Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Lochem: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Lochem leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Lochem

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Lochem

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Lochem. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Lochem

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Lochem. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Lochem

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Lochem?


Irmgard Admiraal (1966) kwam in 2019 voor het eerst in aanraking met zen en sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. Ze zocht een structuur, een ‘stok achter de deur’, om regelmatig te mediteren. De wekelijkse lessen bij Zen.nl Lochem hebben haar hierbij geholpen. Door de zenlessen en de lerarenopleiding doet ze inzichten op die haar helpen zichzelf beter te doorzien en de wereld om haar heen beter te begrijpen. Irmgard is moeder van vier kinderen en is jarenlang werkzaam geweest als HRM manager in het bedrijfsleven. Daarna heeft ze samen met haar man een eigen onderneming opgebouwd en is daarnaast ook actief geweest als zelfstandig mediator. Door haar eigen positieve ervaringen is Irmgard zeer gemotiveerd om meer mensen effectief kennis te laten maken met zenmeditatie en hen zo te inspireren in het vinden van hun eigen weg naar duurzaam geluk.
e-mail: irmgard@zen.nl
tel.: 06-20439951
Irmgard Admiraal zenleraar Zen.nl Lochem
 

Miriam Brouwer (1974) begon in 2019 met zenmeditatie omdat ze op zoek was naar rust en balans in haar leven. Miriam werkt in de ouderenzorg. De wekelijkse lessen en coachingsgesprekken met wijlen zenmeester Hans van der Vleuten inspireerden haar om door te zetten en nu zenleraar in opleiding te zijn. Ze ervaart zen als een dagelijkse hersenoefening in aandacht en merkt daarvan veel effect in het dagelijks leven. Ze voelt nu meer rust en ruimte en maakt daardoor betere keuzes. De ervaring en opgedane inzichten gunt ze een ander ook en wil dat als zenleraar graag doorgeven, zodat ook zij meer hun eigen pad naar geluk kunnen gaan volgen.
e-mail: miriam@zen.nl
Miriam Brouwer zenleraar Zen.nl Lochem
 

Rita Greben (1955) ontmoette in 2017 Zen.nl Lochem. Daarvoor verbleef ze, samen met haar man, vele jaren in verschillende landen. Terug in Nederland zocht ze naar haar eigen zelf en wilde ze haar leven ‘helen’. Ze ontdekte dat zenmeditatie en zencoaching haar hierbij veel te bieden hadden. Ze zag aan haar hond hoe gelukkig en een-voudig het leven kan zijn, dit wilde zij ook. Dat wat je doet met alle aandacht doen zonder honderden gedachten er omheen. Voor haar persoonlijke verdieping startte ze in 2021 met de zenleraren opleiding en werd ziop. Het zenpad heeft Rita inmiddels veel rust, richting en blijdschap gebracht en dit geeft ze, ook als zenleraar, graag door aan anderen.
e-mail: rita@zen.nl
Rita Greben zenleraar Zen.nl Lochem
 

Patricia Huls – van Zijl (1965) stapte medio 2020 op het zenpad, met persoonlijke ontwikkeling als doel. Al snel daarna startte ze met de opleiding tot zenleraar, want het mediteren geeft haar veel innerlijke rust en in het vinden daarvan wil ze graag anderen faciliteren. Patricia werkt sinds 1984 als militair bij Defensie om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Ze begon als geneeskundig officier en werkt sinds 2000 als militair arbeids- en organisatiepsycholoog in binnen- en buitenland. Patricia is getrouwd met Miranda en samen hebben ze twee kinderen.
e-mail: patriciah@zen.nl
tel.: 06-51282421
Patricia Huls zenleraar Zen.nl Lochem
 

Harry Mengers (1956) is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Harry heeft de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten in Lochem gedaan waar hij ook cursussen verzorgde. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.
e-mail: harry@zen.nl
tel.: 06-27007146
Harry Mengers zenleraar zencoach Zen.nl Nijverdal
 

Judith Wissink-Lambach (1979) begon in 2017 met zenmeditatie bij Zen.nl Lochem. Het inbouwen van de dagelijkse meditaties bleek een grote uitdaging, maar individueel zencoaching hielp haar daarbij. Zenbeoefening is nu een belangrijke pijler voor haar gezondheid en geluk in het leven. Wat haar aanspreekt in zen is enerzijds de serieuze doelgerichtheid en anderzijds de eenvoud en de humor om er met de nodige nuchterheid naar te kunnen kijken. Gegrepen door de effectiviteit van zen is ze nu zenleraar in opleiding (ziopper) en wil ze graag meer mensen laten ervaren wat regelmatige zenbeoefening met je kan doen.
e-mail: judithw@zen.nl
tel.: 06-40031570
Judith Wissink-Lambach zenleraar Zen.nl Lochem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl