Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Haarlem leraren


Pia Velema (1952) studeerde diëtetiek, heeft jarenlang als diëtist en voedingsdeskundige gewerkt en later als beleidsmedewerker. Pia is in 2005 afgestudeerd als gerontoloog aan de VU. Zij werkt in de gezondheidszorg, de laatste jaren als kwaliteitsmanager. Zowel in haar werk, in haar zenlessen als privé zijn voor Pia aandacht, actief luisteren, aanvoelen en verbinden de kernbegrippen, van waaruit zij graag leeft. Pia mediteert sinds 2001 en volgde o.a. lessen in Utrecht bij Daido Maas.
Pia werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: pia@zen.nl
Pia Velema zenleraar coach Zen.nl Haarlem
 

Lester Claassens is in het dagelijks leven algemeen directeur en is enthousiast over wat zen in de privé-situatie en op de werkplek blijkt te kunnen betekenen. "Bewust en met aandacht ons werk uitvoeren zorgt niet alleen voor minder fouten en dus minder noodzaak tot herstelwerk, maar nog belangrijker, met meer aandacht wordt het werk nog leuker!" Naast directeur en zenleraar is hij sinds kort ook vader en wil ook die rol zo zenvol mogelijk invullen. Lester geeft les in Haarlem en Alkmaar.
e-mail: lester@zen.nl
Lester Claassens zenleraar Zen.nl Alkmaar en Haarlem
 

Teun Harteveld (1971) begon in 1994 met het beoefenen van karate en maakte daardoor ook kennis met zenmeditatie. Naarmate hij ouder werd raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de mentale kant van karate en begon hij in 2013 bij Zen.nl zich meer intensief met zenmeditatie bezig te houden. Voor Teun is de kern van zen om zo goed mogelijk in harmonie met jezelf en je omgeving te zijn. Teun is consulent en leraar Nederlandse taal en literatuur en sinds 2019 ook zenleraar.
e-mail: teun@zen.nl
Teun Harteveld zenleraar Zen.nl Haarlem
 

Daan Hettinga (1992) studeerde media- en entertainment management en werkt momenteel als zelfstandig filmmaker en cameraman. Hij begon in 2016 bij Zen.nl Haarlem met mediteren. In het mediteren ervoer hij veel rust en ruimte, wat smaakte naar meer. Na een meditatie-retraite in Nepal besloot hij de opleiding tot zenleraar bij Pia te gaan doen. Zenlesgeven ervaart hij als inspirerend en heel inzichtgevend.
e-mail: daan@zen.nl
Daan Hettinga zenleraar Zen.nl Haarlem
 

Florentine van Lookeren Campagne (1978) mediteert sinds 2010 en volgde de opleiding tot zenleraar bij Rients Ritskes en Floor Rikken. Ze werkte als journalist en redacteur en combineert nu het leraarschap met haar gezin. Sinds ze aan zen doet is ze beter in staat om keuzes te maken en slaapt beter. Ook helpt het regelmatig mediteren haar met zingevingsvragen én het genieten van de alledaagse dingen. Naast het geven van zenlessen, schrijft Florentine ook regelmatig een column in ZenActueel over zen in het dagelijks leven van een moeder met twee kinderen.
e-mail: florentine@zen.nl
Florentine van Lookeren Campagne
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl