Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt

 

 
 

Cursisten aan het woord

Hier verschijnen regelmatig nieuwe interessante artikelen voor en door de cursisten van Zen.nl Dordrecht.


 

Michelle Houtman: Altijd bezig, nu ook met stilzitten

Te druk om stil te zitten? "Ga mediteren!" Michelle Houtman lacht. Zij noemt zichzelf een schoolvoorbeeld. "Ik vind duizend dingen leuk en probeerde die allemaal te doen. Werd het me te moeilijk, dan begon ik aan wat anders. Totdat ik leerde mediteren. Vrienden lachen er soms om. ‘Jij bent toch altijd bezig?’ Klopt. Nu ook met stilzitten. De duizend dingen bracht ik terug naar vijf die ik echt leuk of belangrijk vind en die doe ik ook echt. Dat voelt goed."


 

Anke, Erwin en Gerrie over wat zen voor hen betekent

Op de dag van de jubileumviering van Zen.nl Dordrecht op zaterdag 26 augustus 2023, interviewde Rients onze twee zenleraren Anke en Erwin en onze nieuwste zenleraar in opleiding Gerrie.


 

Erik van den Assem: bosbadend op zoek naar onze Boeddhanatuur

In zijn inleiding vertelde Evert Jan het ontnuchterende verhaal dat shinrin-yoku door de Japanse regering na de tweede wereldoorlog in het leven was geroepen. Dit om mensen uit ...


 

Yvonne Verhaar: "Wat je onderzoekt bij jezelf in de meditatiegroep, dat is uniek"

Voor Yvonne Verhaar stond mediteren decennialang in het rijtje verboden activiteiten, net als dansen. Totdat ze uit de kerk stapte. Het bracht haar veel meer dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. "Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, voel nu letterlijk dat ik er mag zijn."


 

Ad Kil: Hoe zen mij op reis stuurde

Mediteren helpt Ad Kil om niet langer weg te lopen van dingen die moeilijk zijn. Doen wat hij ten diepste wil bijvoorbeeld.