Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Ikebana

in een lage schaal staat een bloemstuk met chrysanten voor een witte muur met daaraan een Japanse scroll met kanji In de Japanse bloemsierkunst Ikebana vormen vaas, stelen en bloemen samen een compositie. In deze workshop leer je over kleur, vorm en lijnenspel. In een rustige omgeving werken we aan een mooie compositie, waarin gevoel en vorm samenkomen. Na afloop kun je de bloemen mee naar huis nemen.

Kosten
€79,- (€59,- voor cursisten van Zen.nl), inclusief bloemen, thee/koffie met wat lekkers.

Zelf meenemen, van ons lenen of bij ons aanschaffen
Kenzan (prikker) €25,-

Zelf meenemen
Je eigen schaal en vaas om het bloemstuk in te zetten.

Creativiteit
Ikebana is de creativiteit van zen in de kunst van het bloemschikken. In stilte werken aan een mooie compositie met levende bloemen is een rustgevende en verdiepende zenvolle activiteit. In de workshop van 4 uur leer je over compositie, techniek en kleurgebruik.

in een glazen vaas staat een bloemstuk met pioenrozen voor een witte muur met daaraan een Japanse scroll met kanji Over de leraar, Magda de Muijnck
Als etaleur heb ik jaren gewerkt en les gegeven met betrekking tot compositie en kleurgebruik. Deze ervaring helpt mij met het maken van zenvolle composities met bloemen. Bijzonder is het uitbeelden van een gevoel als onderdeel van Ikebana. Het samenbrengen van schoonheid en gevoel maakt Ikebana zo bijzonder en is iets dat we in deze workshop zullen ervaren.

Programma workshop
13.00 u: Ontvangst
13.20 u: Korte meditatieoefening
13.30 u: Uitleg over Ikebana, compositie en kleurgebruik
14.00 u: Start eerste opdracht; compositie in vaas
15.00 u: Theepauze
15.30 u: Start tweede opdracht; compositie met kenzan in schaal
16.30 u: Evaluatie en afronding
17.00 u: Einde programma

Duurzaamheid
Bij Zen.nl Hilversum werken we binnenkort alleen nog met duurzaam en biologisch geteelde bloemen van TOMA bloemenservice. Zij is een lokale held op dit gebied en gaat ook met ons meedenken voor de bloemen en andere materialen voor deze workshop. Wanneer mogelijk gebruiken we ook wilde bloemen of snijbloemen en groen uit eigen tuin.

Wanneer
Er is een workshop gepland op
Zaterdag 9 november
Zondag 12 januari

Waar
De workshop vindt plaats in onze zendo aan de Eemnesserweg 107 in Hilversum.

Aanmelden
Meld je aan voor deze workshop door een mail te sturen aan hilversum@zen.nl.