zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Gevorderden- doorlopende groepen

'De keuze om met regelmatige zenmeditatie bewust te blijven werken aan een lijf in vorm en een kalme geest, is vele malen belangrijker dan de keuze van een partner, huis of baan.' (Zenmeester Rients Ritskes)


Zen.nl Lochem: Lessen in levenskunst
"Zenmeditatie is te vergelijken met mentale fitness. Het leert je om te gaan met stress, je leert dieper te ontspannen en de drukte te verminderen in je hoofd. Zo leer je jezelf ook steeds beter kennen en kalmer mee te gaan in de stroom van het dagelijkse leven. Dat dient gezondheid en geluk van jezelf èn je omgeving.

Oefening baart kunst, samen regelmatig zenbeoefenen baart levenskunst.
Daar zijn onze wekelijkse zenlessen in de doorlopende groepen op gericht. Wil je dit ook ervaren? Het mooiste pad is dan dat je eerst onze introductiecursus deel 1 en 2 doet. Van leer denken, naar leer voelen naar leren doen. Maar iedereen die wil leren is welkom. Het hele seizoen lang. Onderaan deze pagina kan je aanmelden.
Heb je nog vragen, stuur een mailtje (hans@zen.nl) of bel: 06-19253151


'Loop niet in de voetsporen van de oude meesters. Zoek waarnaar zij zochten.'
(Zenmeester Kukai)


Thema seizoen '22-'23:

Wees het oog, niet de storm; vorm de kracht van betekenis

Je kan kiezen uit 2 programma's met bijbehorende inspirerende meesterwerken en uit 7 tijdstippen, waaronder nu ook de woensdag- en vrijdagochtend*.

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes Programma 1: Leer voelen wat je wilt voelen (introductiecursus deel 2): Zenvol omgaan met emoties
(dinsdagavond 20.30u o.l.v. Irmgard; woensdagavond 20.00u o.l.v. Hans en vrijdagochtend 9.30u* o.l.v. Judith)
Citaat schrijver, zenmeester Rients Ritskes: Door regelmatige zenbeoefening weet je beter wat je werkelijk wilt met je leven en kan je effectiever omgaan met emoties. Dit leidt niet per definitie tot een makkelijker leven, maar eerder tot een leven waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van talenten en mogelijkheden iets te betekenen voor jezelf en de wereld om je heen.

boek Steven Covey De zeven eigenschappen voor succes in je leven Programma 2: Zenvol succes in je leven.
(maandagavond 20.30u (o.l.v. Hans), dinsdagavond 18.30u (o.l.v. Stephan), woensdagochtend 9.30u (o.l.v. Hans))
Met twee meesterwerken in de levenskunst:
'De zeven eigenschappen' van Stephen Covey is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Maar nog niet iedereen weet dat 'De zeven eigenschappen' even waardevol kan zijn voor geluk in je persoonlijke leven. De publiekseditie 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' is voor hen bedoeld. Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen. Covey ging te rade bij de grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Met een heel praktische inslag vertaalde hij hun lessen in zeven principes, eigenschappen of gewoontes ,die je voor ogen houdt in het leven van alledag. Ze helpen je te focussen op wat belangrijk is: voor jezelf, en in de omgang met anderen.

boek geloof niet alles wat je denkt Bjorn Lindeblad Geloof niet alles wat je denkt (Bjorn Lindeblad). Wijsheden van een moderne zen monnik voor een betekenisvol leven
De bestseller uit Zweden: wijsheden die je kijk op het leven veranderen 'Een verhaal dat uitnodigt om na te denken over grote levensvragen.' (Jury Storytel Awards)


Lesrooster vanaf februari '23

  Gevorderden*
Maandag 20.30-22.00 Zenvol Succes - Hans
Dinsdag 18.30-20.00 Zenvol Succes - Stephan
20.30--22.00 - Leer voelen* - Irmgard/Hans
Woensdagochtend
Woensdagavond
09.30-11.00 Zenvol Succes - Hans
20.00-21.30 - Leer voelen* - Hans
Donderdag  
Vrijdag 9.30-11.00 Leer voelen* - Judith
*Hier ook opgenomen het tweede deel van de introductiecursus. Alle groepen zijn geschikt om je zenbeoefening in de basis te versterken en verdiepen, maar deze zeker.

Ja! Ik schrijf me in voor de doorgaande groep op:

maandagavond 'Zenvol Succes' 20.30u-22.00u
dinsdagavond'Zenvol Succes' 18.30u-20.00u
woensdagochtend 'Zenvol Succes' 9.30u-11.00u

dinsdagavond 'Leer voelen' 20.30u-22.00u
woensdagavond 'Leer voelen' 20.00u-21.30u
vrijdagochtend'Leer voelen'* 9.30u-11.00u

Tarief:

Particulier €65,- per maand
Voltijdstudent (en andere minder draagkrachtigen) €40,- per maand

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.