Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Den Bosch leraren


Anjo Keunen (1964) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch. Ze is opgeleid door Tom van der Heijden, Nico van Spanje en wordt nu gecoacht door Yvonne Visser. Anjo heeft in februari 2023 de vestiging van Zen.nl ’s-Hertogenbosch van Tom overgenomen. Haar zenweg is een voortdurende oefening in het bewandelen van de middenweg, om zowel haar ambities als haar angsten ruimte te geven. De inzichten die ze opdoet en de vrijheid die ze steeds meer ervaart, wil ze graag delen met haar cursisten, coachees en collega’s. Anjo werkt als GZ-psycholoog in de verslavingszorg.
e-mail: anjo@zen.nl
Anjo Keunen zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Tom van der Heijden (1976) beoefent zen sinds 2001. Na diverse functies te hebben gehad in het bedrijfsleven heeft hij in 2008 Zen.nl ’s-Hertogenbosch opgericht. In februari 2023 heeft hij het eigenaarschap van de vestiging overgedragen aan zijn opvolger Anjo Keunen. Als zenleraar, zencoach en zenlerarenopleider haalt hij veel inspiratie en inzichten uit de mooie gesprekken die hij voert. Daarnaast werkt Tom met veel plezier als verpleegkundige in een mooi verpleeghuis in Mill en is hij, na het afronden van de premaster in 2022, in september 2023 gestart met de master Zorgethiek en Beleid aan de universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
e-mail: tom@zen.nl
Tom van der Heijden zenleraar zencoach Zen.nl Den Bosch
 

Marlies Weijzen (1957) mediteert sinds 2011 bij Zen.nl Den Bosch. Een drukke en intensieve baan als directeur en bestuurder van een maatschappelijke organisatie waren de aanleiding hiertoe. Er ontvouwde zich een wonderlijke en verrassende weg die een voortdurende uitnodiging bleek te bieden om te leren en te ontwikkelen met het dagelijks leven als speelveld. Geïnspireerd door de waarde en de praktische toepasbaarheid van de zenbeoefening in het hier en nu, ontstond de behoefte om hier ook anderen toe te inspireren. Het bracht Marlies naar zenleraar, coach en opleider bij Zen.nl. Liefdevolle aandacht, respect en humor zijn hierbij leidende waarden. Waarden die ook tot uitdrukking komen in haar werk als psychosociaal therapeut.
e-mail: marlies@zen.nl
Marlies Weijzen zenleraar Zen.nl Den Bosch en Eindhoven
 

Nico van Spanje (1958) is sinds 2012 zenleraar bij Zen.nl Den Bosch. Hij verzorgt wekelijkse zenbijeenkomsten en is ook opleider van zenleraren. Als zencoach ondersteunt hij mensen bij persoonlijke vraagstukken. Met een achtergrond als theatermaker zoekt hij naar verbindingen tussen kunst, creativiteit, zingeving en zen. Voor Nico is zen heel letterlijk ‘levenskunst’. Nico laat zich inspireren door schrijvers en andere kunstenaars die direct of indirect raakvlakken hebben met de levensfilosofie van zen. Hij deelt deze inspiratie in zijn lessen en verzorgt ook geregeld gastlessen over o.a. Matsuo Basho, Etty Hillesum, Rainer Maria Rilke.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje zenleraar
 

Walter Jacobs (1969) is in 2009 begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Inmiddels werkt hij een aantal jaren als zenleraar, -coach en -opleider bij verschillende Zen.nl locaties. Daarvoor heeft hij gewerkt bij diverse organisaties in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur.
Geregeld ondergaat Walter zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Hij is opgeleid door Tom van der Heijden, sinds 2014 is Rients zijn zencoach. De belangrijkste zenleraren van Walter zijn zijn vrouw en drie kinderen.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Maartje de Deugd (1974) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl Den Bosch onder leiding van Tom van der Heijden. In haar drukke leven met werk, sport en vrienden heeft ze met mediteren geleerd meer in het hier en nu te zíjn en keuzes te maken waardoor er meer ruimte ontstaat om te ontdekken wat écht belangrijk voor haar is. Een burn-out heeft dit bewustzijn verscherpt, waardoor ze een andere weg is ingeslagen. Ze is op zoek gegaan naar verdere ontwikkeling van haar potenties, los van alle verwachtingen van anderen en van zichzelf. Als TRE (tension & trauma releasing exercise) trainer leert ze nu mensen om spanning en stress los te laten en als zenleraar en zencoach gaat ze graag met anderen op weg om te ontdekken wat mediteren en zenmeditatie hen kan brengen.
e-mail: maartje@zen.nl
Maartje de Deugd zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Patricia van Delft (1968) mediteert sinds 2020 bij Zen.nl Den Bosch. Na jaren ervaring als voetreflexmassagetherapeut en yogadocent vond ze in zenmeditatie een nieuwe uitdaging. Zen voelde als een thuiskomen in het dagelijkse leven. Het mediteren helpt echt om uit het hoofd te komen en bewust in het leven te staan. Ze is ook in 2020 gestart met de zenlerarenopleiding o.l.v. Nico van Spanje. De zenweg is voor haar een manier om elke dag te leren en het steeds opnieuw de balans tussen spanning en ontspanning te vinden. Samen met anderen deze weg bewandelen in niet alleen fijn, maar geeft ook meer diepgang in het leren. Daarom begeleidt ze graag anderen, die ook willen uitvinden wat zenmeditatie voor hen kan betekenen.
e-mail: patricia@zen.nl
Patricia van Delft zenleraar Zen.nl Den Bosch 's Hertogenbosch
 

Anne-Marie Brekelmans (1980) beoefent sinds 2016 zenmeditatie en is in 2018 gestart met de opleiding tot zenleraar onder leiding van Marlies Weijzen. In haar werk als accountmanager bij reclamebureaus heeft ze diverse coaches gehad en trainingen gevolgd om beter met de werkdruk om te gaan en balans te vinden tussen werk en privé. Ze vond pas bij zenmeditatie een praktische training die ook echt hielp om dit te bereiken. De interactie met medecursisten door het wekelijks volgen van de lessen zorgt wat haar betreft niet alleen voor de nodige verdieping, maar ook voor een gezellig samenzijn.
e-mail: anne-marieb@zen.nl
Anne-Marie Brekelmans zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl