zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 
 

Activiteiten Zen.nl Dordrecht

Zen.nl Dordrecht organiseert regelmatig verschillende leuke en interessante activiteiten. Hier vind je een kort overzicht van de activiteiten die nu gepland staan.


 

Stille zondag

Zen.nl Dordrecht biedt regelmatig 's zondags de gelegenheid om samen met anderen in stilte te zijn en je meditatie-ervaring verder te verdiepen.


 

Workshop Zen en keuzes maken

Dag in dag uit maken we keuzes, de hele dag door. Kleine en grote keuzes, belangrijke en minder belangrijke, eenvoudige en lastige. Soms lijken eenvoudige keuzes lastig en andersom. Wat maakt dat kiezen soms zo moeilijk is?


 

Zenvol schrijven over goede voornemens

Het jaar is net begonnen en waarschijnlijk zitten we, bewust of minder bewust, vol goede voornemens. Velen van ons maken jaar na jaar grotendeels dezelfde goede voornemens. Mede daarom hebben anderen het juist op om goede voornemens te maken en soms zelfs om bewust doelen te stellen. Waarom zou je immers, als dat je vooral het vervelend gevoel van teleurstelling of misschien zelfs falen of schaamte oplevert?


 

Zendodag

Een zendodag is een uitstekende mogelijkheid om je zen-beoefening een flinke boost te geven. We brengen de dag door in stilte met zazen, kinhin en samu (werkmeditatie). Op de zendodag van 15 maart verzorgt zenleraar Anke Welten een lezing over Dankbaarheid. Aan het eind van de dag is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud.


 

Stille zondag in de natuur

Deze Stille zondagochtend gaan we naar buiten, de natuur in. Zondag 19 april


 

Zen en (on)geluk

Op vrijdag 13 november onderzoeken we de relatie tussen zen, geluk en ongeluk. In hoeverre zijn ongeluk en geluk dingen die je overkomen? Hoe kan zen je helpen om geluk bij ongeluk te ervaren?