zen meditatie cursus centrum mediteren met effect meditatiebel

Zen.nl Deventer

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. In Zen.nl Deventer geven wij zenmeditatie-trainingen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Cursussen
De introductiecursus

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderden

Een accent op intensieve, gezamenlijke meditatie. Gaat het hele jaar door, op woensdagavonden, om de veertien dagen. Per trimester bestuderen en bespreken we een thema van diverse kanten.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Lezingen

Op verzoek verzorg ik lezingen over de grondbeginselen, de praktijk van zen en de betekenis van zen in onze tijd en samenleving. Indien gewenst kan de inhoud toegespitst worden op bijzondere situaties, functies of groepen.