zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. Elke cursusbijeenkomst begint met een inleiding en de uitwisseling van ervaringen in de voorgaande week. Daarna zijn er twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie) en een theeceremonie. Voor wie wil, is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Elk cursusseizoen laten we ons inspireren door een of meer zenboeken. Op donderdagavond is dat dit jaar 'Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt', van Haemin Sunim. In september start er daarnaast een gevorderdencursus op basis van Leer voelen wat je wilt voelen van Rients Ritskes.

Thema's

Leer voelen wat je wilt voelen

boek leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes Het boek "Leer voelen wat je wilt voelen" van Rients Ritskes is het het vervolg op het boek uit de introductiecursus "Leer denken wat je wilt denken".
Zenbeoefening draagt bij tot het beter om gaan met gevoelens, (over)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. Dat geeft je inzicht in je drijfveren en stelt je in staat om bewustere keuzes te maken. Voor iedereen die beter de weg wil leren kennen in zijn of haar eigen bewustzijn en gevoelswereld.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

boek dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt Wat doet er echt toe in mijn leven? Hoe ga ik met dingen om? Wat wil ik? De inzichten en adviezen uit dit boek van de boeddhistische monnik Sunim helpen ons in het moderne, drukke bestaan te zoeken naar rustpunten en inzicht. Allerlei aspecten van ons dagelijks leven komen aan bod: liefde, vriendschap, ambities, werk….
In de lessen onderzoeken we hoe we de woorden van Sunim betekenis kunnen geven in onze eigen dagelijkse praktijk. En uiteraard nemen we hier ruim de tijd voor…….

Ja! Ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

maandag 20.00 tot 21.45 uur, Leer voelen wat je wilt voelen, start 2 september
donderdag 19.45 tot 21.30 uur, Dingen die je alleen ziet..., direct instromen is mogelijk


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:

Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.