eindhoven
meditatiebel

Zen.nl Eindhoven leraren


Anne Peters (1972) is opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen." Ze doet dit per 1-1-2020 niet alleen als zenleraar maar ook als vestigingshouder van Zen.nl Eindhoven.
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters zenleraar Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Jetty Ferwerda (1965) is in 2013 begonnen met mediteren en geeft les bij Zen.nl Tilburg. Ze is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart. Voor Jetty is mediteren een dagelijks terugkerend ritueel in een hectisch leven met opgroeiende kinderen en een dynamisch eigen bedrijf. "In die stilte kan ik letterlijk en figuurlijk op adem komen. Waardoor ik weer werkelijk contact kan maken met mezelf en de ander, hier en nu."
e-mail: jetty@zen.nl
Jetty Ferwerda zenleraar Zen.nl Tilburg
 

Walter Jacobs (1969) is zelf 10 jaar geleden begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Hij heeft jaren ervaring als zentrainer, -leraar en -coach. Daarvoor heeft hij bij diverse organisaties gewerkt in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur. Geregeld ondergaat hij zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Zijn belangrijkste zenleraren vindt hij thuis; zijn vrouw en drie puberkinderen houden hem scherp.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e al kennis met zenmeditatie. Sinds 2014 mediteert hij bij Zen.nl en is hij in opleiding tot zenleraar bij Lilian van de Vaart. Mediteren brengt hem inzicht en vrijheid, iets wat hij graag met anderen deelt. Robin is een ervaren interimmanager. Daarnaast vormt hij met een groep internationaal opererende coaches “The Kairos project”, dat zich richt op leiderschap coaching en organisatie ontwikkeling in de non-profit sector.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij zenleraar
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl