Zen.nl logo


zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

ZEN.NL DORDRECHT

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. In Zen.nl Dordrecht geven wij zenmeditatie-trainingen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


CURSUSSEN
Zomerprogramma

In juli en augustus gaan de lessen bij Zen.nl Dordrecht gewoon door, zij het in een aangepast programma:
Op maandagavond van 19.45 tot 21.30 is er een doorgaande groep met als thema 'Meer zen, minder bubbels', naar het nieuwe boek van Rients Ritskes.

En in augustus start er een verkorte zomercursus 'zen in een maand':
In deze intensieve kennismakingscursus, leer je mediteren en je aandacht en bewustzijn vergroten. Je maakt kennis met de zen-benadering van thema's als keuzes maken, evenwicht tussen inspanning en ontspanning, aandacht en afleiding, gezondheid en geluk. Ook onderzoek je, ondersteund door de leraar en de groep, hoe je mediteren tot onderdeel kunt maken van je dagelijks leven.

De introductiecursus

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

Gratis proeflessen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De gevorderden

In de doorgaande gevorderdencursus bouw je voort op de vaardigheden die je in de introductiecursus hebt opgedaan. Je leert de rust van het mediteren verder te integreren in de hectiek van het dagelijks leven.

ZENCOACHING

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.