Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Den Haag leraren


Martine van der Wal was 15 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en is nu pedagogisch coach op een kleinschalig kinderdagverblijf. Ze mediteert vanaf 2005 onder leiding van Raoul Destrée en begon in 2015 aan de zenleraren opleiding.
Wat haar fascineert is de mogelijkheid om elk moment opnieuw te kunnen beginnen. Zen meditatie ervaart zij als een prachtige methode om dit in de praktijk toe te passen.
e-mail: martine@zen.nl
Martine van der Wal zenleraar Zen.nl
 

Rob Meijer (1967) mediteert sinds 2003 en startte in 2018 de opleiding tot zenleraar bij Raoul Destrée in Den haag. Rob is van huis uit wiskundige en nu werkzaam bij een grote telecom operator in de informatiebeveiliging. Wat hem fascineert in zenmeditatie is dat door het creëren van leegte de potentie van creativiteit en liefde tot volle bloei kan komen.
e-mail: rob@zen.nl
Rob Meijer zenleraar Voorschoten
 

Arjan Mulder (1969) is in 2012 gestart met mediteren bij Zen.nl. Het mooie van zen vindt hij de praktische toepasbaarheid, iedere dag weer. Toen hij startte zag hij meditatie als conditietraining voor de geest, intussen is het voor hem een way of life geworden. Dat werkt door in zijn werk als zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur en in zijn privéleven. Als zenleraar wil hij zijn cursisten vooral ruimte bieden om verder te leren omtrent zichzelf in relatie met de omgeving.
e-mail: arjan@zen.nl
Arjan Mulder zenleraar Zen.nl
 

Cora de Nijs (1965) is in 2017 gestart met mediteren onder leiding van Raoul Destrée in Den Haag. Na verschillende wegen te hebben bewandeld als docente Nederlands en yogadocente, is zij door het mediteren bij Zen.nl thuisgekomen. Wat haar fascineert in zen is dat we door vragen te blijven stellen ons inzicht verdiepen in onszelf en in de wereld. Als zenleraar neemt zij graag de cursisten hierin mee.
e-mail: cora@zen.nl
Cora de Nijs zenleraar Zen.nl Den Haag
 

Mark Schilder (1988) houdt zich sinds 2017 bezig met oosterse wijsbegeerte en kwam al snel uit bij Zen.nl. Dankzij mediteren is hij gestopt met roken en dertig kilo afgevallen. Hij wil de ontketenende werking van zenmeditatie graag met veel andere mensen delen. Mark was voorheen werkzaam in het basisonderwijs als muziekleraar en leraar boeddhisme en werkt nu als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang. De onbevangen blik van kinderen is voor hem een dagelijkse inspiratiebron.
Mark Schilder zenleraar Zen.nl Rotterdam
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl
 

Raoul Destrée (1955) is psycholoog, coach en opleider van Zen.nl Den Haag. Hij is binnen Zen.nl ervaren in het opleiden van toekomstige zenleraren.
In 1978 maakte hij voor het eerst kennis met zen op de Leidse Universiteit in een keuzevak 'Zen en psychotherapie'. In 1992 verbleef Raoul een paar maanden in zencentra in Japan en in 1993 in Thailand. Hij begeleidt sesshins in de Slangenburgabdij en zenretraite dagen in St. Adelbertabdij.
Op 26 september 2021 werd Raoul, na meer dan 30 jaar lesgeven en coachen, en het opleiden van 20 zenleraren, door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: raoul@zen.nl
Raoul Destrée zenleraar zencoach Zen.nl Den Haag