den haagzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Den Haag

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. In Zen.nl Den Haag geven wij zenmeditatie-trainingen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Cursussen
Gratis proeflessen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

Zomer Zen kennismakingscursus

De vierweekse zomercursus is een compacte en intensieve kennismakingscursus zen meditatie. We leren je mediteren door uitgebreid stil te staan bij de fysieke en mentale houding tijdens zen meditatie. We leggen de relatie met het dagelijks leven en staan stil bij de praktische toepassing van zen.

De introductiecursus

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderden

De gevorderden groepen bouwen voort op de vaardigheden die je geleerd hebt in de introductiecursus en helpen je de rust van het mediteren te integreren in de hectiek van het dagelijks leven.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Zenretraites

Zen.nl Den Haag organiseert meerdere malen per jaar retraites. De retraites zijn een gelegenheid voor verdieping en bezinning, met stilte en inspirerende teisho's.

St.Adelbert in september

Van 12 t/m 15 september 2019 organiseert Zen.nl Den Haag een zen retraite in de St.Adelbert abdij in Egmond Binnen.