Lochemzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Lochem leraren


Hans van der Vleuten (1954) startte als zenleraar en -coach Zen.nl Lochem, om in zijn nieuwe zendo zoveel mogelijk mensen op weg te helpen met zenbeoefening en ze te laten ervaren hoeveel rust en vitaliteit hierin te vinden is. Ook wil hij als enthousiast zencoach voor veel mensen een extra stimulans zijn om zelfbewust vorm te geven aan kwaliteit van leven en werk.
Hans werkte, na zijn studie aan de Wageningen Universiteit, ruim 35 jaar als manager- directeur-bestuurder in de agrifoodwereld, waaronder een aantal jaren in Japan. Hij startte in 2005 bij zenmeester Rients Ritskes met zenbeoefening en werd door hem verder gecoacht en opgeleid.
e-mail: hans@zen.nl
tel.: 06-19253151
Hans van der Vleuten zenleraar zencoach Zen.nl Lochem
 

Maria Boere-Plat (1964) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl en is zenleraar in opleiding. Ze woont sinds 1994 in Lochem maar is opgegroeid in de Randstad en studeerde logopedie in Utrecht. Ze is moeder van 4 volwassen kinderen en werkt parttime als logopedist, waar ze o.a. individuele en groepsbegeleiding geeft en stagiaires begeleidt. Ze mediteerde al langer via verschillende methoden, maar zocht naar meer diepgang en innerlijke rust. De eenvoud van zen helpt haar daarbij. Zen geeft haar veel nieuwe inzichten en ervaringen die ze graag wil delen met anderen op zoek naar meer harmonie en geluk.
e-mail: maria@zen.nl
tel.: 06-53577719
Maria Boere-Plat zenleraar Zen.nl Lochem
 

Eva Leisink (1980) heeft na haar studie Pedagogiek gewerkt in de kinderpsychiatrie en in het onderwijs. Na jaren yoga kwam ze op zoek naar verdere verdieping in aanraking met zen. Ze vond het moeilijk om stil te zitten, maar ging de uitdaging aan en startte met de introductiecursus. Zen heeft haar gegrepen, want het helpt haar rust en balans te vinden in het drukke dagelijkse leven in een gezin met drie jonge kinderen. Daarnaast spreekt het haar aan om bezig te zijn met haar eigen ontwikkeling en ervaart ze steeds meer verbinding. Als zenleraar deelt ze haar ervaring en enthousiasme graag met anderen.
e-mail: eva@zen.nl
tel.: 06-41155495
Eva Leisink zenleraar
 

Stephan Masselink kwam begin 2016 in aanraking met zen en al snel daarna is hij gestart met de zen lerarenopleiding onder leiding van Hans van der Vleuten. Stephan is commercieel directeur bij een IT bedrijf, daar ervaart hij dat regelmatige zenbeoefening zorgt voor rust, ruimte biedt, richting geeft en resultaat oplevert. Heel praktisch dus! Deze praktische toepasbaarheid van zenbeoefening is voor hem een grote drijfveer om het beste in hemzelf en de ander naar boven te laten komen. Stephan geeft les bij Zen.nl in Lochem.
e-mail: stephan@zen.nl
tel.: 06-15088042
Stephan Masselink zenleraar Zen.nl Lochem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl