omdat aandacht werkt omdat aandacht werkt
 

Gevorderdencursus

Regelmatige zen meditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we gevorderdentraining. We zullen in de lessen dieper ingaan op de verschillende zenthema's. Meditatiebeoefening zal centraal staan.

Ervaring met meditatie is gewenst. Instroom in de gevorderden cursus is op elk moment mogelijk.

Lesrooster in de zomer van 26 juni tot en met 1 september 2023

Lessen voor gevorderden op maandag om 19.30 u, op woensdag om 10.00 u en om 19.30 u

Onderwerp voor deze lessen is Zenzaden van Shundo Ayoama

Shundo Aoyama is de enige vrouwelijke zenmeester in Japan en bekend als auteur en kenner van het Boeddhisme. In dit boek beschrijft op zeer toegankelijke wijze over de zaden van verlichting die in het leven van alledag gevonden kunnen worden. Ze legt in een heldere en prettig leesbare stijl uit wat de aard is van waarachtig geluk.

Onderwerpen vanaf september

Vervolgcursus: Leer voelen wat je wilt voelen

In vervolgcursus baseren we ons op het boek "Leer voelen wat je wilt voelen" van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus "Leer denken wat je wilt denken".
Zenbeoefening draagt bij tot het beter om gaan met gevoelens, (over)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. Voor iedereen die beter de weg wil leren kennen in zijn of haar eigen bewustzijn en gevoelswereld.

'Alledaagse wonderen' van Joko Beck

Joko Beck is een van de meest invloedrijke, in het Westen geboren zenleraren van onze tijd. In deze bundel met niet eerder gepubliceerde dharmalezingen gaat zij dieper in op onze ‘kernovertuigingen’, de verborgen, negatieve opvattingen over onszelf, die onze gedachten en ons gedrag bepalen en voorkomen dat we het leven ervaren zoals het werkelijk is.
Grappig-ironisch en herkenbaar beschrijft Beck helder en direct de dagelijkse kansen die we van het leven krijgen om denken voor ervaren, dwangmatigheid voor vertrouwen en angst en verdriet voor vrede te verruilen.

'Met zen de planeet redden' van Thich Nhat Hahn

Het spirituele testament van de belangrijkste boeddhistische leraar van onze tijd. ‘We zullen allemaal een boeddha moeten worden, wil onze planeet een kans hebben.’
Voor iedereen die zich machteloos voelt bij de grote problemen van deze tijd, biedt dit boek een oplossing. We kunnen namelijk onze geest veranderen – en dat maakt het verschil. Mindfulness verandert hoe we naar de wereld kijken en erover denken, hoe we handelen, hoe we omgaan met onze naasten, en hoe we reageren in een crisis.

Inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Ja, ik schrijf me graag in voor de gevorderdencursus op:

Maandagavond 18.30-20.00 uur, Leer voelen wat je wilt voelen, Pia
Maandagavond 20.30-22.00 uur, Alledaagse wonderen, Pia
Dinsdagavond 18.30-20.00 uur, Alledaagse wonderen, Teun
Woensdagmorgen 10.00-11.30 uur, Met zen de planeet redden, Pia
Woensdagavond 20.30-22.00 uur, Met zen de planeet redden, Pia
Vrijdagmorgen 9.00-10.30 uur, Alledaagse wonderen, Pia

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.