Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. Elke bijeenkomst begint met een inleiding en de uitwisseling van ervaringen in de voorgaande week. Daarna zijn er twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie) en een theeceremonie. Ook is er gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar). Meedoen aan de lessen kan zowel in onze meditatieruimte als online.

Elk cursusseizoen laten we ons inspireren door een of meer zenboeken. Vanaf juli 2022 zijn dat:

Alledaagse wonderen

boek alledaagse wonderen van Joko Beck Joko Beck is een van de meest invloedrijke, in het Westen geboren zenleraren van onze tijd. In deze bundel met niet eerder gepubliceerde dharmalezingen gaat zij dieper in op onze ‘kernovertuigingen’, de verborgen, negatieve opvattingen over onszelf, die onze gedachten en ons gedrag bepalen en voorkomen dat we het leven ervaren zoals het werkelijk is. Grappig-ironisch en herkenbaar beschrijft Beck helder en direct onze patronen en reflexen en nodigt ze ons uit om hier mee aan de slag te gaan. Zoals altijd is de vertaling naar onze dagelijkse praktijk de leidraad.

Dit ene moment

boek dit ene moment Margrit Irgang De oude mythen en legenden van alle culturen en religies leven voort in de diepe lagen van ons bewustzijn. In Dit ene moment brengt zenboeddhist en schrijfster Margrit Irgang boeddhistische en zen-verhalen opnieuw tot leven tegen de achtergrond van het moderne bestaan. Zo worden deze, vaak eeuwenoude, verhalen een dankbare inspiratiebron voor nieuwe perspectieven op de uitdagingen van ons dagelijks leven, onze relaties met anderen en onze zoektocht naar spiritualiteit en zingeving. Zo kan zich een levenskunst ontwikkelen met als centrum de tegenwoordigheid in ieder ogenblik – dit ene moment!

Leer voelen wat je wilt voelen

leer voelen wat je wil voelen Rients Ritskes De cursus Leer voelen wat je wilt voelen is een logisch vervolg op de introductiecursus, die onder andere draait om leren denken wat je wilt denken.

Zen kan helpen helderheid te scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die we behandelen zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen de duidelijkheid waaraan in onze emo-cultuur dringend behoefte is.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

maandag 19.45 tot 21.30 uur, doorgaande groep
dinsdag van 19.45 tot 21.30 uur doorgaande groep, Alledaagse wonderen, instromen in overleg mogelijk
vrijdag 10.15 tot 12.00 uur, doorgaande groep

Tarief:

Particulier € 69,- per maand
Voltijdstudent € 42,50 per maand
Bedrijf € 95,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Zie ook: prijzen en kortingen.


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.