zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen.nl Lochem leraren


Hans van der Vleuten (1954) startte als zenleraar en -coach Zen.nl Lochem, om in zijn nieuwe zendo zoveel mogelijk mensen op weg te helpen met zenbeoefening en ze te laten ervaren hoeveel rust en vitaliteit hierin te vinden is. Ook wil hij als enthousiast zencoach voor veel mensen een extra stimulans zijn om zelfbewust vorm te geven aan kwaliteit van leven en werk.
Hans werkte, na zijn studie aan de Wageningen Universiteit, ruim 35 jaar als manager- directeur-bestuurder in de agrifoodwereld, waaronder een aantal jaren in Japan. Hij startte in 2005 bij zenmeester Rients Ritskes met zenbeoefening en werd door hem verder gecoacht en opgeleid.
Hans werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: hans@zen.nl
tel.: 06-19253151
Hans van der Vleuten zenleraar zencoach Zen.nl Lochem
 

Irmgard Admiraal (1966) kwam in 2019 voor het eerst in aanraking met zen en sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. Ze zocht een structuur, een ‘stok achter de deur’, om regelmatig te mediteren. De wekelijkse lessen bij Zen.nl Lochem hebben haar hierbij geholpen. Door de zenlessen en de lerarenopleiding doet ze inzichten op die haar helpen zichzelf beter te doorzien en de wereld om haar heen beter te begrijpen. Irmgard is moeder van vier kinderen en is jarenlang werkzaam geweest als HRM manager in het bedrijfsleven. Daarna heeft ze samen met haar man een eigen onderneming opgebouwd en is daarnaast ook actief geweest als zelfstandig mediator. Door haar eigen positieve ervaringen is Irmgard zeer gemotiveerd om meer mensen effectief kennis te laten maken met zenmeditatie en hen zo te inspireren in het vinden van hun eigen weg naar duurzaam geluk.
e-mail: irmgard@zen.nl
tel.: 06-20439951
Irmgard Admiraal zenleraar Zen.nl Lochem
 

Maria Boere-Plat (1964) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl, behaalde in 2020 haar lerarencertificaat en is zencoach in opleiding. Ze woont sinds 1994 in Lochem maar is opgegroeid in de Randstad en studeerde logopedie in Utrecht.
Ze is moeder van 4 volwassen kinderen en werkte tot voor kort als logopedist, waar ze o.a. individuele en groepsbegeleiding gaf en stagiaires begeleidde. Ze mediteerde al langer via verschillende methoden, maar zocht naar meer diepgang en innerlijke rust.
De eenvoud van zen helpt haar daarbij. Zen geeft haar veel nieuwe inzichten en ervaringen die ze graag wil delen met anderen op zoek naar meer harmonie en geluk.
e-mail: maria@zen.nl
tel.: 06-53577719
Maria Boere-Plat zenleraar Zen.nl Lochem
 

Rita Greben (1955) ontmoette in 2017 Zen.nl Lochem. Daarvoor verbleef ze, samen met haar man, vele jaren in verschillende landen. Terug in Nederland zocht ze naar haar eigen zelf en wilde ze haar leven ‘helen’. Ze ontdekte dat zenmeditatie en zencoaching haar hierbij veel te bieden hadden. Ze zag aan haar hond hoe gelukkig en een-voudig het leven kan zijn, dit wilde zij ook. Dat wat je doet met alle aandacht doen zonder honderden gedachten er omheen. Voor haar persoonlijke verdieping startte ze in 2021 met de zenleraren opleiding en werd ziop. Het zenpad heeft Rita inmiddels veel rust, richting en blijdschap gebracht en dit geeft ze, ook als zenleraar, graag door aan anderen.
Rita Greben zenleraar Zen.nl Lochem
 

Patricia Huls – van Zijl (1965) stapte medio 2020 in Lochem op het zenpad, met persoonlijke ontwikkeling als doel. Al snel daarna startte ze met de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten. Zen geeft haar veel innerlijke rust waardoor ze in het dagelijkse leven meer in haar kracht staat. Haar wens om te blijven leren, zet Patricia graag in om anderen te faciliteren om middels zenbeoefening persoonlijk te groeien. Patricia is getrouwd met Miranda en samen hebben ze twee kinderen.
e-mail: patriciah@zen.nl
tel.: 06-51282421
Patricia Huls zenleraar Zen.nl Lochem
 

Stephan Masselink kwam begin 2016 in aanraking met zen en al snel daarna is hij gestart met de zen lerarenopleiding onder leiding van Hans van der Vleuten. Stephan is commercieel directeur bij een IT bedrijf, daar ervaart hij dat regelmatige zenbeoefening zorgt voor rust, ruimte biedt, richting geeft en resultaat oplevert. Heel praktisch dus! Deze praktische toepasbaarheid van zenbeoefening is voor hem een grote drijfveer om het beste in hemzelf en de ander naar boven te laten komen. Stephan geeft les bij Zen.nl in Lochem.
e-mail: stephan@zen.nl
tel.: 06-15088042
Stephan Masselink zenleraar Zen.nl Lochem
 

Judith Wissink-Lambach (1979) begon in 2017 met zenmeditatie bij Zen.nl Lochem. Het inbouwen van de dagelijkse meditaties bleek een grote uitdaging, maar individueel zencoaching hielp haar daarbij. Zenbeoefening is nu een belangrijke pijler voor haar gezondheid en geluk in het leven. Wat haar aanspreekt in zen is enerzijds de serieuze doelgerichtheid en anderzijds de eenvoud en de humor om er met de nodige nuchterheid naar te kunnen kijken. Gegrepen door de effectiviteit van zen is ze nu zenleraar in opleiding (ziopper) en wil ze graag meer mensen laten ervaren wat regelmatige zenbeoefening met je kan doen.
e-mail: judithw@zen.nl
tel.: 06-40031570
Judith Wissink-Lambach zenleraar Zen.nl Lochem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl