enschede
zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Enschede leraren


Kyogen Fleer (1967) mediteert sinds 2008 en startte bij Daido Maas de opleiding tot zenleraar. Hij is opgeleid als politicoloog en maakte na enkele jaren onderzoekswerk de overstap naar de zorg. Hij is o.a. adviseur wonen en medische problematiek. Door de zenbeoefening ervaart hij veel meer geluk en inzicht in privé en werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zenmeditatie kan betekenen. Vanaf september 2014 leidt hij de nieuwe locatie van Zen.nl in Enschede.
e-mail: kyogen@zen.nl
Kyogen Fleer zenleraar Zen.nl Enschede
 

Cecille Plomp (1977) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl en volgde bij Kyogen Fleer in Enschede de opleiding tot zenleraar. Ze heeft een achtergrond in de ICT en Theologie en is werkzaam in het hoger beroepsonderwijs als media adviseur en producent in onderwijsvideo’s. Cecille heeft ervaren dat zenmeditatie rust en ruimte creëert en is gegrepen door de effecten ervan op haar dagelijks leven. Ze deelt deze ervaring en inzichten in haar zenlessen graag met anderen.
e-mail: cecille@zen.nl
Cecille Plomp zenleraar Zen.nl Enschede
 

Annemarie Wenzel (1980) mediteert sinds 2014 bij Zen.nl en volgt de opleiding tot zenleraar bij Kyogen Fleer. Ze is opgegroeid in het Twentse Rossum en woont sinds enkele jaren in Enschede. Ze werkt als dramaturg en programmeur in de theatersector en is nog niet zo lang moeder van een zoon. Het mediteren, de lessen en de coaching bij Zen.nl brengen haar meer rust en mildheid in de dagelijkse hectiek van moederschap, werk en leven.
Annemarie Wenzel zenleraar Zen.nl Enschede
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl