Inspirerend en praktisch

Bij Zen.nl in Hilversum geven wij zenmeditatietraining op een inspirerende, verdiepende en praktische manier. Deze lesmethode is al 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse zenfilosofie, aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.

 

Inspirerend en praktisch

Bij Zen.nl in Hilversum geven wij zenmeditatietraining op een inspirerende, verdiepende en praktische manier. Deze lesmethode is al 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse zenfilosofie en voldoende aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.

Introductiecursus

Zen.nl introductie cursussen meditatie

Je leert mediteren en oefent met het vergroten van je aandacht en bewustzijn. Dit geeft rust en maakt dat je meer kunt genieten van wat je doet. Tal van onderwerpen komen aan bod die in je dagelijks leven centraal staan, waaronder: omgaan met stress, keuzes maken en geluk. Bij de praktische toepassing van zen staat je eigen leven steeds centraal.

Gevorderdencursus

Zen.nl gevorderden

Verlangen haalt je uit het hier en nu, tegelijk is het een krachtige motor om het beste uit jezelf te halen. Intimiteit kan muren slechten en heilzaam zijn, maar kwetsbaarheid en angst voor verlies zijn keerzijden. Erotiek: 'Het vrij kunnen spelen met afstand en nabijheid' is nog een hele kunst. Dit najaar onderzoeken we dit met het boek ‘Vol Verlangen’.

Kennismaken met zen

Zen.nl kennismaken met zen

De vierweekse cursus is een compacte en intensieve kennismakingscursus zenmeditatie. We leren je mediteren door stil te staan bij de fysieke en mentale houding tijdens zenmeditatie. Na afloop is het mogelijk te starten met de wekelijkse introductiecursus.