Haarlem
lelie

leeg stukje

Zen.nl Haarlem leraren


Pia Velema (1952) studeerde diëtetiek, heeft jarenlang als diëtist en voedingsdeskundige gewerkt en later als beleidsmedewerker. Pia is in 2005 afgestudeerd als gerontoloog aan de VU. Zij werkt in de gezondheidszorg, de laatste jaren als kwaliteitsmanager. Zowel in haar werk, in haar zenlessen als privé zijn voor Pia aandacht, actief luisteren, aanvoelen en verbinden de kernbegrippen, van waaruit zij graag leeft. Pia mediteert sinds 2001 en volgde o.a. lessen in Utrecht bij Daido Maas.
e-mail: pia@zen.nl
Pia Velema zenleraar coach Zen.nl Haarlem
 

Marleen Cremers (1965) mediteert sinds 2012 bij Zen.nl en volgde bij Marees Hurkxkens in Maastricht de opleiding tot zenleraar. Ze heeft een achtergrond in ontwikkelingsgeografie en economie en is werkzaam in onderzoek, beleid en management op sociaal economisch gebied. Marleen heeft ervaren dat zenmeditatie ruimte creëert, waardoor inzicht, ontspanning, een grotere effectiviteit en meer geluk ontstaan. Ze oefent dit in de dagelijkse praktijk van leven en werk, en deelt dit in haar zenlessen graag met anderen.
e-mail: MarleenC@zen.nl
Marleen Cremers zenleraar
 

Janneke Koch (1974) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl en is in 2017 gestart met de opleiding tot zenleraar. Ze is afgestudeerd als ingenieur en politicoloog, ze is moeder van drie kinderen en zelfstandig interimmanager/adviseur. Janneke zoekt in haar leven en werk graag naar sociale verbinding en gezamenlijke creativiteit. Meditatiebeoefening is daarbij enorm behulpzaam en hoewel Janneke ook geïnspireerd is door de filosofische achtergrond van het zenboeddhisme, spreekt met name de praktische aanpak van Zen.nl en de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk haar aan. Janneke geeft les in Haarlem en Leiden en richt zich ook op in-company meditatietraining en coaching.
e-mail: jannekek@zen.nl
Janneke Koch zenleraar
 

Anya Wiersma (1972) volgt de zenlerarenopleiding sinds 2012 en is werkzaam als budgetconsulent (inkomensbeheer en schuldhulpverlening). Al tijdens haar studie maakte ze kennis met meditatie en de effecten zijn haar bijgebleven. Mediteren geeft basisrust, die ook doorwerkt op andere gebieden. Binnen zen is Anya vooral geïnteresseerd in de thema's "communicatie" en "verbinding" en heeft ze recent twee jaargangen in de Boeddhistische psychologie gevolgd. Daarnaast is ze sinds kort wandelcoach.
e-mail: anya@zen.nl
Anya Wiersma zenleraar coach
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl