Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Wekelijkse gevorderdengroepen

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl dan ook het hele jaar door lessen en trainingen voor iedereen die heeft leren mediteren, de zgn. 'gevorderdengroepen'. Omdat we in de geest van de zen-traditie allemaal altijd 'beginners' blijven, kun je ook aan deze groepen meedoen als je je nog beginner voelt in je meditatie-beoefening.

Elke bijeenkomst begint met een inleiding, gevolgd door twee periodes meditatie (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin), en thee. Ook is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud en koanstudie.

Wat de wekelijkse deelname aan de meditatiegroep volgens de deelnemers inspirerend maakt is dat je naast het samen mediteren ook in alle rust over allerlei onderwerpen een verdiepend en inzicht gevend gesprek met elkaar kunt voeren. We hebben het bijvoorbeeld over hoe het hoofd te bieden aan lastige werksituaties, over hoe om te gaan met jaloezie, met angst of een overmaat aan enthousiasme. Of we hebben het over de inzichten van een zenmeester uit een boek dat we op dat moment gebruiken als leidraad. Ook maatschappelijke thema's komen voorbij. Samen leren en groeien staat voorop, iedereen haalt weer iets anders uit de inleidingen en het gesprek daarover; dat maakt het verrijkend en houdt je meditatie-praktijk levend.

Als je kiest voor een gevorderdengroep omvat je lidmaatschap:

  • De wekelijkse les van een uur en drie kwartier
  • De maandelijkse meditatie-inloopochtend op zondag (duur twee uur)
  • Een periodiek persoonlijk gesprek met je leraar over je meditatie-beoefening en je vragen daarover

boek alledaagse wonderen - Joko Beck Alledaagse wonderen
Joko Beck is een van de meest invloedrijke, in het Westen geboren zenleraren van onze tijd. In deze bundel met niet eerder gepubliceerde dharmalezingen gaat zij dieper in op onze ‘kernovertuigingen’, de verborgen, negatieve opvattingen over onszelf, die onze gedachten en ons gedrag bepalen en voorkomen dat we het leven ervaren zoals het werkelijk is. Grappig-ironisch en herkenbaar beschrijft Beck helder en direct onze patronen en reflexen en nodigt ze ons uit om hier mee aan de slag te gaan. Zoals altijd is de vertaling naar onze dagelijkse praktijk de leidraad.


Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

Dinsdag 19.30–21.15 uur (start 20 februari)
Woensdag 19.30–21.15 uur

Tarief:

Particulier € 69,- per maand
Voltijdstudent € 42,50 per maand
Bedrijf € 95,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Zie ook: prijzen en kortingen.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.