Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Groningen: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Groningen leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Groningen

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Groningen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Groningen. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Groningen

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Groningen. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Groningen

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Groningen?


Chiljon Janssen (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als zelfstandige in de ICT en studeerde theoretische informatica. Tijdens de introductiecursus leerde hij zoveel over zichzelf en de wereld, dat hij meteen geïnspireerd werd voor verdere persoonlijke verdieping de opleiding tot zenleraar gaan volgen. Hij is opgeleid door zenmeester Jan de Ruiter en geeft sinds 2018 les bij Zen.nl Groningen.
e-mail: chiljon@zen.nl
Chiljon Janssen zenleraar Zen.nl Groningen
 

Arno Groote (1977) is vanaf zijn 20e actief met meditatie en spiritualiteit. Hij heeft zich verdiept in verschillende levensbeschouwelijke tradities en mediteert sinds 2015 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als agoog binnen de psychiatrie en verslavingszorg en heeft daarnaast theologie gestudeerd. De eenvoud en praktische discipline van zen spreken hem bijzonder aan.
e-mail: arno@zen.nl
Arno Groote zenleraar
 

Charlotte Oomen (1980) startte met mediteren in 2018 in Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Ze studeerde biologie en promoveerde in 2010 aan de UvA op de effecten van stress. Charlotte werkte 13 jaar als neurowetenschapper en deed naast stress- onderzoek, studie naar de werking van geheugen. Zen bracht haar een nieuwe manier om de geest te begrijpen en beter te leren voelen. Charlotte werkt nu in Groningen als wetenschappelijk subsidieadviseur en in haar vrijetijd tekent en schrijft ze graag en ze geeft les bij Zen.nl Groningen
e-mail: charlotte@zen.nl
Charlotte Oomen zenleraar Zen.nl Groningen
 

Jan de Ruiter (1954) is tot 2012 als gedragsgeneticus en ecoloog werkzaam geweest bij de Universiteit van Durham (UK) en is teruggekeerd naar Nederland om zich volledig op zen en daarmee samenhangend onderzoek te richten. In 1971 maakte hij in Canada kennis met zen en hij begon in 1978 met zenboogschieten (Kyudo). In 1992 ging hij mediteren bij Rients Ritskes. In 2004 verbleef hij vijf maanden in Japan voor onderzoek en beoefende zazen in Tenryu-ji en Shokoku-ji in Kyoto. Jan werd in 2010 tot Osho gewijd en is opleider binnen Zen.nl.
Jan werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: jan@zen.nl
Jan de Ruiter zenleraar opleider osho Zen.nl
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl