eindhovenstrandfoto strandfoto
zenleraren online zenleraren online
agapanthus agapanthus
zenleraren online zenleraren


Zen.nl Eindhoven leraren


Anne Peters (1972) is opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen." Ze doet dit per 1-1-2020 niet alleen als zenleraar maar ook als vestigingshouder van Zen.nl Eindhoven.
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters zenleraar Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Walter Jacobs (1969) is zelf 10 jaar geleden begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Hij heeft jaren ervaring als zentrainer, -leraar en -coach. Daarvoor heeft hij bij diverse organisaties gewerkt in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur. Geregeld ondergaat hij zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Zijn belangrijkste zenleraren vindt hij thuis; zijn vrouw en drie puberkinderen houden hem scherp.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e al kennis met zenmeditatie. Sinds 2014 mediteert hij bij Zen.nl en is hij in opleiding tot zenleraar bij Lilian van de Vaart. Mediteren brengt hem inzicht en vrijheid, iets wat hij graag met anderen deelt. Robin is een ervaren interimmanager. Daarnaast vormt hij met een groep internationaal opererende coaches “The Kairos project”, dat zich richt op leiderschap coaching en organisatie ontwikkeling in de non-profit sector.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij zenleraar
 

Beorn Thijssen (1982), echtgenoot, vader, zelfstandig videoproducent en animator, heeft zichzelf jaren geleden leren mediteren. Om het structureler in zijn leven in te leren passen ging hij lessen volgen bij Zen.nl Eindhoven en vervolgens is hij aan het opleidingstraject voor zenleraar gaan deelnemen. Door zenbeoefening staat hij beter in contact met zijn lichaam, geest en omgeving. Hij geniet bewuster van kleine momenten en weet rust en focus te bewaren in drukke tijden. Daarnaast stimuleert zen zijn creativiteit omdat hij nog beter beseft dat alles multi-interpretabel is en hij daardoor vaak onverwachte nieuwe oplossingen vindt.
e-mail: beorn@zen.nl
Beorn Thijssen zenlraar Zen.nl Eindhoven
 

Lilian van der Vaart beoefent sinds 2001 zen meditatie en geeft les sinds 2008. Ze is als zenleraar en –coach verbonden aan Zen.nl Eindhoven. De natuurlijke eenvoud van zen, de diepgang en humor, en het praktische karakter van de oefening inspireren haar dagelijks in haar leven en lesgeven. Haar variant op een bekende oude zen-uitspraak luidt: “Als ik ontbijt ontbijt ik, als ik een email schrijf schrijf ik een email, als ik auto rijd rijd ik auto. Althans, dat probeer ik telkens opnieuw.”
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart zenleraar osho opleider Zen.nl Eindhoven
 

Lilian van der Vaart has been practising zen meditation since 2001 and has been teaching since 2008. She is zen teacher and coach at Zen.nl Eindhoven. The natural simplicity of zen, its depth and humour, and its practical nature inspire her in her daily life and teaching. Her variation of a well-known old zen-saying is: “When I have breakfast, I have breakfast, when I write an email I write an email, when I drive the car I drive the car. At least, I try every time again.”
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart zenteacher coach osho educator Zen.nl Eindhoven and Veldhoven
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl