Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Eindhoven leraren


Anne Peters (1972) is opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen." Ze doet dit per 1-1-2020 niet alleen als zenleraar maar ook als locatiemanager van Zen.nl Eindhoven.
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters zenleraar Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Johan is gaan mediteren uit nieuwsgierigheid, niet omdat hij dacht dat hij het nodig had. Inmiddels voelt hij hoe goed het voor hem is en zegt nu: “Er blijkt nog zoveel te leren, dat ik heb besloten om zenleraar te worden. Anderen faciliteren in duurzaam geluk. Ik wil graag mijn ervaring en inzicht delen. Door het delen hiervan wordt dit alleen maar meer. Het hebben van een open geest en het goed luisteren naar wat jij te zeggen hebt is voor mij de basis om samen en van elkaar te leren.”
e-mail: johan@zen.nl
Johan van der Heijden zenleraar Zen.nl Eindhoven
 

Walter Jacobs (1969) is in 2009 begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Inmiddels werkt hij een aantal jaren als zenleraar, -coach en -opleider bij verschillende Zen.nl locaties. Daarvoor heeft hij gewerkt bij diverse organisaties in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur.
Geregeld ondergaat Walter zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Hij is opgeleid door Tom van der Heijden, sinds 2014 is Rients zijn zencoach. De belangrijkste zenleraren van Walter zijn zijn vrouw en drie kinderen.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Miek Manders kwam in 2018 in aanraking met zen en Zen.nl. Daarvoor mediteerde ze al 10 jaar en verdiepte zich door studie bij de School voor Zijnsoriëntatie.
Het gedachtegoed van zen, de mooie rituelen en meditatievorm bevielen meteen erg goed en vanaf die tijd komt ze wekelijks naar de zendo in Eindhoven. Anne Peters is haar zenleraar. Na 40 jaar maatschappelijk werkster te zijn geweest wil ze haar rijke ervaring graag inzetten als zenleraar. Daarom is ze sinds 2019 zenleraar in opleiding en geeft les in Zen.nl Eindhoven en Zen.nl Deurne.
e-mail: miek@zen.nl
Miek Manders zenleraar Zen.nl Eindhoven Deurne
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e kennis met zenmeditatie en heeft sindsdien bij diverse leraren in verschillende tradities meditatie beoefend alvorens weer bij zen terug te komen. Hij is opgeleid tot zenleraar door Lilian van der Vaart/Zen.nl Eindhoven.
De praktische Zen.nl benadering van het dagelijkse mediteren heeft hem veel nieuwe inzichten, innerlijke rust en vrijheid gebracht. Als zenleraar, trainer en coach wil hij waar mogelijk graag mensen ondersteuning bieden bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en perspectieven.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij zenleraar
 

Beorn Thijssen (1982), vader, zelfstandig videoproducent en coach, heeft zichzelf in 2008 leren mediteren. Om het mediteren structureler in zijn leven in te leren passen ging hij lessen volgen bij Zen.nl Eindhoven en werd hij zencoach en zenleraar. Door zenbeoefening staat hij beter in contact met zijn lichaam, geest en omgeving. Hij geniet bewuster van kleine momenten en weet rust en focus te bewaren in drukke tijden. Daarnaast stimuleert zen zijn creativiteit omdat hij nog beter beseft dat alles multi-interpretabel is en hij daardoor vaak onverwachte nieuwe oplossingen vindt.
e-mail: beorn@zen.nl
Beorn Thijssen zenlraar Zen.nl Eindhoven
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl