Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen-wandelen

Zen-wandelen is een meditatieoefening waarbij je langzaam en ontspannen door de wereld loopt. Je loopt in aandacht en op je gemak. Je bent je gewaar van je lichaam en je omgeving. Mooi en lelijk lijken uitwisselbaar. Je ervaart zonder vast te willen houden. Je traint zowel geconcentreerde als open aandacht. Je ontmoet weerstand en mee bewegen.
Iedere zen-wandeling biedt je de kans je zen-praktijk te oefenen. Of we nu wandelen in parken of buitenwijken als door de drukke binnenstad of in een industriegebied.

Zen.nl Hilversum organiseert om de maand een zen-wandeling door stad en land. Voorafgaand en tijdens de wandeling krijg je suggesties mee die je helpen de ervaringen tijdens het wandelen te verdiepen. De wandelingen worden begeleid door Magda en Gerard.

We verzamelen om 09.00 bij de zendo, graag aanwezig om 08.50. We wandelen ongeveer anderhalf uur. Ervaar de stilte, rust en de verbinding. Na de zenwandeling is er gelegenheid om even bij te praten onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Kosten: Voor leden van Zen.nl €15,-, voor niet leden €25,-. (Je kunt het bedrag pinnen in de zendo.)

De volgende zen-wandelingen staan gepland op:
13 oktober, 1 december, 9 februari, 13 april, 1 juni

Als je graag mee wilt wandelen, stuur dan een mail naar hilversum@zen.nl.