Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Enschede: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Enschede leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Enschede

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Enschede

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Enschede. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Enschede

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Enschede. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Enschede

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Enschede?


Cecille Plomp (1977) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl en volgde bij Kyogen Fleer in Enschede de opleiding tot zenleraar. Ze heeft een achtergrond in de ICT en Theologie en is werkzaam in het hoger beroepsonderwijs als media adviseur onderwijsvideo’s en podcasts. Cecille heeft ervaren dat zenmeditatie rust en ruimte creëert en is gegrepen door de effecten ervan op haar dagelijks leven. Ze deelt deze ervaring en inzichten in haar zenlessen graag met anderen. Vanaf januari 2022 leidt zij de locatie van Zen.nl in Enschede.
e-mail: cecille@zen.nl
Cecille Plomp zenleraar Zen.nl Enschede
 

Reinier Boon (1969) mediteert sinds 2017 bij Zen.nl en begon zijn opleiding tot zenleraar in 2022. Hij werkt als freelance software engineer en heeft daarnaast een praktijk voor tantra massage. De filosofie en meditatiepraktijk van zen draagt voor hem bij aan de rust, ruimte en helderheid om soepeler om te gaan met gebeurtenissen en persoonlijke interacties. Hierdoor is het gemakkelijker om te gaan met de uitdagingen waarmee we gevraagd en ongevraagd geconfronteerd worden.
e-mail: reinier@zen.nl
Reinier Boon zenleraar Zen.nl Enschede
 

Kyogen Fleer (1967) mediteert sinds 2008 en startte bij Daido Maas de opleiding tot zenleraar. Hij is opgeleid als politicoloog en maakte na enkele jaren onderzoekswerk de overstap naar de zorg. Hij is o.a. adviseur wonen en medische problematiek. Door de zenbeoefening ervaart hij veel meer geluk en inzicht in privé en werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zenmeditatie kan betekenen.
e-mail: kyogen@zen.nl
Kyogen Fleer zenleraar Zen.nl Enschede
 

Juke Verheul (1969) wordt opgeleid door Kyogen Fleer (Zen.nl Enschede) en startte met zen in 2017. Juke werkt ruim 25 jaar in de zorg aan mensen met bijzonder gedrag. Zen helpt haar om heel goed te blijven kijken naar het unieke van ieder moment. De wijsheid ‘een woord bestuderen is jezelf bestuderen’ van Rients is wat haar daarbij veel brengt en wat ze graag met anderen wil delen.
e-mail: juke@zen.nl
Juke Verheul zenleraar Zen.nl Enschede
 

Annemarie Wenzel (1980) mediteert sinds 2014 bij Zen.nl. In de zomer van 2021 heeft ze de opleiding tot zenleraar afgerond. Ook is ze gecertificeerd dialoogtrainer, opgeleid bij het Dialoogcentrum voor strategische communicatie. Annemarie is opgegroeid in het Twentse Rossum en woont in Enschede met haar lief en twee kinderen. Ze werkt in de culturele sector als dramaturg en leidinggevende. Het mediteren, de lessen en de coaching bij Zen.nl helpen haar om vaker achterover te leunen in de hectiek van alledag.
e-mail: annemarie@zen.nl
Annemarie Wenzel zenleraar Zen.nl Enschede
 

Dirk Jan Wijma (1953) mediteert sinds sinds 2016 bij Zen.nl Enschede. Hij is 47 jaar werkzaam geweest in de ouderenzorg bij mensen met dementie. Vanaf zijn 18e is hij geïnteresseerd in cultuur en religie, waardoor hij in aanraking kwam met zenboeddhisme. Mediteren in een groep stimuleert hem om dagelijks ook alleen te mediteren. Door het mediteren ervaart hij meer innerlijke rust, fysieke ontspanning en mentale stabiliteit. Graag wil hij mensen laten ontdekken wat mediteren voor hen kan betekenen. Sinds 2018 volgt Dirk Jan de opleiding tot zenleraar bij Kyogen Fleer.
e-mail: dirkjan@zen.nl
Dirk Jan Wijma zenleraar Zen.nl Enschede
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl