zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen.nl Lochem

Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij Zen.nl Lochem geven wij zenmeditatie-trainingen en meditatiecursussen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.


Cursussen
De introductiecursus zen

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen en leert het effectief in te bouwen in je leven. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk voor jou en je omgeving. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.
De introductiecursus start in februari en september.

Gratis proeflessen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De gevorderden

De gevorderden groepen bouwen voort op de vaardigheden die je geleerd hebt in de introductiecursus en helpen je de rust van het mediteren te integreren in de hectiek van het dagelijks leven.
Samen werken we zo aan verdieping. Dit seizoen met het thema: De wijsheid van balans zoeken. Dit met behulp van de drie boeken die je hiernaast ziet weergegeven.

Zomercursus “Zin in zen en boogschieten”

Zen en boogschieten is de eeuwenoude en beproefde Oosterse methode om succesvol te werken aan gemoedsrust, zelfvertrouwen en geluk voor jou en je omgeving. In deze vakantieweek, met de effectieve combinatie van doelbewust maar ontspannen zen en actief, professioneel begeleid boogschieten, beoefenen we samen de kunst van het Re-creëren. We scheppen Rust, Richting en Ruimte voor onszelf en de ander …. in én na je vakantie.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.