Groningen
pompoen

leeg stukje

Zen.nl Groningen leraren


Steven Edelenbos (1987) is gedurende zijn sportcarrière geïnspireerd geraakt door de zenboeddhist Phil Jackson, de coach van Michael Jordan. Steven mediteert sinds 2008 bij Zen.nl, volgt de opleiding tot zenleraar en combineert dit met zijn werk als coach in de topsport. Sinds 2014 geeft hij les bij Zen.nl Groningen.
e-mail: steven@zen.nl
Steven Edelenbosch zenleraar Zen.nl Groningen
 

Arno Groote (1977) is vanaf zijn 20e actief met meditatie en spiritualiteit. Hij heeft zich verdiept in verschillende levensbeschouwelijke tradities en mediteert sinds 2015 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als agoog binnen de psychiatrie en verslavingszorg en heeft daarnaast theologie gestudeerd. De eenvoud en praktische discipline van zen spreken hem bijzonder aan.
e-mail: arno@zen.nl
Arno Groote zenleraar
 

Jan de Ruiter (1954) is tot 2012 als gedragsgeneticus en ecoloog werkzaam geweest bij de Universiteit van Durham (UK) en is teruggekeerd naar Nederland om zich volledig op zen en daarmee samenhangend onderzoek te richten. In 1971 maakte hij in Canada kennis met zen en hij begon in 1978 met zenboogschieten (Kyudo). In 1992 ging hij mediteren bij Rients Ritskes. In 2004 verbleef hij vijf maanden in Japan voor onderzoek en beoefende zazen in Tenryu-ji en Shokoku-ji in Kyoto. Jan werd in 2010 tot Osho gewijd en is opleider binnen Zen.nl.
e-mail: jan@zen.nl
Jan de Ruiter zenleraar opleider osho Zen.nl
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl