Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Ad Kil: Hoe zen mij op reis stuurde

Ad zit in meditatiehouding Mediteren helpt Ad Kil om niet langer weg te lopen van dingen die moeilijk zijn. Doen wat hij ten diepste wil bijvoorbeeld.

Sinds mei 2022 ben ik na een mindfulnesstraining met zen in aanraking gekomen en volg ik trouw iedere week mijn lessen bij Anke. Ondanks de mindfulnesstraining als opstapje vond ik zen in het begin zwaar en moeilijk vol te houden. Achteraf zie ik nu dat ik het moeilijk vond om zo lang bij mezelf te blijven. Ik was zo gewend om weg te lopen, voor mezelf, voor onplezierige zaken, voor moeilijke keuzes en vooral van de vraag "Wat wil ik zelf?"

Gedurende de lessen, waarin we met elkaar heel open en met veel humor over onze bubbels vertelden en tijdens de dagelijkse meditaties, leerde ik veel over mijn bubbels en langzaam ook over wat ik nu echt belangrijk vind. Het zal ergens in juli geweest zijn toen ik durfde uit te spreken wat ik graag wilde gaan doen en ook welke bubbels ervoor zorgden dat ik besloot om het toch maar niet te doen. Door deze bubbels nu met mijn volwassen brein te bekijken en niet met mijn kindbrein, was ik vrij om te gaan doen wat ik heel graag wil en waarvan ik denk dat ik er ook heel gelukkig bij ga worden: ik ga twee maanden naar Zanzibar, om daar als vrijwilliger te werken voor More Africa.

Zo mooi om te zien hoe mijn innerlijke mijn op reis stuurt naar Zanibar.

Oproep: More Africa verzorgt onderwijs, dagopvang en begeleiding voor kinderen met een beperking in Zanzibar. Voor de financiering daarvan heeft More Africa een guesthouse. Ad helpt in februari en maart 2023 bij de verduurzaming van het guesthouse, zodat het zelfvoorzienend wordt.