pompoen

leeg stukje

Zen.nl Dordrecht

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij Zen.nl Dordrecht geven wij zenmeditatie-trainingen en meditatiecursussen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Cursussen

De introductiecursus

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

Gratis proeflessen

Het hele jaar door bieden wij de gelegenheid om kennis te maken met zenmeditatie, onder andere in gratis proeflessen. In deze lessen maak je kennis met zen, mediteren, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie, de cursusopzet en andere activiteiten van Zen.nl Dordrecht. Natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

De gevorderden

In de gevorderdencursussen verdiep je de vaardigheden en het inzicht dat je in de introductiecursus hebt opgedaan. Je leert het mediteren verder te integreren in je dagelijks leven.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden kan heel krachtig zijn. Werkend aan het doel dat je je aan het begin van het coachingstraject hebt gesteld, krijg je inzicht in wat werkelijk belangrijk voor je is. Je doet inzichten op over jezelf die je helpen om vaker te denken wat je wilt denken, voelen wat je wilt voelen en doen wat je wilt doen. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren vaker in het hier en nu te zijn, werk je beter aan de toekomst worden.