zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen.nl Lochem: Lessen in levenskunst

Zenmeditatie is te vergelijken met mentale fitness. Het leert je om te gaan met stress, je leert dieper te ontspannen en de drukte te verminderen in je hoofd. Zo leer je jezelf ook steeds beter kennen en kalmer mee te gaan in de stroom van het dagelijkse leven. Dat dient jezelf én je omgeving. Oefening baart kunst, samen regelmatig zenbeoefenen baart levenskunst.
Daar zijn onze wekelijkse zenlessen in de (kleine) vaste groepen op gericht. Wil je dit ook ervaren? Het mooiste pad is dan dat je eerst onze introductiecursus doet, maar iedereen die wil leren is welkom. Het hele seizoen lang. Het thema: Wees het oog niet de storm, de kracht van betekenis.
Heb je nog vragen, stuur een mailtje (hans@zen.nl) of bel: 06-19253151


Cursussen
De introductiecursus zen

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen en leert het effectief in te bouwen in je leven. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk voor jou en je omgeving. Je leert mediteren samen met anderen en zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.
De introductiecursus start in februari en september.

Gratis proeflessen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles zenmeditatie. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De gevorderden

De gevorderden groepen bouwen voort op de vaardigheden die je geleerd hebt in de introductiecursus en helpen je de rust van het mediteren te integreren in de hectiek van het dagelijks leven.
Samen werken we zo aan verdieping. Komend seizoen met het thema: ‘Wees het oog, niet de storm; vorm de kracht van betekenis’ Dit met extra inspiratie met levenskunst-boeken van o.a. Stephen Covey (7 eigenschappen voor succes in je leven) en Julia Cameron (The Artist’s Way)

Zomercursus “Zin in zen en boogschieten”

Zen en boogschieten is de eeuwenoude en beproefde Oosterse methode om succesvol te werken aan gemoedsrust, zelfvertrouwen en geluk voor jou en je omgeving. In deze vakantieweek, met de effectieve combinatie van doelbewust maar ontspannen zen en actief, professioneel begeleid boogschieten, beoefenen we samen de kunst van het Re-creëren. We scheppen Rust, Richting en Ruimte voor onszelf en de ander …. in én na je vakantie.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.