Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Hilversum: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Hilversum leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Hilversum

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Hilversum

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Hilversum. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Hilversum

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Hilversum. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Hilversum

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Hilversum?


Magda de Muijnck (1966) is in 2016 begonnen met zenmeditatie en opgeleid tot zenleraar door Daido Maas. Na een carrière in de retail heeft zij besloten in 2018 om het roer om te gooien en zich verder te ontwikkelen tot zenleraar en coach. De vier jaar studie Jungiaanse psychologie is een prachtige aanvulling geweest op de zenfilosofie. Tegenwoordig runt Magda samen met haar man Gerard Zen.nl Hilversum. De dagelijkse meditatie is voor haar dé manier om te dealen met de moeilijke dingen in het leven en de hectiek van alledag. Het iedere keer weer terug kunnen gaan naar de adem geeft rust en stabiliteit, iets wat ze iedereen gunt.
e-mail: magda@zen.nl
Magda de Muijnck zenleraar en locatiemanager Zen.nl Hilversum
 

Gerard Plaisier mediteert sinds 2013 bij Zen.nl en is onder begeleiding van Daido Maas opgeleid tot zenleraar. Na het halen van zijn zenleraar diploma in 2017 geeft Gerard introductie- en gevorderden cursussen en zentrainingen binnen het bedrijfsleven. Verder Gerard is werkzaam als ZZP’er als Business Controller/Project Manager. Na een verblijf bij Zen Mountian Monastery heeft Gerard besloten zich nog meer te richten op het geven van zenmeditatielessen en coachen. Gerard runt samen met zijn vrouw Magda Zen.nl Hilversum. Zelf ervaart Gerard door het mediteren veel meer rust, minder angst en meer zelfvertrouwen. Hij wil zoveel mogelijk mensen faciliteren in het ontwikkelen van duurzaam geluk.
e-mail: gerard@zen.nl
Gerard Plaisier zenleraar en locatiemanager Zen.nl Hilversum
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl