Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Dordrecht leraren


Anke Welten (1970) mediteert sinds zij eind 2011 werd geraakt door een proefles bij Zen.nl. Zenmeditatie heeft haar geleerd om de frustraties die zij zoals ieder mens kent, om te buigen naar inspiratie. Samen met haar man Erwin Wesseling en met Hanneke Dijkman startte ze in 2016 Zen.nl Dordrecht. Als gedreven zenleraar, coach en locatiemanager beoogt zij zoveel mogelijk mensen te motiveren om in kleine stapjes hun eigen levensgeluk te vergroten en, daarmee, het levensgeluk van de mensen om hen heen. Ze is dagelijks onder de indruk van de impact van de kleine stapjes waartoe dagelijks mediteren de aanzet geeft. Voordat Anke zenleraar werd, werkte zij lange tijd als freelance journalist.
e-mail: anke@zen.nl
Anke Welten zenleraar Zen.nl Dordrecht
 

Erwin Wesseling (1968) verdiept zich sinds 2000 in o.a. tai-chi en heeft het gevoel van verbondenheid met mens en natuur herontdekt. In 2012 begon hij met mediteren bij Zen.nl. Zenmeditatie is voor hem een vorm van zelfreflectie, die veel nieuwe perspectieven geeft. Dat geeft vervolgens meer gevoel van vrijheid en draagt bij aan levensgeluk. Als zenleraar kijkt hij met verwondering naar stappen die cursisten daardoor zetten. Samen met zijn vrouw Anke Welten en met Hanneke Dijkman startte hij in 2016 Zen.nl Dordrecht. Hij volgt de zenlerarenopleiding bij Dirk Polder.
e-mail: erwin@zen.nl
Erwin Wesseling zenleraar Zen.nl Dordrecht
 

Michelle Houtman (1986) begon in 2022 met mediteren bij Zen.nl. Ze leerde het mediteren te integreren in haar dagelijks leven. Het bracht haar rust en veel nieuwe inzichten. Ze ervoer het als een verrijking van haar leven en besloot al snel ook te starten met de opleiding tot zenleraar. Ze wil cursisten graag laten ervaren dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze denken, en welke stappen er te zetten zijn naar meer welzijn en geluk. Met een achtergrond als psycholoog geeft Michelle coaching en meditatiecursussen bij Zen.nl Dordrecht.
e-mail: michelle@zen.nl
Michelle Houtman zenleraar Zen.nl Dordrecht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl