pompoen

leeg stukje

Zen.nl Eindhoven leraren


Anne Peters (1972) is opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen." Ze doet dit per 1-1-2020 niet alleen als zenleraar maar ook als locatiemanager van Zen.nl Eindhoven.
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters zenleraar Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Rogier Beekman (1977) mediteert sinds begin 2014 bij Zen.nl Eindhoven, hij is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart en Walter Jabobs. "Vanaf het begin voelde zen als thuiskomen, als een jas die écht past. Zen zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat om alle emoties te ervaren zonder er mee 'aan de slag' te moeten. Daardoor ervaar ik minder spanning, heb ik prettiger contacten met anderen en kan ik beter aanvoelen en doen wat me nu te doen staat. Zowel in mijn werk als huisarts als in mijn dagelijks leven. En ik word er blij van om mijn ervaringen/inzichten te delen met anderen."
e-mail: rogier@zen.nl
Rogier Beekman zenleraar Zen.nl Eindhoven
 

Walter Jacobs (1969) is in 2009 begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Inmiddels werkt hij een aantal jaren als zenleraar, -coach en -opleider bij verschillende Zen.nl locaties. Daarvoor heeft hij gewerkt bij diverse organisaties in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur.
Geregeld ondergaat Walter zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Hij is opgeleid door Tom van der Heijden, sinds 2014 is Rients zijn zencoach. De belangrijkste zenleraren van Walter zijn zijn vrouw en drie kinderen.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e kennis met zenmeditatie en heeft sindsdien bij diverse leraren in verschillende tradities meditatie beoefend alvorens weer bij zen terug te komen. Hij is opgeleid tot zenleraar door Lilian van der Vaart/Zen.nl Eindhoven.
De praktische Zen.nl benadering van het dagelijkse mediteren heeft hem veel nieuwe inzichten, innerlijke rust en vrijheid gebracht. Als zenleraar, trainer en coach wil hij waar mogelijk graag mensen ondersteuning bieden bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en perspectieven.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij zenleraar
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl