Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. Elke bijeenkomst begint met een inleiding en de uitwisseling van ervaringen in de voorgaande week. Daarna zijn er twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie) en een theeceremonie. Ook is er gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar). Meedoen aan de lessen kan zowel in onze meditatieruimte als online.

Elk cursusseizoen laten we ons inspireren door een of meer zenboeken. Vanaf juli 2022 zijn dat:

The artist's way

boek The artist's way, Julia Cameron In de doorgaande gevorderdengroepen (her-)ontdekken we onze creativiteit aan de hand van het boek The Artist's Way van Julia Cameron. The Artist’s Way wordt gezien als een van de belangrijkste boeken over creativiteit ter wereld. Aan de hand van soms spannende, altijd speelse en inspirerende, oefeningen neemt de schrijver lezers aan de hand om de bubbels die creativiteit belemmeren te doorzien en te doorbreken. In de lessen maken wij hiervan dankbaar gebruik en plaatsen deze in de context van onze zen-praktijk.

Leer voelen wat je wilt voelen, vanaf 6 september op woensdagavond

leer voelen wat je wil voelen Rients Ritskes De cursus Leer voelen wat je wilt voelen is een logisch vervolg op de introductiecursus, die onder andere draait om leren denken wat je wilt denken.

Zen kan helpen helderheid te scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die we behandelen zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen de duidelijkheid waaraan in onze emo-cultuur dringend behoefte is.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

maandag 19.45 tot 21.30 uur
dinsdag van 19.45 tot 21.30 uur
woensdag van 19.45 tot 21.30 uur
Houd me op de hoogte van nieuwe cursussen Leer voelen wat je wilt voelen

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.