Zen.nl logo


zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Lesrooster Zen.nl Lochem vanaf september 2019

Interessant programma voor zowel starters, herintreders en gevorderden, op alle werkdagen; zowel avond- als ochtendlessen.

Introductiecursus zen: Leer denken wat je wilt denken.

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven en werken. De introductiecursus, die in september weer van start gaat, geeft je in wekelijkse lessen de mogelijkheid de basisbeginselen van zen goed eigen te maken.
Aan de hand van het basisboek voor zentraining: 'Leer denken wat je wilt denken' van zenmeester Rients Ritskes leer je doelgericht en effectief mediteren en komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, zoals: omgaan met stress, keuzes maken, aandacht en geluk.

  • Maandagavond 18.30u-20.00u*
  • Donderdagavond 20.00u-21.45u*

* Mochten deze tijdstippen je niet passen; zie opmerking beneden

Doorlopende groepen: Meer zen, minder bubbels.

Focus, kalmte en controle. Iedereen wil wel “zen” zijn. Maar hoe doe je dat? Met die vraag gaan we in deze cyclus samen aan de slag. Het zijn onze afleidende gedachtes, de “bubbels”, die zen-zijn bemoeilijken. Door regelmatige zenmeditatie verwerk je deze bubbels, deze onverwerkte ervaringen, tot waardevolle inzichten en dito gedrag. Heldere verbinding met je intuïtie is van onschatbare waarde.

  • Maandagavond 20.30u-22.15u
  • Dinsdagavond 20.00u-21.45u
  • Woensdagochtend 9.30u-11.15u
  • Vrijdagochtend 9.30u-11.15u


Lesrooster vanaf september 2019

Dag Tijd Groep Inhoud Leraar
Maandag 18.30-20.00 Introductiecursus* Leer denken wat je wilt denken Hans
Maandag 20.30-22.15 Doorlopende groep* Meer zen, minder bubbels Hans
Dinsdag 20.00-22.15 Doorlopende groep Meer zen, minder bubbels Hans
Woensdag 9.30-11.15 Doorlopende groep Meer zen, minder bubbels Hans
Woensdag 19.30-20.30 open-ZenVol-uurtje** Vrij toegang  
Donderdag 20.00-21.45 Introductiecursus* Leer denken wat je wilt denken Maria
Vrijdag 9.30-11.15 Doorlopende groep Meer zen, minder bubbels Eva


* NB: Mocht je graag een introductiecursus zen willen doen, maar kan je niet op de betreffende avonden, dan is inschrijving voor één van doorlopende groepen “Meer zen, minder bubbels een prima alternatief. Het thema en de aanpak lenen zich daar prima voor. Bovendien word je in een meer ervaren groep prima ondersteund bij je start met zenbeoefening.

** Wil je op ontspannen wijze kennismaken met zenmeditatie en de mooie effecten daarvan ervaren, of wil jij jouw zenpraktijk juist verdiepen? Dan is daartoe nu een extra mogelijkheid!
Zen.nl Lochem biedt wekelijks op woensdagavond de gelegenheid om in een open-ZenVol-uurtje, samen te mediteren. Jong, oud, veel ervaring, weinig of geen ervaring, wel cursist, geen cursist, maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom. Doel is: Meer mensen, meer vruchten laten plukken van zenmeditatie. Samen mediteren geeft iets extra's. Zie info www.zen.nl/lochem/open-zenvol-uurtje