Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Deurne leraren


Marion Philippo (1969) is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart en ook docente in ashtanga yoga. Sinds 2016 is zen een wezenlijk onderdeel van haar leven. Marion: "Ondanks jarenlange yoga beoefening zat ik toch nog veel in mijn hoofd. De eenvoud van zen heeft me veel inzicht, rust en richting gegeven. Ik voel nu veel meer en beter aan wat mij NU te doen staat en wat de situatie op dit moment van me vraagt." Haar drijfveer is om de grote schat die zenmeditatie voor haar heeft ontsloten, met zoveel mogelijk mensen te delen.
e-mail: marion@zen.nl
Marion Philippo zenleraar Zen.nl Deurne
 

Miek Manders kwam in 2018 in aanraking met zen en Zen.nl. Daarvoor mediteerde ze al 10 jaar en verdiepte zich door studie bij de School voor Zijnsoriƫntatie.
Het gedachtegoed van zen, de mooie rituelen en meditatievorm bevielen meteen erg goed en vanaf die tijd komt ze wekelijks naar de zendo in Eindhoven. Anne Peters is haar zenleraar. Na 40 jaar maatschappelijk werkster te zijn geweest wil ze haar rijke ervaring graag inzetten als zenleraar. Daarom is ze sinds 2019 zenleraar in opleiding en geeft les in Zen.nl Eindhoven en Zen.nl Deurne.
e-mail: miek@zen.nl
Miek Manders zenleraar Zen.nl Eindhoven Deurne
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl