zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen.nl Den Bosch leraren


Tom van der Heijden (1976) beoefent zen sinds 2001. Na diverse functies te hebben gehad in het bedrijfsleven heeft hij in 2008 Zen.nl ’s-Hertogenbosch opgericht. Als zenleraar, zen- en teamcoach haalt hij veel inspiratie en inzichten uit de mooie gesprekken die hij voert. Hij wordt echt blij van het contact met zijn team en hoe zij zich ieder op hun eigen wijze ontwikkelen. Het verzorgen van de bloemen in de zendo is een bijzondere passie van hem (met het voorjaar en de herfst als de mooiste seizoenen). Naast zijn zen-activiteiten heeft Tom in 2022 zijn HBO Verpleegkunde afgerond en werkt hij met veel plezier als verpleegkundige in een verpleeghuis in Mill. Het zaadje hiervoor is gepland in het laatste levensjaar van zijn moeder (2013), hij merkte dat het zorgen voor haar hem goed deed en zorgde voor vervulling, hoe moeilijk het vaak tegelijkertijd ook was. In september 2022 start Tom met de pre-master Zorgethiek en Beleid aan de universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
e-mail: tom@zen.nl
Tom van der Heijden zenleraar zencoach Zen.nl Den Bosch
 

Marlies Weijzen (1957) is jurist en heeft meer dan 20 jaar ervaring als directeur en manager in diverse maatschappelijke organisaties. Marlies is sinds 2011 een intensieve beoefenaar o.l.v. Tom van der Heijden en kan zich verwonderen hoe verbluffend snel met zen blijvende resultaten geboekt kunnen worden. Geïnspireerd door hetgeen zenmeditatie haarzelf en haar naaste omgeving brengt, is er ook de behoefte ontstaan dit verder uit te dragen ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van organisaties. Marlies geeft les in Zen.nl Den Bosch.
e-mail: marlies@zen.nl
Marlies Weijzen zenleraar Zen.nl Den Bosch en Eindhoven
 

Susanne Schellekens (1971) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl 's-Hertogenbosch en volgt de zenlerarenopleiding onder leiding van Tom van der Heijden. Ze runt haar eigen massagepraktijk. Tijdens haar werk en in haar drukke gezinsleven met drie zonen ervaart ze steeds meer vrijheid, puur door het toepassen van zelfreflectie, mildheid en zelfvertrouwen. De nadruk ligt nu minder bij het alles goed willen doen en meer bij het doorvoelen en afstemmen op dat wat het leven vraagt. Het pad van zen is niet altijd het gemakkelijkste pad, maar de moeite zeker waard. Een pad dat Susanne graag met velen wil delen.
e-mail: susanneschellekens@zen.nl
Susanne Schellekens zenleraar Zen.nl Den Bosch
 

Nico van Spanje (1958) is een enthousiast beoefenaar van zenmeditatie. Sinds 2008 traint hij intensief onder begeleiding van Tom van der Heijden. Nico werkte twintig jaar als theaterdocent bij o.a Toneelgroep Amsterdam, was regisseur en artistiek leider bij o.a. theatergroep De Zon en Tryater. In de afgelopen jaren volgde hij de tweejarige cursus Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een cursus 'filosoferen met kinderen'. In juni 2012 behaalde hij het diploma zenleraar.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje zenleraar
 

Anjo Keunen (1964) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch en oefent zen onder leiding van Nico van Spanje. Ze werkt als GZ-psycholoog in de verslavingszorg en heeft ervaring met de interdisciplinaire behandeling van mensen met chronische pijnklachten. De positieve psychologie (MBCT, ACT) en zen ervaart ze als een goede en verdiepende combinatie. Het dagelijks mediteren en met regelmaat op sesshin/retraite gaan, geven haar een stevige basis om de verbinding met de ander aan te gaan, zowel in haar werk als privé. In juli 2018 behaalde zij het diploma zenleraar. Haar enthousiasme voor persoonlijke groei wil ze graag delen. Het lesgeven bij zen.nl Den Bosch, de voortdurende ontmoeting met de ‘beginnersmind’ inspireren haar.
e-mail: anjo@zen.nl
Anjo Keunen zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Walter Jacobs (1969) is in 2009 begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Inmiddels werkt hij een aantal jaren als zenleraar, -coach en -opleider bij verschillende Zen.nl locaties. Daarvoor heeft hij gewerkt bij diverse organisaties in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur.
Geregeld ondergaat Walter zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Hij is opgeleid door Tom van der Heijden, sinds 2014 is Rients zijn zencoach. De belangrijkste zenleraren van Walter zijn zijn vrouw en drie kinderen.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Jeroen Hordijk (1970) maakt in 2003 kennis met zenmeditatie bij Suiren-Ji te Leiden en raakt meteen geïnspireerd door de kracht van meditatie. Meditatie vraagt een serieuze investering maar hij merkt dat deze zich dubbel en dwars uitbetaalt. De oefening geeft focus en richting en levert direct energie, positiviteit en inzicht op. Dezelfde energie geeft het lesgeven hem. Het zenleraarschap combineert hij met het ontwikkelen van nieuwe innovatieve technologie in de financiële dienstensector. Jeroen leidt Zen.nl Zaltbommel.
e-mail: jeroenhordijk@zen.nl
Jeroen Hordijk zenleraar Zen.nl Zaltbommel
 

Maartje de Deugd (1974) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch, is zentrainer en volgt de zencoachopleiding onder leiding van Tom van der Heijden. In haar drukke leven met werk, sport en vrienden heeft ze met mediteren geleerd meer in het hier en nu te zíjn en keuzes te maken waardoor er meer ruimte ontstaat om te ontdekken wat écht belangrijk voor haar is. Een burn-out heeft dit bewustzijn verscherpt, daardoor is ze een andere weg ingeslagen, op zoek naar verdere ontwikkeling van haar potenties en los van alle verwachtingen van anderen en van zichzelf. Maartje gaat als zencoach graag met anderen op weg om te ontdekken wat mediteren en zenmeditatie hen kan brengen.
e-mail: maartje@zen.nl
Maartje de Deugd zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Anne-Marie Brekelmans (1980) beoefent sinds 2016 zenmeditatie en is in 2018 gestart met de opleiding tot zenleraar onder leiding van Marlies Weijzen. In haar werk als accountmanager bij reclamebureaus heeft ze diverse coaches gehad en trainingen gevolgd om beter met de werkdruk om te gaan en balans te vinden tussen werk en privé. Ze vond pas bij zenmeditatie een praktische training die ook echt hielp om dit te bereiken. De interactie met medecursisten door het wekelijks volgen van de lessen zorgt wat haar betreft niet alleen voor de nodige verdieping, maar ook voor een gezellig samenzijn.
e-mail: anne-marieb@zen.nl
Anne-Marie Brekelmans zenleraar Zen.nl Den Bosch 's-Hertogenbosch
 

Giudo Adema mediteert sinds 2013 bij Zen.nl in Vught en Den Bosch, onder begeleiding van Walter Jacobs. Giudo is werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als teamleider grondzaken. Door dagelijks te mediteren ervaart hij meer rust, openheid, verbinding en is zich meer bewust van wat hij echt voelt. Sinds hij dagelijks mediteert, ervaart hij ook een aangename groei het bewustzijn van zijn omgeving in algemene zin. Hij geeft met veel plezier les bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch.
e-mail: giudo@zen.nl
Giudo Adema zenleraar Zen.nl Den Bosch 's Hertogenbosch/>
</div>
<div class= 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl