zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Gevorderden- doorlopende groepen vanaf september '22.

'De keuze om met regelmatige zenmeditatie bewust te blijven werken aan een lijf in vorm en een open flexibele geest, is vele malen belangrijker dan de keuze van een partner, huis of baan.' (Zenmeester Rients Ritskes)


Zen.nl Lochem: Lessen in levenskunst
"Zenmeditatie is te vergelijken met mentale fitness. Het leert je om te gaan met stress, je leert dieper te ontspannen en de drukte te verminderen in je hoofd. Zo leer je jezelf ook steeds beter kennen en kalmer mee te gaan in de stroom van het dagelijkse leven. Dat dient jezelf én je omgeving. Oefening baart kunst, samen regelmatig zenbeoefenen baart levenskunst.
Daar zijn onze wekelijkse zenlessen in de doorlopende (kleine) groepen op gericht. Wil je dit ook ervaren? Het mooiste pad is dan dat je eerst onze introductiecursus doet, maar iedereen die wil leren is welkom. Het hele seizoen lang. Onderaan deze pagina kan je aanmelden.
Heb je nog vragen, stuur een mailtje (hans@zen.nl) of bel: 06-19253151


'Loop niet in de voetsporen van de oude meesters. Zoek waarnaar zij zochten.' (Zenmeester Kukai)


Thema nieuwe seizoen:

Wees het oog, niet de storm; vorm de kracht van betekenis

Je kan kiezen uit 3 programma's met bijbehorende inspirerende meesterwerken en uit 7 tijdstippen, waaronder nu ook de woensdag- en vrijdagochtend*.

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes Programma 1: Leer voelen wat je wilt voelen : Zenvol omgaan met emoties
(donderdagavond 20.00u o.l.v. Maria en vrijdagochtend 9.30u* o.l.v. Judith)
Citaat schrijver, zenmeester Rients Ritskes: Door regelmatige zenbeoefening weet je beter wat je werkelijk wilt met je leven en kan je effectiever omgaan met emoties. Dit leidt niet per definitie tot een makkelijker leven, maar eerder tot een leven waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van talenten en mogelijkheden iets te betekenen voor jezelf en de wereld om je heen.

boek Steven Covey De zeven eigenschappen voor succes in je leven Programma 2: Zenvol succes in je leven.
(maandagavond 20.30u (o.l.v. Hans), dinsdagavond 18.30u (o.l.v. Stephan), woensdagochtend 9.30u (o.l.v. Hans))
Met twee meesterwerken in de levenskunst:
'De zeven eigenschappen' van Stephen Covey is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Maar nog niet iedereen weet dat 'De zeven eigenschappen' even waardevol kan zijn voor geluk in je persoonlijke leven. De publiekseditie 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' is voor hen bedoeld. Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen. Covey ging te rade bij de grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Met een heel praktische inslag vertaalde hij hun lessen in zeven principes, eigenschappen of gewoontes ,die je voor ogen houdt in het leven van alledag. Ze helpen je te focussen op wat belangrijk is: voor jezelf, en in de omgang met anderen.

boek geloof niet alles wat je denkt Bjorn Lindeblad Geloof niet alles wat je denkt (Bjorn Lindeblad). Wijsheden van een moderne zen monnik voor een betekenisvol leven
De bestseller uit Zweden: wijsheden die je kijk op het leven veranderen 'Een verhaal dat uitnodigt om na te denken over grote levensvragen.' (Jury Storytel Awards)


boek Julia Cameron The artists way Programma 3: Zen en creatief leven, met The Artist's Way
(woensdagavond 20.30u)
The Artist's Way (Julia Cameron, nl-versie) de wereldwijde bestseller over het (her)ontdekken van je creatieve vuur. Miljoenen mensen hebben deze wereldwijde bestseller bestempeld als een onmisbare gids om een creatief leven te leiden. Een citaat van de schrijfster: 'Ik wil nooit stoppen met het openen van mensenlevens'

Lesrooster vanaf september 2022

  Gevorderden
Maandag 20.30-22.00 Zenvol Succes - Hans
Dinsdag 18.30-20.00 Zenvol Succes - Stephan
Woensdagochtend
Woensdagavond
09.30-11.00 Zenvol Succes - Hans
20.30-22.00 Zen en creatief leven - Maria
Donderdag 20.00u-21.30u Leer voelen - Maria
Vrijdag 9.30-11.00 Thuis voelen met zen* - Judith
*Op vrijdagmorgen is 'Leer voelen" opgenomen in de les voor starters én gevorderden, die hun basis willen versterken: 'Je thuis voelen met zen'. Leren denken wat je wilt denken, leren voelen wat je wilt voelen en uiteindelijk doen wat je wilt doen.

Ja! Ik schrijf me in voor de doorgaande groep op:

maandagavond 'Zenvol Succes' 20.30u-22.00u
dinsdagavond'Zenvol Succes' 18.30u-20.00u
woensdagochtend 'Zenvol Succes' 9.30u-11.00u
woensdagavond 'Zen en creatief leven' 20.30u-22.00u
Donderdagavond Leer voelen 20.00u-21.30u
vrijdagochtend'Thuis voelen met zen' * 9.30u-11.00u

Tarief:

Particulier €65,- per maand
Voltijdstudent (en andere minder draagkrachtigen) €40,- per maand

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.