregelen rondom corona kunnen we tijdelijk minder deelnemers toelaten, je komt op een wachtlijst te staan tot dat er een plekje vrij komt.


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Als je niet over voldoende financiële mogelijkheden beschikt om te betalen voor de cursus zijn er kortingsmogelijkheden. Hiervoor graag contact opnemen met Tom. Zie ook: Prijzen en kortingen.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

De lessen gaan tijdens de zomervakantie door.

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.