dordrecht
zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. Elke bijeenkomst begint met een inleiding en de uitwisseling van ervaringen in de voorgaande week. Daarna zijn er twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie) en een theeceremonie. Ook is er gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar). Meedoen aan de lessen kan zowel in onze meditatieruimte als online.

Elk cursusseizoen laten we ons inspireren door een of meer zenboeken. Dit seizoen zijn dat 'Zen en onzin van het leven' en 'Leer voelen wat je wilt voelen', beiden door Rients Ritskes.

Zen en onzin van het leven. Een verzameling klassieke en moderne koans

Rients Ritskes boek zen en onzin van het leven In de doorgaande gevorderdengroep laten wij ons inspireren door de rijke zentraditie van koanstudie. Dat doen we aan de hand van het nieuwste boek van Rients Ritskes. Deze zomer komt daar het boek Ichigo-ichie bij, van Francesc Miralles en H├ęctor Garcia.

De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de Rinzai-zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. In zijn nieuwe boek 'Zen en onzin van het leven', geeft Rients Ritskes een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en oude koans. Het boek gaat - onder andere - in op creatief denken, leven met meer antwoorden, beter communiceren met een koan, doen en niet doen, en de taal van symbolen. Uitdagend voor ons denkende brein en inspirerend door de vele praktische toepassingen en oefeningen.

Leer voelen wat je wilt voelen

leer voelen wat je wil voelen Rients Ritskes Vanaf september kan iedereen die de introductiecursus heeft gevolgd deelnemen aan de cursus Leer voelen wat je wilt voelen. Deze cursus is het logische vervolg op de introductiecursus, die onder andere draait om leren denken wat je wilt denken.

Zen kan helpen helderheid te scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die we behandelen zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen de duidelijkheid waaraan in onze emo-cultuur dringend behoefte is.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

maandag 19.45 tot 21.30 uur 'Zen en onzin van het leven' (instromen kan in overleg)
woensdag 19.30 tot 21.15 uur 'Leer voelen wat je wilt voelen' (vanaf 1 september)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Tarief:

Particulier  € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.