Inspirerend en praktisch

Bij Zen.nl in Eindhoven geven wij zenmeditatietraining op een inspirerende, verdiepende en praktische manier. Deze lesmethode is al 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse zenfilosofie, aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.

 

Inspirerend en praktisch

Bij Zen.nl in Eindhoven geven wij zenmeditatietraining op een inspirerende, verdiepende en praktische manier. Deze lesmethode is al 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse zenfilosofie en voldoende aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.

Kennismaken met zen in juli of augustus

Zen.nl kennismaken met zen

De vierweekse cursus is een compacte en intensieve kennismakingscursus zen meditatie. We leren je mediteren door stil te staan bij de fysieke en mentale houding tijdens zen meditatie. Na afloop is het mogelijk te starten met de wekelijkse introductiecursus.

Introductiecursus

Zen.nl introductie cursussen meditatie

Je leert mediteren en het vergroten van aandacht en bewustzijn. Er komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, waaronder: omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling en geluk. We leggen de relatie met het dagelijks leven en staan stil bij de praktische toepassing van zen.

Gevorderdencursus

Zen.nl gevorderden

Vanaf half februari gaan we aan de slag met het prachtige boek van Joko Beck, Alle dagen zen. Joko Beck, een gerespecteerde vrouwelijke zenmeester uit Amerika, schrijft in down-to-earth woorden waar het in zen precies om gaat.