Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Gouda leraren


Bert Gen-Ryū van Voorst (1966) is ondernemer in de IT-sector en mediteert sinds 2014. In 2017 is hij gestart met de opleiding tot zenleraar en wordt opgeleid Floor Rikken. Vooral de praktische kant van zen spreekt hem enorm aan. Zo helpt het mediteren hem onder andere bij het verkrijgen van een betere balans tussen werk en privé en het analyseren van problemen. De opgedane kennis en inzichten wil hij graag delen. Daarom geeft Bert geeft les in Zen.nl Gouda en Utrecht.
e-mail: genryu@zen.nl
Bert van Voorst zenleraar Zen.nl Gouda en Utrecht
 

Roel van Bergen (1991). Ik ben software engineer en mediteer sinds 2017 bij Zen.nl en wordt opgeleid tot zenleraar door Bert Gen-Ru van Voorst van Zen.nl Gouda. Wat mij steeds terugbrengt naar de zenpraktijk is de intensere ervaring van eenheid en flow. In die ervaring van eenheid is er totale rust en helder denken en die twee zorgen telkens weer voor mooie nieuwe inzichten. Dit leren om meer rust en eenheid te ervaren wil ik graag met zo veel mogelijk mensen delen. Daarom geef ik zenlessen in Gouda.
e-mail: roel@zen.nl
Roel van Bergen zenleraar Zen.nl Gouda
 

Thea Ensing (1975) is in 2013 begonnen met zenmeditatie en werkzaam als adviseur bedrijfsvoering binnen de Rijksoverheid. In 2014 is zij gestart met de zenlerarenopleiding en wordt opgeleid door Jasper Zandvliet (Zen.nl Zevenaar en Arnhem). Wat haar aanspreekt in de zenbeoefening, is het blijvend aan de slag te zijn met je eigen ontwikkeling en de wereld te verbeteren door steeds weer bij jezelf te beginnen. Thea geeft les in Zen.nl Utrecht.
e-mail: thea@zen.nl
Thea Ensing zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Josephina Frederika-Frauenknecht (1976) is niet alleen een zenleraar, maar ook een conceptontwikkelaar en copywriter. Ze ontdekte meditatie toen Zen.nl in 2019 haar deuren opende in Gouda. Vooral de praktische benadering van zen in het algemeen en haar opleider Bert Genryu van Voorst in het bijzonder vindt ze geweldig. Josephina integreert dagelijks de inzichten die ze tijdens de zenlessen opdoet, vooral bij werkgerelateerde uitdagingen. Sinds ze dagelijks mediteert, heeft ze minder last van uitstelgedrag en ervaart ze minder stress bij het halen van deadlines. Je kunt ook bij Josephina terecht voor zencoaching; je kunt contact opnemen via josephina@zen.nl.
Josephina Frederika-Frauenknecht zenleraar
 

Jan Pennings (1950) mediteert sinds 2018 en volgt de opleiding tot zenleraar bij Bert Gen-Ryū van Voorst in Gouda. Hij heeft als voormalig financieel directeur van een beursgenoteerde onderneming gezien en ervaren hoe lastig het kan zijn om in de dagelijkse hectiek een balans te vinden tussen je binnen- en buitenwereld. Hij vindt op het zenpad de inspiratie en rust die leidt naar verdieping van persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt hem (ook volgens zijn omgeving) een blijer mens. En dat wil hij graag delen met anderen zodat we elkaar inspireren om de kunst van het leven verder te ontwikkelen
e-mail: janp@zen.nl
Jan Pennings zenleraar Zen.nl Gouda Voorschoten
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl