Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Groningen leraren


Chiljon Janssen (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als zelfstandige in de ICT en studeerde theoretische informatica. Tijdens de introductiecursus leerde hij zoveel over zichzelf en de wereld, dat hij meteen geïnspireerd werd voor verdere persoonlijke verdieping de opleiding tot zenleraar gaan volgen. Hij is opgeleid door zenmeester Jan de Ruiter en geeft sinds 2018 les bij Zen.nl Groningen.
e-mail: chiljon@zen.nl
Chiljon Janssen zenleraar Zen.nl Groningen
 

Arno Groote (1977) is vanaf zijn 20e actief met meditatie en spiritualiteit. Hij heeft zich verdiept in verschillende levensbeschouwelijke tradities en mediteert sinds 2015 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als agoog binnen de psychiatrie en verslavingszorg en heeft daarnaast theologie gestudeerd. De eenvoud en praktische discipline van zen spreken hem bijzonder aan.
e-mail: arno@zen.nl
Arno Groote zenleraar
 

Charlotte Oomen (1980) startte met mediteren in 2018 in Arnhem en volgt de opleiding tot zenleraar bij Arjen Hilhorst. Ze studeerde biologie en promoveerde in 2010 aan de UvA op de effecten van stress. Charlotte werkte 13 jaar als neurowetenschapper en deed naast stress- onderzoek, studie naar de werking van geheugen. Zen bracht haar een nieuwe manier om de geest te begrijpen en beter te leren voelen. Charlotte werkt nu in Groningen als wetenschappelijk subsidieadviseur en in haar vrijetijd tekent en schrijft ze graag en ze geeft les bij Zen.nl Groningen
e-mail: charlotte@zen.nl
Charlotte Oomen zenleraar Zen.nl Groningen
 

Jan de Ruiter (1954) is tot 2012 als gedragsgeneticus en ecoloog werkzaam geweest bij de Universiteit van Durham (UK) en is teruggekeerd naar Nederland om zich volledig op zen en daarmee samenhangend onderzoek te richten. In 1971 maakte hij in Canada kennis met zen en hij begon in 1978 met zenboogschieten (Kyudo). In 1992 ging hij mediteren bij Rients Ritskes. In 2004 verbleef hij vijf maanden in Japan voor onderzoek en beoefende zazen in Tenryu-ji en Shokoku-ji in Kyoto. Jan werd in 2010 tot Osho gewijd en is opleider binnen Zen.nl.
Jan werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: jan@zen.nl
Jan de Ruiter zenleraar opleider osho Zen.nl
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl