den boschzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Den Bosch leraren


Tom van der Heijden (1976) beoefent zen sinds 2001. Na diverse functies te hebben gehad in het bedrijfsleven is hij in 2008 gestart met Zen.nl ’s-Hertogenbosch. Als zenleraar, zen- en teamcoach haalt hij veel inspiratie en inzichten uit de mooie gesprekken die hij voert. Hij wordt echt blij van het contact met zijn team en hoe zij zich ieder op hun eigen wijze ontwikkelen. Het verzorgen van de bloemen in de zendo is een bijzondere passie van hem (met het voorjaar en de herfst als de mooiste seizoenen). Naast zijn zen-activiteiten is Tom in 2018 gestart met opleiding tot verpleegkundige. Het zaadje hiervoor is gepland in het laatste levensjaar van zijn moeder, hij merkte dat het zorgen voor haar hem goed deed en zorgde voor vervulling, hoe moeilijk het vaak tegelijkertijd ook was. Na het afronden van zijn opleiding zal Tom zen en zorg met elkaar blijven combineren, beide vullen elkaar enorm goed aan naar zijn idee.
e-mail: tom@zen.nl
Tom van der Heijden zenleraar zencoach Zen.nl Den Bosch
 

Marlies Weijzen (1957) is jurist en heeft meer dan 20 jaar ervaring als directeur en manager in diverse maatschappelijke organisaties. Marlies is sinds 2011 een intensieve beoefenaar o.l.v. Tom van der Heijden en kan zich verwonderen hoe verbluffend snel met zen blijvende resultaten geboekt kunnen worden. Geïnspireerd door hetgeen zenmeditatie haarzelf en haar naaste omgeving brengt, is er ook de behoefte ontstaan dit verder uit te dragen ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van organisaties. Marlies geeft les in Zen.nl Den Bosch en Zen.nl Eindhoven.
e-mail: marlies@zen.nl
Marlies Weijzen zenleraar Zen.nl Den Bosch en Eindhoven
 

Susanne Schellekens (1971) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl 's-Hertogenbosch en volgt de zenlerarenopleiding onder leiding van Tom van der Heijden. Ze runt haar eigen massagepraktijk. Tijdens haar werk en in haar drukke gezinsleven met drie zonen ervaart ze steeds meer vrijheid, puur door het toepassen van zelfreflectie, mildheid en zelfvertrouwen. De nadruk ligt nu minder bij het alles goed willen doen en meer bij het doorvoelen en afstemmen op dat wat het leven vraagt. Het pad van zen is niet altijd het gemakkelijkste pad, maar de moeite zeker waard. Een pad dat Susanne graag met velen wil delen.
e-mail: susanneschellekens@zen.nl
Susanne Schellekens zenleraar Zen.nl Den Bosch
 

Nico van Spanje (1958) is een enthousiast beoefenaar van zenmeditatie. Sinds 2008 traint hij intensief onder begeleiding van Tom van der Heijden. Nico werkte twintig jaar als theaterdocent bij o.a Toneelgroep Amsterdam, was regisseur en artistiek leider bij o.a. theatergroep De Zon en Tryater. In de afgelopen jaren volgde hij de tweejarige cursus Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een cursus 'filosoferen met kinderen'. In juni 2012 behaalde hij het diploma zenleraar.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje zenleraar
 

Nanna Rodrigues de Miranda (1967) mediteert sinds 2011 bij Zen.nl onder begeleiding van Tom van der Heijden en geeft les sinds 2016. Zen en meditatie is een belangrijke leidraad in haar leven geworden en zij draagt dit ook met veel enthousiasme uit. De toepassing van zen in het alledaagse als moeder van vier opgroeiende kinderen en in haar werk als parttime docente Engels geven haar veel inspiratie. Het is haar doel zoveel mogelijk mensen te inspireren om met meer vertrouwen, overgave en ontspanning te leven en ervan te genieten.
e-mail: nanna@zen.nl
Nanna Rodriguez de Miranda zenleraar Zen.nl
 

Daphne Lindelauf (1957) is in 2011 zen gaan beoefenen en wordt opgeleid tot zenleraar door Tom van der Heijden. Ze heeft enkele jaren werkervaring als maatschappelijk werker en heeft massacommunicatie gestudeerd in Nijmegen. Ze heeft een brede en lange ervaring in het coachen en trainen van mensen binnen re-integratie- en outplacementtrajecten. Ze heeft ervaren dat zen een bijdrage kan leveren aan het omgaan met stressklachten, het creëren van innerlijke rust en het ontstaan van inzichten die mensen weer verder helpen. Ze wil anderen ook graag inspireren en faciliteren om het leven te omarmen zoals het is.
e-mail: daphne@zen.nl
Daphne Lindelauf zenleraar
 

Tara Kirchner (1964) is in 2012 begonnen met zenmeditatie en is opgeleid tot zenleraar door Nicola Kneepkens. Ze is fulltime zencoach, zenleraar en zen yoga docent. Bij deze vormen van begeleiding staat persoonlijke en relationele ontwikkeling centraal. Haar doel is zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich thuis te voelen in - en bewust te laten zijn van - lijf en leven. Daarbij heeft ze veel aandacht voor signalen van het lichaam. Tara leidt Zen.nl Zutphen en werkt op verschillende locaties.
e-mail: tara@zen.nl
Tara Kirchner zenleraar zencoach Zen.nl Zutphen
 

Anjo Keunen (1964) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch en oefent zen onder leiding van Nico van Spanje. Ze werkt als GZ-psycholoog in de verslavingszorg en heeft ervaring met de interdisciplinaire behandeling van mensen met chronische pijnklachten. De positieve psychologie (MBCT, ACT) en zen ervaart ze als een goede en verdiepende combinatie. Het dagelijks mediteren en met regelmaat op sesshin/retraite gaan, geven haar een stevige basis om de verbinding met de ander aan te gaan, zowel in haar werk als privé. In juli 2018 behaalde zij het diploma zenleraar. Haar enthousiasme voor persoonlijke groei wil ze graag delen. Het lesgeven bij zen.nl Den Bosch, de voortdurende ontmoeting met de ‘beginnersmind’ inspireren haar.
e-mail: anjo@zen.nl
Anjo Keunen zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Walter Jacobs (1969) is zelf 10 jaar geleden begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Hij heeft jaren ervaring als zentrainer, -leraar en -coach. Daarvoor heeft hij bij diverse organisaties gewerkt in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur. Geregeld ondergaat hij zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Zijn belangrijkste zenleraren vindt hij thuis; zijn vrouw en drie puberkinderen houden hem scherp.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Jeroen Hordijk (1970) maakt in 2003 kennis met zenmeditatie bij Suiren-Ji te Leiden en raakt meteen geïnspireerd door de kracht van meditatie. Meditatie vraagt een serieuze investering maar hij merkt dat deze zich dubbel en dwars uitbetaalt. De oefening geeft focus en richting en levert direct energie, positiviteit en inzicht op. Dezelfde energie geeft het lesgeven hem. Het zenleraarschap combineert hij met het ontwikkelen van nieuwe innovatieve technologie in de financiële dienstensector. Jeroen leidt Zen.nl Zaltbommel.
e-mail: jeroenhordijk@zen.nl
Jeroen Hordijk zenleraar Zen.nl Zaltbommel
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl