Lochem
zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Wekelijkse lessen voor gevorderden

Seizoen september 2021 – juli 2022

De wijsheid van balans zoeken

"Investeren in een kalme geest, is investeren in gezondheid en geluk, voor jou en je omgeving"
Dalai Lama


Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl Lochem ondersteunt je je door wekelijkse groepslessen en persoonlijke begeleiding, om de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen en voortdurend te verdiepen. Je leert zo niet alleen veel van je leraar, maar zeker ook van elkaar.
Onderaan deze pagina kan je je aanmelden. Instromen is mogelijk voor iedereen met enige (zen)meditatie-ervaring. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.

Mede als nasleep van de corona, houden we de bezetting van de zendo lager. Vandaar ook dat voor sommige groepen al een wachtlijst kan gelden. Als je wel belangstelling hebt maar je kunt alleen op die momenten, meld je dan aan voor de wachtlijst. Dan gaan we in overleg kijken wat we kunnen regelen.

Koan I: Woensdag 20.30u en vrijdagmorgen 9.30u
Deze groepen starten met het boek "Als Boeddha Darwin kende" en gaan daarna verder met "Zen en onzin van het leven (Koans)"

Koan II: Maandagavond 20.30u, dinsdagavond 18.30u, woensdagmorgen 9.30u
Deze groepen gaan verder met het boek "Zen en onzin van het leven (Koans)"

Als Boeddha Darwin kende Dit inspirerende en mooi geschreven boek van wetenschapper/reisjournalist Arjan Mulder, doet je anders kijken naar de wereld, naar de natuur, naar jouw natuur. Met enerzijds de neiging om onze primaire behoeften en programmering te volgen, zaken in stand te houden en te controleren (Darwin-natuur) en anderzijds de kunst om deze neiging met onze meesterlijke Geest los te laten (Boeddha-natuur).

Zen en onzin van het leven Rients Ritskes De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. Heel praktisch en nuttig voor kwaliteit en balans in je dagelijkse leven. In het nieuwe boek van Rients Ritskes: Zen en onzin van het leven, (eerste editie in mooie hardcover), geeft hij een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en ook oude koans. Hiermee gaan we samen aan de slag: een belonende zoektocht naar wijsheid en balans.


  Gevorderden
Maandag 20.30-22.00 Koan II - Hans
Dinsdag 18.30-20.00 Koan II - Hans
Woensdagochtend
Woensdagavond
09.30-11.00 Koan II – Hans
20.30-22.00 Koan I - Maria
Vrijdag 09.30-11.00 Koan I - Maria

Koan I lessen: start met boek "Als Boeddha Darwin kende" met de groepskoan: Wat is mijn natuur? Met daarop aansluitend het boek "Zen en onzin van het leven" het koanboek van Rients Ritskes, met de groepskoan "Wat is wijsheid"

Koan II lessen: een voortzetting van afgelopen seizoen met het vervolg van het boek "Zen en onzin van het leven" het koanboek van Rients Ritskes, met de groepskoan "Wat is wijsheid"

Uiteraard houden we i.v.m. corona, de bezetting van de goed geventileerde zendo beperkt en handelen we heel zorgvuldig.
Indien nodig of gewenst zijn lessen ook online te volgen.
Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Mocht er voor jou voorkeursgroep al een wachtlijst gelden, meld je dan toch aan, want de praktijk wijst uit dat er veelal wel weer ruimte komt.


Ja! Ik schrijf me in voor de doorgaande groep op:

maandagavond "Koan II" 20.30u-22.00u (start 6 september)
dinsdagavond "Koan II" 18.30u-20.00u (start 7 september) Wachtlijst
woensdagochtend "Koan II" 9.30u-11.00u (start 8 september) Wachtlijst

woensdagavond "Koan I" 20.30u-22.00u (start 8 september)
vrijdagochtend "Koan I" 9.30u-11.00u (start 10 september)

Tarief:

Particulier tarief €59,- per maand
Student tarief €39,- per maand

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.